intrebare agnostica

intrebare agnostica | Autor: conchita

Link direct la acest mesaj

scenariu: dupa o batalie apocaliptica, ramai tu si cu satana pe campul de lupta. il ucizi, ca na, e satana, si implinesti profetia sfarsitului lumii pamantene, tu ajungand in iad? sau asculti de porunca lui Dumnezeu "sa nu ucizi", il lasi pe satana sa traiasca, ceea ce duce la reluarea vietii pe pamant exact si la fel, si tot in iad ajungi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

scenariu: dupa o batalie apocaliptica, ramai tu si cu satana pe campul de lupta. il ucizi, ca na, e satana, si implinesti profetia sfarsitului lumii pamantene, tu ajungand in iad? sau asculti de porunca lui Dumnezeu "sa nu ucizi", il lasi pe satana sa traiasca, ceea ce duce la reluarea vietii pe pamant exact si la fel, si tot in iad ajungi?

nimic

prima varianta, caci daca l-am casapit n-are cine sa aprinda focul, hehehe

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Citat:

nimic

prima varianta, caci daca l-am casapit n-are cine sa aprinda focul, hehehe

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

neah,pai ce Satana aprinde focul?No,no,si lui ii este pregatit acelasi "tratament" .

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Pai de ce sa-l ucizi? Nu mai bine faci o cruce peste el si duca-se pe pustii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Pai de ce sa-l ucizi? Nu mai bine faci o cruce peste el si duca-se pe pustii?

Asta-i cea mai simpla solutie.
Eu l-as omori chiar ma duc pentru asta in iad, dar stiu ca scapa o lume intreaga de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Eu aleg sa nu incalc porunca:sa am in fata ochilor prezenta aia materiala(c-o fi balaur cu capete,zmeu etc),mai bine nu bag sabia,in schimb ma lupt si lupt,asa cum se presupune,in scenariul meu,ca am luptat si cind balaurul era totuna cu duhurile multe,marunte si neobosite infipte-n coasta mea,pina la acel moment apocaliptic.

Deci balaurul ma poate omori el,dar,pt ca eu m-am luptat cu el si-n timpul vietii si si pe cimpul de lupta,Domnul imi va da poate,in marea Lui mila,un loc...in rai(cel mai la margine si cel mai departe de Fata Lui,dar orisicit..)

Dar tu de ce ai 2 iaduri in scenariul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

daca suntem agnotici, vazindu-l pe Dracu' capatam o certitudine, ceea ce nu e rau deloc.

Il invitam deci pe Aghiutza la o bere ... sau un ceai cald in functie de sezon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Hai, conchita, ca ai o imaginatieeeeeeeeee
In primul rand cum ai putea tu sa-l ucizi pe personajul in cauza. Ti-l imaginezi cumva un simplu om??
Dar daca s-ar putea, asa ceva este de ucis si am sa iti explic de ce. Demonii nu au pareri de rau, nu sufera ca au facut rau. Sunt mandri si de aceea nu se pot mantui veci. Pe de alta parte, orice om se poate mantui. Trebuie numai sa simta intr-un anume fel.
Daca Dumnezeu ti-a dat asa o putere sa poti ucide asa ceva....mi se pare ca nu mai ai nevoie de nimic. Normal e vorba de ingeri de lumina, e vorba de Hristos care va invinge, nu de noi, desi si noi purtam batalii in noi cu raul.
O astfel de ''ucidere'' nu cred ca intra in pacate ci in biruinta vietii asupra mortii. Cu alte cuvinte, mergi in rai, scumpa noastra

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

doua iaduri - pentru ca e o problema fara solutie. sau nu stiu, de-aceea eram curioasa voi cum vedeti chestiunea.

ideea era ca m-am intrebat mereu de ce adam si eva nu l-au strans de gat pe sarpe, sa-l jupoaie, sa-l faca taietei, intelegeti voi. ca au avut oportunitatea. lucrurile ar fi fost altfel. altfel pentru noi, in sensul ca nu ne-am mai fi nascut, deci nu l-am mai fi cunoscut pe Dumezeu, de unde primul iad. al doilea iad e evident.

Iasmin, esti sigura-sigura ca nu intra la pacate? adica exista gradatii in crima - pot sa omor un tantar si-un diavol, dar nu pot omori un om?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Mai mult decat sigura!!! Doar ca din pacate nu mor. Ne chinuie pe noi si atat.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:

doua iaduri - pentru ca e o problema fara solutie. sau nu stiu, de-aceea eram curioasa voi cum vedeti chestiunea.

ideea era ca m-am intrebat mereu de ce adam si eva nu l-au strans de gat pe sarpe, sa-l jupoaie, sa-l faca taietei, intelegeti voi. ca au avut oportunitatea. lucrurile ar fi fost altfel. altfel pentru noi, in sensul ca nu ne-am mai fi nascut, deci nu l-am mai fi cunoscut pe Dumezeu, de unde primul iad. al doilea iad e evident.

Iasmin, esti sigura-sigura ca nu intra la pacate? adica exista gradatii in crima - pot sa omor un tantar si-un diavol, dar nu pot omori un om?

nimic

Nu prea inteleg rationamentul. Si daca l-ar fi strans de gat, gata, s-ar fi terminat cu diavolul? In acel moment avea forma de sarpe, dar cu spiritul cum ramane? Crezi ca vreun om, chiar si vreun sfant ( si daca ai citit vietile sfintilor ai vazut ca au fost atacati cumplit de diavol) il poate infrange singur pe diavol? Never.
Omul este nimic fara Dumnezeu.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput