intrebare agnostica
Raspunsuri - Pagina 13
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Ioana (crinuta) ui' ce zice aici Sf Ioan Gura de AUR: "Diavolul a fost la început un înger bun; dar pentru ca s-a purtat cu nepasare, a fost stapanit de deznadejde si a cazut într-o asemenea rautate, încat nu se mai poate ridica din ea. Faptul ca el era bun la început ni-l arata Domnul: Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer (Luca 10, 18). Asemanarea diavolului cu un fulger vadeste lumina pe care o avea el mai înainte si cat de mare si puternica a fost caderea lui. Pavel era hulitor si prigonitor al lui Hristos. Dar pentru ca nu s-a lasat cuprins de deznadejde, s-a ridicat din pacatul sau si a ajuns sa fie egal cu îngerii. Iuda era apostol; dar pentru ca a aratat nepasare, s-a facut tradator. Talharul de pe cruce, cu toate ca a facut atatea rautati, nu a deznadajduit si, astfel, a intrat primul în rai. Fariseul, pentru ca s-a mandrit, a cazut din înaltimile virtutii, pe cand vamesul, pentru ca nu a deznadajduit, s-a ridicat deasupra virtutii fariseului. Vrei sa-ti arat cum o cetate întreaga s-a mantuit? Orasul ninivitenilor a aflat mantuirea pentru ca nu a deznadajduit. Cu toate ca hotararea lui Dumnezeu era: Patruzeci de zile mai sunt, si Ninive va fi distrusa! (Iona 3, 4), oamenii nu si-au pierdut nadejdea si îndrazneala. Si aceasta, cu toate ca Dumnezeu nu le-a spus ca se vor mantui daca se pocaiesc. Sa luam si noi exemplu de la acesti oameni, si chiar si atunci cand auzim de la Dumnezeu cuvinte de osanda, sa nu ne pierdem nadejdea, ci sa ne pocaim." (...) Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Asa este. Deznadejdea poate duce la pierire...
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
hannen spune:
Citat: |
Dumnezeu a murit pe cruce |
asta nu-i insulta la adresa lui Dumnezeu,da` musulmanii is satanisti pt. ca spun ca Isus nu-i fiul lui Dumnezeu.
Fiti cu bagare de seama la ceea ce rostiti despre Dumnezeu,si temeti-va de O ZI in care niciun suflet nu va gasi adapost de Mania Lui!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
Katya spune:
Salutare tuturor,ca unii va pregatiti de trezire,iar altii ne pregatim de culcare!
Inainte sa-i scriu Crinutei,m-as bucura si eu ca celelalte fete care mai scriu pe-aici pe la Sufletul credintei sa vina si ele aici daca vor(nu indrazneam sa invit eu dar,daca tot a facut-o Crinuta,ma alatur si eu).
Mamabear,ce m-ai incurajat in ce ai scris!Chiar asa e deci cu spoveditul,simt si preotii cum le vine ajutor de la Domnul!Mi-ai facut seara frumoasa!Sa ne mai spui si altele!
Crinuta,ma bucur ca macar pe moment te-ai linistit!Apreciez sinceritatea cu care te-ai deschis,acum am inteles mai bine si-mi dau seama ca am avut dreptate sa spun ca de la cel rau vine tulburarea,si inca de-aia mare,dar sa stii ca la tine e cheia iesirii din ea.Am sa-ti spun unde vad eu ca te pierzi(ca sa nu spun gresesti,o sa vad cu ce pot inlocui verbul,ca nu vreau sa par ca stiu eu cum e cu tine sau ca te judec,in orice caz,vreau sa stii ca-ti raspund cu tot sufletul si dragul,chiar daca vom fi cine stie in dezacord ca,daca n-am fi aici sa ne fim de folos,mai bine ne-am ruga,vorba ta,sau am citi).
Si,ca sa scap de nota asta grava cu care am inceput,iti spun ca si la noi la biserica,atunci cind aveam cor,nu ma puteam concentra:parca eram la opera,Tatal nostru cintat nu e totuna cu Tatal nostru zis de toti sau cintat la strana.Asa ca sincer,m-am bucurat cind s-a desfiintat.A ramas doar strana unde cinta un dascal exceptional,dar preotul ne tot invita pe care avem macar un dram de voce,sa ne inscriem la cor.Eu am un dram de voce,dar nu ma duc,ca n-o sa ma mai pot concentra chiar deloc la slujba daca m-as duce la cor!Asa ca tac milc.In schimb,acasa as cinta toata ziua Cuvine-se cu adevarat si Sfinte Dumnezeule,Sfinte tare,chiar si cind fac dus imi vine sa le cint,evident ma opresc,dar cind spal vasele,ma gindesc ca n-o fi asa mare pacat...Revin
mamabear spune:
hanen, noi crestinii credem intr-un Dumnezeu intreit in persoana : Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Iisus Hristos , Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, a murit pe cruce pentru pacatele noastre. Asta e credinta noastra, dar asta nu inseamna ca ii desconsideram pe musulmani. Nimeni nu a spus, cel putin la acest topic, despre musulmani ca ar fi satanisti. Citeste la pagina 10, unde printr-un banc, Iasmin arata cum raiul e pentru toti, nu doar pentru crestini.
Doamne ajuta!
mamabear spune:
Buna fetelor! Noapte buna Katya (si celorlalte fete de departe)! Noi ne pregatim de liturghie. Multumesc de primire.
la toate .
Katya spune:
Buna ziua si tie,draga Hannen,nu stiu cu ce ti-am gresit noi tie,ca noi chiar discutam de-ale noastre si chiar am vorbit frumos de musulmani.Fraza subliniata de tine e a unui crestin incepator care acuma descopera ce si cum,deci chiar nu-i frumos sa vii asa cu furtuna,ca vezi:te-ai inselat.Ti-a explicat mamabear cum e cu Treimea si deci Hristos Dumnezeu da,a murit,apoi a inviat,noi asa credem si gata.
Dumnezeul nostru e un Dumnezeu al Iubirii si al Dreptatii deopotriva,sigur ca ne temem si noi:cu credinta si cu frica de apropiem de El.
O zi buna!
hannen spune:
Fetelor,multumesc pt. sfaturi.
Avind in vedere ca pina la 25 de ani am fost crestin-ortodoxa cunosc dogma .
Katya,am vazut ca ai scris frumos de musulmani si vad ca stii si la cine ma refer cu afirmatia respectiva,Mamabear nu stie si am sa-i zic ca nu e vorba de topicul acesta.Dar aceasi persoana care a facut afirmatia de mai sus ,i-a numit pe musulmani satanisti sau anticristi,ceva de genul asta...
Sa stiti ca nu am scris ceea ce am scris pt. ca m-ati suparat!Din contra .Ma doare sufletul cind omului ii sunt impodobite cele pe care el le crede adevarate si nu realizeaza gravitatea anumitor afirmatii.
Era doar un avertisement prietenesc,era un sfat!E valabil pt. absolut noi toti!
Oameni,fiti cu bagare de seama la ceea ce ziceti despre Dumnezeu!(si ma includ cu succes,pt. ca "tinta" acestui avertisment am fost noi,toata suflarea planetei)
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
hannen spune:
Katya,poate voi aveti in opinia voastra un Dumnezeu al vostru,dar noi avem UN SINGUR si EXACT acelasi Dumnezeu cu cel al vostru.(e o diferenta de perceptie doar...cum ziceam ,multe lucruri "impodobite")
Si daca Dumnezeul ("nostru") pe care-l pomenim in absolut orice facem "In Numele Lui Dumnezeu Cel Milostiv ,Indurator" nu e un Dumnezeu al Iubirii si al Dreptatii,atunci nu stiu cine e altul e.
Katya spune:
Revin la Crinuta.
Prima pb cred ca e tocmai multitudinea duhovnicilor...M-am uitat intr-o carte de-a noastra despre aceasta Taina si acolo scrie ca schimbarea duhovnicilor e "pagubitoare":adica toti preotii au capatat aceleasi puteri de legare/dezlegare si nu poate dezlega unul ce a legat altul,deci daca unul ti-a dat canon pt ceva,tot la acelasi te duci si nu o iei ca de la zero cu altul.De asemenea,nu tb sa-ti fie rusine sa-i spui ca ai uitat ce canon ti-a dat sau ca nu l-ai facut.Ii spui:tb mereu sa stii ca preotul are atribute de:
- parinte,deci va fi blind
-doctor-deci iti va da tratament
-judecator-iti va da canonul corect
Pe urma cred ca tb sa vezi clar despre ce deznadejde e vorba,adica sa nu confunzi pb de viata cu pb absentei lui Dumnezeu din viata ta,ca poti avea sa zicem o viata zbuciumata si sa nu apuci sa te-aduni si sa practici cum ai vrea,dar Dumnezeu sa fie la locul Lui,linga tine.
Doar ca tu nu-L vezi pt ca ai aspiratii prea mari:tb s-o iei mai incet,mai cu rabdare.Tocmai tu care stii atitea despre sfinti si duhovnici,nu poti sa nu-ti dai seama ca nu esti inca pregatita pt o intilnire mai directa cu Domnul.Nu te grabi deci:mergi intii la un preot obisnuit,nu cauta neaparat clarvazatori(e ca si cum ai zice ca cel simplu nu e demn de salvarea sufletului tau,adica sufletul tau e prea comlex pt un preot obisnuit,deci pasim intr-un pacat...)
Despre imaginatia in timpul rugaciunii:tot intr-o carte(caci unde altundeva?)citeam ca,in timpul rugaciunii,nu tb sa ne imaginam nimic (imaginatia ar fi,de ex,o treapta a pacatului-gind-imaginatie-fapta)doar ne rugam si gata.
Distragerea atentiei in biserica am patit-o si eu si de curind am aflat ca ni se trage tocmai de la pacatele noastre..
Spovedanie-poate aveti ceva ghiduri?La noi sint.Ia-ti o foaie si scrie-ti pacatele si du-te cind e lume putina,ca sa ai timp de stat si de povestit.Deci stai cu tine si cerceteaza-te si aduna-te si roaga-te si ia-o cu pasi mici.
Ai sa vezi ca echilibrul va veni.
Te imbratisez,iti doresc o duminica linistita si tinem legatura!
O zi buna tuturor,slujba linistita!Doamne ajuta!
mamabear spune:
Katya, multumesc de completare: Hristos a fost rastignit si a murit pentru noi, pentru pacatele noastre, dar a inviat a treia zi. (Hanen, nu continui, ca nu are rost, sunt sigura ca stii despre ca vorbim, doar ai trait si in Romania si banuiesc ,ca ai avut contact si cu crestini.)
Hanen, da-mi voie sa te mai rog sa recitesti cu atentie si ce a scris Katya (la pagina 12, cred) despre vecinii ei musulmani, despre cat de mult ii apreciaza. Fara suparare, te-ai luat de noi fara motiv.