Ce scrie pe oul tau?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

super idee!

nu numai a consumatorului roman .. pliz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Campania de informare a consumatorului roman este binevenita.
Prea am fost luati pana acum drept prosti care inghit orice,ca avem sau nu avem posibilitati materiale!
Iata ca opinia publica din Ro s-a sensibilizat si se uita cu mai multa atentie cand cumpara ceva:se uita dupa E-uri,se uita la prima cifra inscrisa pe oua si tot asa.
Propun o rubrica "Ferbinte" cu informatii de interes public privind alimentele pe care le consumam(nu atat de catre noi,adultii,mai ales de catre puii nostri!), sustinuta cu stiri serioase din tara si din strainatate.


Initiaza un subiect de acest gen.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

www.healthline.com/blogs/diet_nutrition/uploaded_images/free-range-cartoon-746094.jpg" target="_blank">Iata de ce nu prea vedeti oua ecologice pe rafturile supermarketurilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Campania de informare a consumatorului roman este binevenita.
Prea am fost luati pana acum drept prosti care inghit orice,ca avem sau nu avem posibilitati materiale!
Iata ca opinia publica din Ro s-a sensibilizat si se uita cu mai multa atentie cand cumpara ceva:se uita dupa E-uri,se uita la prima cifra inscrisa pe oua si tot asa.
Propun o rubrica "Ferbinte" cu informatii de interes public privind alimentele pe care le consumam(nu atat de catre noi,adultii,mai ales de catre puii nostri!), sustinuta cu stiri serioase din tara si din strainatate.


in Canada de exemplu, nu stiu in alte tari, fructele si legumele sint etichetate individual cu niste stickere mici lipite chiar pe produs, eticheta care contine un numar de 4 sau 5 cifre dupa cum urmeaza:

1.) numar cu 4 cifre care incepe cu 4 inseamna produs conventional cu pesticide si tot tacimul (dar nemodificat genetic) exemplu: 4723

2.) numar cu 4 cifre dar care incepe cu 3 inseamna produs modificat genetic si cu tot tacimul de pesticide, exemplu: 3629

3.) numar de 5 cifre care incepe cu 9 inseamna produs organic sau bio, fara pesticide; exemplu: 93652

ma feresc ca de dracu' de alea modificate genetic; cind vad cifra 3 in fata ochilor, fug. acum citiva ani nu se gasea in supermarket mai deloc asa ceva...acum incep sa le vad foarte des

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

www.healthline.com/blogs/diet_nutrition/uploaded_images/free-range-cartoon-746094.jpg" target="_blank">Iata de ce nu prea vedeti oua ecologice pe rafturile supermarketurilor.


"free range" si "organic" sau "eco" nu e acelasi lucru

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Allure
ma feresc ca de dracu' de alea modificate genetic

De acord cu tine.
Avem insa o problema uriasa. Si anume ca toata suprafata agricola si potential agricola a pamantului (cam un sfert din suprafata uscatului), plus tot ce traieste in apa, nu permite in varianta organica (fara pesticide, insecticide, fungicide, ingrasaminte sintetice, OMG, ferme intensive, etc) decat hranirea in limite decente a circa 1-2 miliarde de oameni. Ori noi suntem aproape 7 miliarde, cam de 4 ori mai multi decat poate sa ne tina pamantul fara interventia noastra masiva cu chimicale si inginerie genetica.
Relitatea este ca pana ne revenim ca populatie la un numar rezonabil si mai ales sustenabil (in cateva secole in ritmul natural al scaderii natalitatii), vom fi OBLIGATI trei sferturi din noi, sau in medie "trei sferturi din farfurie" sa mancam produse neeco.
Cine va fi bogat isi va permite mancare mai sanatoasa. Cine nu, mai putin.
Este o realitate cruda care nu are nimic de-a face cu conspiratiile, cu masonii, cu transnationalele, cu UE, cu NATO, cu China, cu vaccinurile, etc.
Industria alimentara se straduieste sa reduca la minim efectele negative ale prelucrarilor fizice, chimice si genetice de pe tot traseul de productie de la sursa pana in stomacul nostru. Unii mai bine, altii mai prost, aici se poate discuta.
Dar sa sustii eliminarea completa a OMG, chimicale, euri, etc este o aberatie. Se poate milita insa pentru imbunatatirea proceselor alimentare, pe masura ce stiinta si medicina vin cu date noi despre calitatea acestora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Campania de informare a consumatorului roman este binevenita.
Prea am fost luati pana acum drept prosti care inghit orice,ca avem sau nu avem posibilitati materiale!
Iata ca opinia publica din Ro s-a sensibilizat si se uita cu mai multa atentie cand cumpara ceva:se uita dupa E-uri,se uita la prima cifra inscrisa pe oua si tot asa.
Propun o rubrica "Ferbinte" cu informatii de interes public privind alimentele pe care le consumam(nu atat de catre noi,adultii,mai ales de catre puii nostri!), sustinuta cu stiri serioase din tara si din strainatate.


Initiaza un subiect de acest gen.


Marius, nu stiu cum ar fi mai potrivit titlul astfel incat sa nu panicam aiurea ci sa informam.
Ar putea include subiectele cu ouale,margarina si laptele UHT,pana acum.
Cred ca este de competenta Mirelei si ar fi extrem de util un subiect care sa atentioneze consumatorul(mai ales parintii!)asupra alimentelor si nu numai, asupra nocivitatii unor substante.
Uite ca mi-a venit acum in minte:eu consider nefericite acele abtibilduri fosforescente care se pun in patutul BB-ilor.
Noi avem avantajul sa avem un forum frecventat de multe persoane cu profesii diferite si care in cunostinta de cauza,sub anonimatul nick-ului,ar putea sa ne atentioneze dar si sa ne lamureasca,competent,daca zvonurile din presa de aici si de aiurea sunt bine intentionate.
Ar trebui sa fie un subiect care sa fie adus la zi si comentat de persoane competente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Deci acest forum este (relativ ) liber. Opinia mea este ca se poate concepe un subiect care sa fie dezvoltat si imbogatit informational de asa maniera incat sa devina o sursa din ce in ce mai puternica pentru orice persoana interesata. S-a intamplat ca uneori noi insine pur si simplu sa nu stim, sa nu realizam aspecte cotidiene care odata aflate ne-au facut sa devenim mult mai atenti sau poate chiar sa ne schimbe (in bine) stilul de viata.
Si de aceea consider ca trebuie si mai tare exploatata sursa internet in aceasta directie si opinez ca cine stie si vrea si poate, de ce sa nu construiasca pentru altii?
Un exemplu ar fi sectiunea legislativa unde eu si altii am schimbat daca nu destine sigur sanse de viata. De ce? De aia! Pentru ca am putut sa o fac.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Marius,tu poti sa o rogi, cu argumente mai solide pe Mirela si pe Florin, ca sa deschida un subforum sau un subiect Fierbinte pe DG in care sa apara noutati din care sa fim informati la timp.
Nu imi vine in minte acum un titlu sugestiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Allure
ma feresc ca de dracu' de alea modificate genetic

De acord cu tine.
Avem insa o problema uriasa. Si anume ca toata suprafata agricola si potential agricola a pamantului (cam un sfert din suprafata uscatului), plus tot ce traieste in apa, nu permite in varianta organica (fara pesticide, insecticide, fungicide, ingrasaminte sintetice, OMG, ferme intensive, etc) decat hranirea in limite decente a circa 1-2 miliarde de oameni. Ori noi suntem aproape 7 miliarde, cam de 4 ori mai multi decat poate sa ne tina pamantul fara interventia noastra masiva cu chimicale si inginerie genetica.
Relitatea este ca pana ne revenim ca populatie la un numar rezonabil si mai ales sustenabil (in cateva secole in ritmul natural al scaderii natalitatii), vom fi OBLIGATI trei sferturi din noi, sau in medie "trei sferturi din farfurie" sa mancam produse neeco.
Cine va fi bogat isi va permite mancare mai sanatoasa. Cine nu, mai putin.
Este o realitate cruda care nu are nimic de-a face cu conspiratiile, cu masonii, cu transnationalele, cu UE, cu NATO, cu China, cu vaccinurile, etc.
Industria alimentara se straduieste sa reduca la minim efectele negative ale prelucrarilor fizice, chimice si genetice de pe tot traseul de productie de la sursa pana in stomacul nostru. Unii mai bine, altii mai prost, aici se poate discuta.
Dar sa sustii eliminarea completa a OMG, chimicale, euri, etc este o aberatie. Se poate milita insa pentru imbunatatirea proceselor alimentare, pe masura ce stiinta si medicina vin cu date noi despre calitatea acestora.


eu nu sustin eliminarea completa a nimic...ar insemna sa ma pish contra vintului; personal nu cred ca insuficienta hranei a condus la introducerea OMG...exista tone de mincare care se strica pe rafturi din cauza preturiolor aberante si ajunge hrana animalelor la Zoo, exista fermieri care sint nevoiti sa-si vinda produsele pe nimic firmelor mari care apoi le revind pe piata cu profituri stelare...mai exista si proasta gestionare a resurselor naturale, respectiv pamintului...uita-te numai in Romania cit pamint agricol este si nu se face nimic pe el;
pe vremea raposatului Romania era grinarul Europei, acum este...o mare gaura neagra.

iar chimicalele si eurile din mincare (nu ma refer la pesticide) nu folosesc la marirea productiei la hectar sau a productiei in sine, numai dau gust mincarii pentru a gadila papilele gustative ale cetateanului, eventual a-i mari termenul de garantie ca sa nu piarda comerciantul daca nu s-a vindut marfa intr-un timp scurt.

nu cred ca industria alimentara se straduieste sa elimine nimic pentru sanatatea populatiei...le elimina doar atunci cind sint fortati de presiunea cumparatorului cum e cazul cu MSG...au vazut baietii ca lumea s-a desteptat (cel putin unii) si evita sa cumpere produsele care contin chimicala si au inceput sa-l elimine usor-usor, ba chiar sa eticheteze mare "NO MSG"

asa-s io mai sceptica.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput