Cati bani pt cadourile prietenilor copiilor???
Raspunsuri - Pagina 2
lilib72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina chiar daca sunt numa 5 copii si tot e mult. E de prost gust sa duci cadouri foarte scumpe daca nu esti ruda de gradu 1.... |
Sunt de acord cu ce a scris Sabina, iar comportamentul doamnei respective a fost total deplasat.Ai incercat sa stai de vorba si cu celelalte mamici? ele ce parere au?
lili@domnisorica daria
Cristina_C spune:
Ultima data cand am dat bani pentru un cadou "comun", mama care s-a ocupat mi-a cerut doar 5 Euro, au fost in total 6 mame si s-a luat pentru un baietel un lego de 25 de Euro, o felicitare pe care am scris numele copiilor nostri si o punguta de Haribo. Pentru cadou separat nu am cheltuit niciodata mai mult de 15 Euro, de regula parintii nu cheltuie mai mult de 10, asa a primit si copilul meu, si toata lumea a fost multumita. E adevarat ca doar membrii familiei si Mos Craciun dau cadourile cele mai scumpe, altfel e chiar de prost gust...
Iasmin08 spune:
Eu am organizat ziua puiului meu cand a implinit 5 ani la McDonalds, ca deh, era un trend atunci.
Si au venit vreo 25 de copii. Fiecare cu propriul cadou. A fost o distractie grozava si copilul a fost practic acoperit de cadouri. Are si acum o multime dintre ele. Si sincer, s-a bucurat mult mai mult decat daca primea ceva masiv de toti banii... Ca asa sunt copii...
Pana la urma poti sa trimiti fetita cu cadou separat, nu moare nimeni de atat. Cumperi o carte de 70-80 de lei si te-ai inscris si in suma pe care erai dispusa sa o dai. Zic
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
szivarvany spune:
Si ce-i cumpara, home cinema, laptop, tv ?
Enorma suma, n-as da atata in asemenea circumstante.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
LoraG76 spune:
Am uitat sa completez ca nu numai ca n-as da atatia bani, dar nici nu m-as simti confortabil sa vina cineva cu cadouri atat de costisitoare, chiar nu mi-ar fi pe plac.
Lora, mami de Iustina
Bazar pentru Robi
Ajutati-o pe Alina!
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
nikkibaciu spune:
Sunt de aceeasi parere ca si voi, suma este mult prea mare, mai ales, pe astfel de vremuri.
Claudi@ spune:
La noi in grupuri este suma fixa de 5 euro. In 2 sapt vom sarbatori primul anisor al micutului si am fost intrebta ce-mi/ce-si doreste si m-am orientat pt un cadou ieftin ca sa nu depaseasca mamicile cei 5 euro.
Aici cadourile scumpe se fac doar de familie sau prieteni f apropiati si nici atunci nu-s exorbitante sumele. Doar nu le pun in carca lor, ce vreau eu sa aiba copilul.
mikim spune:
Grupul este de 5 fetite, deci nu foarte mare. Nu isi serbeaza ziua, si asta e un aspect, fiindca daca ar fi serbat ca Mc sau un club pentru copii nici nu se punea problema. Stiu ce costuri implica.
Jucariile stiu ca sunt sumpe, dar de vreo 250 lei to se poate gasi ceva. Dar daca o serba pe undeva si nu vroiam sa ma coste refuzam invitatia si atat.
Eu cred ca aceste cadouri - indiferent ca sunt peutru un copil sau un adult - trebuie sa nu coste foarte mult, ci sa fie mai mult "simbolic". Pentru prietenii foarte apropiati, membri ai familiei si cadoul, daca iti permiti, creste in consistenta (valoare). De exemplu, acum cateva luni am cumparat un inel din aur superb celei mai bune prietene a ei un inel din aur superb.
Stiti, eu sincera sa fiu, nu as fi contribui cu mai mult de 50 lei.
Evenimente de genul acestora intr-o luna sunt foarte multe: colegi ai sotului, ai mei de serv., colegi de clasa, invatatoare, antrenoare etc.!
Problema este ce faci daca cineva se apuca sa stranga bani si eu nu vreau sa contribui, dar contribui fiindca altfel eu si copilul meu am fi privite cu dispret, ca pe niste sarantoace, ca pe niste ratati...
Acum doi ani, cadn era in clasa I, am primit de la o mamica un bilet sa aducem 150lei pentru 8 martie, pentru invatatoare. Inmultiti si voi cu vreo 30 de copii si vedeti ce iese. Am sunat mamica aceea si s-a comportat cam la fel cu cea de ieri. I-am spus ca mi se pare mult si ca sunt sigura ca pentru unii parinti suma era enorma. Se trezeste unul, tipa are ceva firme si ceva bani dar e fff zgarcita. Am dat banii sa nu-mi pun copilul in situatie rea.
Parerea mea este ca daca refuzi sa dai suma hotarata - chiar de majoritatea dintr-un grup - nu mai esti privit cu ochii buni! Cel care refuza este imediat catalogat "inferior", vezi doamne ce am reusit eu in viata si cel de langa mine e vai de mama lui! Sotul meu are 2 facultati grele, facute la stat, e intr-o pozifie buna la o firma, nu vreau sa para ca ma laud, dar traim din salarii - bune-rele - nu ma pot considera nicidecum o sarantoaca.
Mie mi se pare si o chestiune de principiu - aceste cadouri nu trebuie sa fie prea scumpe!!!! Indiferent de ce buget dispui, mai ales cand ceri si de la altii!!!
diana11 spune:
Eu nu prea inteleg, 150 ron de copil cadou la invatatoare? 100 ron pentru un cadou de grup? Si daca nu dai ce? Cum adica esti inferior?
Eu sunt de parere ca daca explicam copilului valoarea acelei sume, ce se poate face cu ea si de ce o dam, sigur va intelege. Si daca se va uita cineva chioras copilul meu va sti sa-l infrunte.
Cat despre valoarea acestor oameni care cum se zice pe la noi " ca ei or ascutit ovazul " prefer sa ma abtin.
Natasa spune:
Nu te supara, dar astfel de reactii si pretentii sint incurajate si de tine "Am dat banii sa nu-mi pun copilul in situatie rea". Deci ai fost de acord doar ca sa nu te creada lumea sarantoaca, dupa cum cu mare dispret vorbesti despre oamenii care nu si-ar permite ce-ti permiti tu. Eu cred ca te invirtesti in niste cercuri de oameni cu bani si stringi tare din dinti de cite ori scoti milioanele din buzunar ca nu cumva sa scazi in ochii snobilor din jur!! Altfel te-ar durea exact in palarie de ce crede lumea cind nu dai!