Cati bani pt cadourile prietenilor copiilor???

Cati bani pt cadourile prietenilor copiilor??? | Autor: mikim

Link direct la acest mesaj

Sunt foarte suparata!
Zilele trecute o mamica de la antrenamentul fetei mele m-a intrebat daca particip si eu la cadoul pentru una dintre fetilele de la antrenament.
Am raspuns afirmativ, se mai stransese si pentru alte fetite.
Ieri am intrebat-o cati bani sa-i dau si mi-a raspuns ca a vazut un cadou, revenea cam 100 lei de pers. Mi s-a parut mult, mai avusese 2 aniversari saptamana trecuta, si orice familie are diverse sarbatori (nunti, aniversari ale membrilor familie largite, prieteni apropiati, nasi, colegi de serv., conducerea de la serv., invatatoare si lista nu se mai termina...).
Daca as contribui pt cadou la fiecare cu 100 lei nu mi-ar ajunge salariul!
Eram pregatita sa contribui cu 70-80 lei, deci totusi nu putini...
Am sunat mamica si i-am spus mai mult decat politicos parerea mea.
M-a tratat urat, mi-a spus ca de acum incolo eu nu mai contribui cu nimic, ca am facut-o sa se simta tare prost etc.
Daca eu as fi strans bani pt a cumpara ceva nu mi-as fi permis sa fac asemenea afirmatii cuiva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Deci sa inteleg ca doamna in cauza decide singura ce cadouri cumpara, apoi face calculul si va transmite exact cat aveti de platit?Macar va arata chitanta?

Dar cati copii sunt acolo, care participa la cadou?Stiti macar asta? Este o practica obisnuita in grupa?
Acum sincer, 80 de lei sau 100 de lei mie una mi se pare cam acelasi lucru, dar e important de stiut cum anume, in ce conditii se face cheta asta .Inafara de banii pe care-i dati..mai aveti vreun cuvant de spus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Dar fetita macar isi serbeaza ziua sau cadoul e asa pentru ca e ziua ei ? Fetita ta a primit cadou de la colege de ziua ei ?
Chiar mi se pare de prost gust si impertinenta doamna in cauza... nerusinare mare , ce mai...Cu celelalte mamici ai discutat, au contribuit toate la cadou cu aceeasi suma ? Normal ar fi sa va sfatuiti toate si sa mearga la cumparaturi doar mama ( mamele)care au mai mult timp liber si apoi... chitanta jos !
In alta situatie, cumpara-i singura ceva daca ar dori fetita ta sa-i faca o mica surpriza , eu cred ca in ziua de azi, atentia conteaza !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

mie oricum mi se pare mult si 70-80 lei, si adevarul e ca daca erai pregatita deja cu suma asta, diferenta nu era chiar asa de mare, cred ca mai mult te-a suparat gestul ei, suma fixa IMPUSA!

eu una nu stiu cum voi proceda la chete de genul asta, dar in mod sigur daca nu am de unde, dau cat pot sau nu mai dau... sa nu ma scrie pe felicitare, na cine isi permite sa puna mai mult sa puna... cred ca asta e si ideea unei chete, contribuie fiecare cu putin ca sa iasa mult! si nu fiecare cate MULT ca sa iasa o AVERE! ... daca grupul e de inavutiti atunci imi pare "i'm sorry" ca sa zic asa... fiecare dupa buget!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Dar despre ce cadou vorbim? Daca sunt macar 10 fetite in grupa banuiesc ca vorbim despre ceva de la 300Euro incolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mie mi se pare exagerat un cadou asa de scump!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

mie mi se pare exagerat un cadou asa de scump!

Cum mi-am alaptat copiii

Pai este, de aceia am intrebat cate mamici participa si cine hotaraste ce cadou sa ia..
Poate fetita e vreo nepoata de-a doamnei cu cheta si are nevoie de laptop nou Glumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

chiar daca sunt numa 5 copii si tot e mult.
E de prost gust sa duci cadouri foarte scumpe daca nu esti ruda de gradu 1....

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

la noi la gradinita cadourile pt colegii de grupa se invart intre 40 si cca 80 de lei.
Si in ultima vreme indiferent de ce zice lumea eu m-am oprit din cumparat jucarii si le cumpar carti sau jocuri educative. Atatea jucarii care zac in cutii in casele copiilor sunt o bataie de joc.
Oricum o carte buna incepe de la 50 de lei:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Mie mi se pare exagerata o contributie de 100 de lei pentru un cadou "de grup", unei colege. O fi vorba de oameni cu foarte multi bani, dar nu e normal sa impui tuturor sa dea astfel de sume. Noi strangem in jur de 35-50 de lei de fiecare cand facem cadouri comune si mi se pare rezonabil. A, cand e vorba de relatii de rudenie, prieteni apropiati ori mai stiu eu ce, se mai schimba foaia atunci cand e cadou individual, insa nu cu mult. Placerea de a oferi/primi cadouri nu sta in valoarea lor. Mamei respective ar trebui sa-i fie rusine pentru ce a facut, dar banuiesc ca nu-i este.

Lora, mami de Iustina

Bazar pentru Robi

Ajutati-o pe Alina!

Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

pt un cadou "in grup" 100 ron este enorm.. mai ales ca, din cate zici, pare sa fie sarbatorita c-o bomboana/felie de tort la un final de antrenament

in acest caz (cadou colectiv, fara party) as fi dat un 2-30 ron;
si-asta fara legatura cu cati bani am sau n-am

si da, este aiurea sa oferi cadouri asa scumpe altora decat celor f apropiati

Mergi la inceput