Cum se pastreaza salata de icre in frigider?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosminiq

salata de icre mai mult de 24 (sau cel mult 48 )de ore dupa ce e preparata



Mihaela,mami de ingeras Cosminiq


Cea preparata o mancam de cum o facem. Despre cea nepreparata intrebam.

Treaba este ca aici nu gasesti icre la magazin, restaurant, pescarii iar multi nici nu au auzit in viata lor ca icrele (de crap) se mananca. Atunci comand mai multe borcane si cumva trebuie sa le pastrez.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

ML, la pescarii poti comanda icre...icrele nepreparate salata le poti conserva extrem de bine daca le dai intii cu sare multa si apoi le congelezi. Daca vrei mai multe detalii iti stau la dispozitie.
Poti sa cumperi doar icrele si aici: http://parthenonfoods.net/Carp-Roe-Caviar-Tarama-krinos-1lb454g/M/B000LRH7BW.htm . Le congelezi in pungi portionate si le prepari tu cind vrei.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Aici nu sunt pescarii, Anamaria. Erau in Florida, dar nici acolo nu aveau, asa ca de 11 ani nu mai gustai.

Chiar vroiam sa intreb daca merg si congelate. Multumesc de idee, te intreb eventual dupa ce comand, inainte de Pasti. Si poate iau "Tarama" nu "Taramosalada". Tu ai congelat Taramosalada?


Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu am congelat niciodata taramosalata (nu-mi place gustul, prefer reteta proprie), doar icrele propriu zise (tarama - care sint icre de crap date cu sare)).

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Asa, taramosalata, nu salada, cu gandul la "salad"....

Apoi povesteste-mi acum cum le pregatesti pentru si dupa scoatere din congelator (spui ca tarama au sare deja..). Cand ai timp si chef... Daca n-am mai facut de atat de mult timp, parca mi-e cam teama si sa le frec dupa (unul dintre motivele pentru care am cumparat "salata"), asa ca mi-ar ajuta sfaturi. Nu mai tin minte decat ca le legam cu putina apa rece, rece, daca se taiau... Totusi congelate nu cred sa fi pregatit vreodata.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Tarama (icre) le dezgheti in frigider (nu afara pe countertop) si le prepari exact dupa reteta clasica. Eu le bat cu mixerul (ca nu am chef de lingura de lemn)...adaugi ulei incet-incet, zeama de lamiie si putin sifon (seltzer) rece catre sfirsit sa le albeasca. Normal ca nu adaugi sare deloc. Ies tare-batz. Pun un strop de apa rece-rece deasupra in castron si le netezesc cu cutitul.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Perfect, draguta, multumesc! Cand le congelez inteleg ca pun ceva extra sare, le amestec, si gata?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ML

Perfect, draguta, multumesc! Cand le congelez inteleg ca pun ceva extra sare, le amestec, si gata?

Take joy! (poze)


Daca le cumperi pe cele care le-am postat mai sus in link, nu-i nevoie sa pui sare...ele au deja.

Sare pui doar daca sint proaspete.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Bine, ma gandeam ca trebuie in plus. Da, pe cele amintite le voi cauta.
Multumesc, Anamaria!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si eu cand cumpar icrele crude, nepreparate, iau mai multe odata si le pastrez in congelator. Le portionez in paharute de unica folosinta din plastic si le acopar cu folie alimentara. Cand am nevoie, scot un paharut si il las peste noapte la dezghetat in frigider, dimineata il scot din frigider si il las afara cam 2-3 ore, dupa care ma apuc sa le frec la mixer (niciodata nu m-am chinuit cu lingura de lemn).

Eu pun ulei - lamaie - sifon (sau apa minerala). Intai le frec bine cu ulei, cand mi se pare ca s-au intarit pun lamaia; pe urma pun iar ulei si alternez pana se termina lamaia, apoi alternez ulei cu un jet de sifon sau putina apa minerala, se albesc, se inmoaie si sporesc. Imi ies destul de multe.

Si la sfarsit pun ceapa. Aici am o problema, de multe ori mi s-au "amarat" din cauza cepei ... O dadeam prin razatoarea mica si cred ca de-aia. Asa ca am tocat-o la cutit in ultima vreme si parca e mai bine.

De tinut, noi le tinem si o saptamana in frigider si nu s-a intamplat niciodata nimic, nu si-au schimbat nici gustul, nici culoarea, nici nu m-am simtit ciudat de la ele.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput