Cand si cum vorbim despre droguri cu copii?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Hehe, Laura, sigur ca e baiatul din vecini, you got it right!

Da' eu si Donia, fiind la grupa de prescolari (eu sigur, Donia poate sa fi si absolvit recent, sorry, nu stiu), ne-am gandit, firesc , la acest Thomas. Eu una aud si muzica in cap...

Tu n-ai avut placerea sa-l cunosti inca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ar fi 3 tendinte:-cei ce vor sa-si minimalizeze simturile, sa "uite", sa cada intr-o stare de amorteala, ameteala, vis, uitare, se potriveste visatorilor, neintelesilor, interiorizatilor si care ajung sa foloseasca zilnic joint, ori ajung alcoolici, ori merg mai departe spre derivate mai usurele de opium, unii spre heroina(care e ieftina..), asta fct de fiecare. Din ce am mai citit una alta pe linia asta ar merge tinerii ale caror probleme ar fi fost rezolvate de un psiholog, probleme care ar trebui fi detectate de parinti. Probleme care nu ar trebui sa existe la tineri ai caror parinti s-au ocupat intr-adevar cu dragoste si atentie de ei, doar cei ce ajung din greseala, corupti in conjuncturi.-cei ce vor sa traiasca totul la maxim, cei ce vor sa-si maximalizeze simturile, sunt cei energici, cei ce vor mai mult, cei curiosi(curiozitatea nu e numai in sesn pozitiv), cei nemultumiti de una alta, cei ce au impresia ca ei pot controla si folosesc droguri de gen amfetamine, cocaina, crack. tinerii de genul asta si de fapt nu numai, pt ca de ex cocaina e un drog folosit si mai incolo, uneori e drogul barbatilor in crize de identitate, crizele de 40 de ani, de femei nu prea am mai auzit sa inceapa asa ceva la virste de peste 35 de ani. Dar pt ca vb numai de tineri, genul celor ce folosesc astfel de droguri, ar trebui din timp parintii sa stie daca au tipul asta de rebel la usa si in cazul lor e cum zicea conchita, orientata energia si curiozitatea in sport, hobby-uri, activitati, mai ales calatorii si descoperirea unor locuri noi, interesante, de ex vizitati europa, india ori lasati sa fie au pair 2 luni in noua zeelanda:)), nu stiu dar chestii de gen. -si apoi sunt cei ce merg pe ideea de droguri "naturale, inofensive", adica si cite un joint si cite o linie de cocaina, in fct de stare, eveniment, de vor relax ori vor sa aiba fun. iar scriu pe mare fuga, scuze de greseli dar tre sa fug, asa-i cu casa plina:), daca chiar mai intereseaza cite ceva pot sa mai revin.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Vikinga, tu glumesti, bineinteles ca intereseaza ce scrii tu, eu iau notite. :-)) sigur, cand ai timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Joint-ul natural nu are mari efecte asupra utilizatorului, da esti cam ametit si atat, am fumat in Maroc marijuana pura, fara nici o porcarie adaugata in ea si inafara de a fi amortita fizic eram complet lucida.Era plin de francezi si italieni care veneau in vacanta numai cu scopul de a fuma, 3 saptamani pe an stateau cu burta la soare si fumau.
Marijuana naturala, fara nimic in ea, nu da dependenta decat psihologica eventual.

Problema e ca mai toate sunt amestecate cu porcarii, nimic nu e natural din ce se vinde pe piata. Marijuana e de cele mai multe ori amestecata cu tutun ca e mai ieftin de produs daca jumate e tutun si dependenta vine de la tutun si nu de la marijuana.
Restul sunt si ele amestecate cu tot felul de alte chimicale desi si in stare pura dau dependenta.

Sunt de acord cu tine Vik doar ca parerea mea e ca atat cei care vor sa isi amorteasca simturile cat si cei care vor sa traiasca la maxim au unele issues de ordine psihologica ce ii duce la asa chestii distructive si daca nu s-ar apuca de droguri mai mult ca sigur ca ar face alte chestii ca skydiving sau alte lucruri primejdioase.

Adriana 12w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui robotzica cucului

Tu n-ai avut placerea sa-l cunosti inca?

Robotzico, noi la cinci luni inca ne luptam cu derivatele si integralele. LOL.
Dar ca tot veni vorba, pe unde au loc festivalurile alea de care zici tu?

Dependenta de marijuana se trage de la un alkaloid care se numeste delta-9-tetrahydrocannabinol si face treaba buna si ea singura, n-are nevoie de tutun pt asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Laura, atunci eu de ce nu am ajuns dependenta? Sotul meu de ce nu a ramas dependent, fratele lui de ce nu e dependent, sora lui de ce nu e dependenta? Sigur nu suntem noi fiinte speciale si ca noi milioane de oameni.
Un om fericit si multumit cu el insusi nu ajunge dependent de nimic. Poti sa incerci unele chestii numai ca sa le check pe lista de chestii out of the ordinary de facut in viata. Un om fericit si multumit nu se va apuca niciodata de narcotice grele si de alcool si alte chestii periculoase.

Adriana 12w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Efectul tigarilor fumate in care se pot pune de la canabis uscat, la bilele acele maronii de hasis ori chiar unele amestecuri de opium ori crack depinde in primul rind de concentratie. Tigara normala se desface se ia tutunul normal si se reimpacheteaza in foite de tigara in amestec cu o anumita cantitate de una alta, dupa cum foloseste anturajul ori gusturile respectivului.Cel ce incearca cind si cind de ob va proba o tigara cu o concentratie mai usoara, cu cel ce foloseste ani de zile va asigur ca altfel stau lucrurile, pt ca e logic ca e imposibil sa mai fie multumit cu o tigara in amestecul specific celui ce probeaza, celui ce incearca cind si cind. Acum parerile sunt impartite cum e cu efectul. oricum nu vad pe careva mergind bine pe o bicicleta dupa, daramite conducind o masina, si in ideea asta mai e periculoasa afirmatia cu drog natural inofensiv, ca vb aia fiind asa de "naturala" multi nu inteleg limitarile dupa consumare, o iau prea in usor. Jointurile nu m-au atras am probat de vreo 5 ori, relaxarea nu a fost de mine:) ci eram undeva la punctul doi, aia cu viata la maxim. nah de ma ducea si pe mine mama de mina la body jumping ori cursuri de parasutism ceva.Am uitat sa scriu si alcoolul la punctul 2 si 3, ca nu e prezent numai la prima categorie. chiar asa si aici pot fi semne, de ex cei atrasi de senzatii tari sunt atrasi si de bauturi care dau o anumita efervescenta de ex vodka red bull, wiscky in alte combinatii cu bauturi de gen cola, red bull, plus sampania.nu am cunoscut pe nimeni caqre sa fi incercat macar o data heroina, cu toate ca e ieftina, cu toate ca stiu ca e prezenta, probabil cercul unde m-am invirtit nu s-a ciocnit de cei cu relaxul la puterea a zecea. oricum ceva funny ca sa vedeti ca da inca sunt atit de copii la virstele la care probeaza, multi nici nu vor sa auda de heroina inafara ca e peste tot, chiar si in lumea celor care mai probeaza droguri, ideea ca heroina e chiar ultimul drum, ca e f greu sa mai vii intreg inapoi, mai e si frica de..injectie! de murdar, de seringi, de HIV, de singe, de junkies de pe strazi.pe urma cind sunt mari putem citi felul lor de a fi de-s mai visatori ori mai rebeli dupa cercul de prieteni in primul rind, dupa stilul hainelor(aici merita exemplificat mai pe larg), dupa muzica ascultata, dupa cum isi aranjeaza parul, dupa genul cum isi petrec simbetele seara si asa putem interveni inainte ori sa fim acolo cu ochii pe ei.si trebuie intr-un mod realist noi ca parinti sa avem si un plan b ala in care sa stim sa intervenim in caz de copilul a incercat ori chiar a reusit sa probeze de mai multe ori, sa stim sa ajutam in caz de-s speriati ori in caz de le place senzatia..pe mine una ma ingrozesze de mi se face rau fizic, gindul ca unul din copiii mei ar fi infricosat de starea data de o amfetamina, de ar avea nevoie de ajutor si ar fi singur fara mine aproape, e urmatorul gind dupa viol ca si intensitate a sfirselii pe care mi-o da gindul respectiv...huuuh...tot vb de amfetamine pt ca dupa jointuri astea-s nr 2 dpdvd al accesiblitatii la pret, sunt la fel specifice grupurilor de tineri care la fel se indeamna sa incerce, au nume cool de gen in fct de amestec si dozaj, de gen smille, trip, ferrari si inca f multe. plus ca cel ce le distribuie e tipul acela atractiv de bad guy, de obicei mai mare decit ei, care le stie pe toate ..etc etcde ex cei ce vind cocaina nu se mai incadreaza in tiparul de mai sus, ei nu mai corup, ei nu trebuie sa mai impresioneze, e relatia client/ospatar cam asa ceva, clientul are bani, stie ce vrea, comanda de are bani numai marfa buna si cel ce vinde trebuie sa fie discret, sa nu sara in ochi, sa fie tot timpul disponibil, etcVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

... habar n-am cum sa citez din mesajul cuiva, dar raspund Laurei: Stratford, Ontario - asta e orasul cu festivalu'. Shakespeare. Cel mai mare din afara Angliei, dupa cum isi fac reclama...

Dupa ce termini cu derivatele, o sa te tot impiedici de Thomas, la propriu!

Si ca tot vorbim de un oras mic-mic: nu am auzit de "intamplari" cu droguri, dar e o adevarata epidemie de sarcini la fete de 16-18 ani, accidental chiar mai june. Problema asta cum o abordam? Eu categoric o sa zic ca marijuana e bad, bad, bad, dar cu sexul ce te faci? Mi se pare super-delicat de creat copilului o abordare sanatoasa (cum o fi aia...). Ma gandeam ca as face un subiect separat, sa nu deturnez subiectul lui Daiopri, dar cred ca astept macar pana ajunge copila mea in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

vikinga, mersi de heads-up, uite numai noutati pentru mine. Si eu sunt ochi si... ochi si grrr ce lume descrii. De acord cu grupurile pe care le-ai descris. Dar pentru fiecare persoana care e exceptia eu cred ca si genele au un rol.

Acum o sa-mi iau posete, dar la fie-mea suntem cei mai cool pt ca ceilalti sunt "too asian", cum spun proprii lor copii. Literally.
La fiu-miu eram not cool ca ne bateam cu canadezii. Nu am de fapt nici un merit, suntem tot aia si cu aceleasi reguli si principii.

Donia, robotica, Morales, nu locomotiva, mey.. Altfel, ce activitati... pana si ski la batranete, orice il incuraja sa schimbe anturajul. Iarna asa, vara prin excursii, calatorii, taberele de incredere sunt bune iar, tot asa cu 0 toleranta, mai greu de gasit ca in general sunt etnice. Incurajam vara pool parties cu liste, in fine, chestii care se intamplau... pe langa casa omului si sub supraveghere... discreta. Avea curfew si trebuia sa mearga "undeva". Doar sa hang-out nu tinea. Acum eu vorbesc de copii de 14-15 ani, care inca te intreaba daca e ok sa aia sau ailalta, cooperanti. Dup-aia noi ne-am si mutat, ce-i drept. Acu' n-am solutia, am mai spus, nu-s in masura decat sa relatez ce-am vazut, auzit, etc. Punctul meu de vedere. Cat de eficienti am fost nu stiu, dar nu m-am lasat niciodata abatuta de la principiu si am fost clara despre asta: la mine in familie este inacceptabil. M-a impresionat cat de repede si precis s-au miscat parintii unui al 3-lea prieten. Copil de dr, evreu. Dar ei au comunitatea de partea lor, au activitati, tabere. Culmea e ca eu cand am aflat m-am gandit sa cer sfatul dr de fam, tot evreu sa ma informeze si pe mine, care cica 'cmon, ce te stresezi asa, no big deal. Desigur, ca nu era vorba de fie-sa.

Dintre legendele strazii la care a trebuit sa explic ca e dimpotriva, apropos de ce intreba conchita: ca e natural, ca nu e adictiv, ca nu face rau, ca il fac oameni de succes... cam ce ati vazut si voi.

Hai ca-l trimit ca l-am inceput azi dimineata...

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

fetelor am citit un pic la inceputul subiectului si apoi cate ceva pe sarite, foarte interesant subiectul si imi pun semn de carte la el sa tot citesc ce mai scrieti (si bineinteles sa citesc tot ce ati scris deja... ati scris mult, trebuie citit si "rumegat" cu atentie tot ce ati buchisit voi deja! orice informatie e valoroasa) insa acum e tarziu si o sa ma retrag la nani, dar voiam sa va zic si voua ce mi-a zis si sotul meu de curand dupa ce am vazut un film (bun, rau, dar un film care m-a impresionat nitel).. "uite, cand o sa mai creasca Adeluta, pe la 12-13 ani asa.. ii dai filmul acesta sa-l vada!" nu are cum sa nu observe care e binele si care e raul! avand in vedere ca noi ne vom stradui sa ii dam reperele cele mai bune in viata; filmul se numeste TAKEN, e din 2008, iar aici mai aveti ceva detalii pentru cine vrea sa stie mai clar despre ce film e vorba: http://www.cinemarx.ro/filme/Taken-Teroare-in-Paris-361114.html

eu zic ca poate fi de ajutor si un film, si o imagine si un caz real de vazut pe langa o mie de cuvinte pe care vom incerca sa le folosim pentru a ii invata pe copiii nostri ca anumite lucruri nu se fac; sau ca in orice moment comunicarea cu parintele poate sa ii fie salvatoare! si singura solutie de a iesi dintr-o anumita problema!

foarte periculos mi se pare intr-adevar atunci cand drogurile sau alte nebunii dau peste copii (sau chiar si peste noi adultii) fara ca sa stii (drogurile introduse pe ascuns in bauturi/mancare) sau fara nici o putere de a anticipa ce ni se poate intampla (gen rapiri directe sau pretexte pentru o rapire ulterioara)... ori am vazut eu prea multe filme, ori astea reprezinta totusi si un real pericol in zilele noastre!

ufff

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput