Ce scrie pe oul tau?
Raspunsuri - Pagina 3
Luna1 spune:
Mai aici ouale free range adica gainile sunt crescute in conditii...era sa zic umane, conditii normale, sunt putin mai scumpute insa nu iti zice nimeni ca daca cumperi din celelalte patesti ceva.
Este strict vorba de bun simt, sau omenie, strict in sensul ca, de care oua doresti sa cumperi, de la gaini tratate bine sau de la gaini tinute in locuri stramte fara sa vada lumina zilei.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
roli25 spune:
Poate sa scrie orice...gainile alea sunt crescute tot cu chimicale si hormoni. Chiar daca au mai mult spatiu, sau le scot afara (ha ha...sa fim seriosi...a fost cineva sa vada cate tin ei gainile pe afara?)...nu se compara cu o gaina crescuta la tara cu graunte.
Da la noi merge...zicem ca scoatem gainile pe afara ca sa coste oul mai mult ca musca clientul la prosteli din astea.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexia_07 Am vazut si eu stirea si m-am ingrozit. |
Pai, aia era si ideea. Nu-ti mai pasa de gripa, trebuie sa ai si tu la ce te gandi...
Nu stiu cati va aduceti aminte, dar numai oua "2" si "3" (nu se numeau asa, fireste) am papat toata copilaria. In ferme gainile nu au vazut soarele niciodata, ba mai mult, erau "setate" prin alternarea de cicluri mai scurte de lumina-bezna sa faca doua oua pe zi. Evident, mancau concentrate de la FNC-uri...si uite ce mari ne-am facut!
Doar nu vreti sa cred ca in alte ferme scot gainile la plimbare...
Ori sunt oua de la tara (atentie: hranite natural, ca destui cumpara si astazi vestitele concentrate), ori nu prea conteaza.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
bobocel_07 spune:
Rufus a fost un mod de a spune si fi sigur ca am multe lucruri la care sa ma gandesc.M-am ingrozit pentru ca tot timpul se gaseste un aliment care nu e bun si pe care toata lumea il consuma inainte cu toata increderea.
alexia_07
Rufus spune:
Stiu, alexia, nu era o critica la adresa ta, ci a celor care gasesc mereu cateceva sa ne ingrozeasca.
Pe mine nu ma deranjeaza ca ni se semnaleaza niste chestii reale, ci modul de-a dreptul fatalist in care se pune problema.
Pana mai ieri era fapt divers, de azi e crima curata!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
karligutza spune:
dau dreptate si eu lui Rufus... ce mari si frumosi ne-am facut cu oua de la avicolele ceausiste!
apropo de compasiunea pentru gainile care stau la intuneric sa se oua... si la tara gainile cauta cel mai infundat (ascuns, intunecos) loc posibil sa faca oul ala ... cata lumina capata in rest chiar nu stiu, nu zic ca nu mi-ar fi mila sa vad un animal/o pasare chinuita!
si apropo de articole/stiri care sa ne tina "ocupati" .. sa avem la ce ne gandi, au luat-o prin rotatie, iar au revenit stirile privind PARABENII din produsele cosmetice! ramane sa ne intoarcem la creme gen laptisorul DOINA sau parfumuri gen colonia bunicului!
am impresia ca oricum ar fi nu e bine... inapoi la o viata 100% naturala n-o sa mai ajungem pentru ca totul provine de pe TERRA unde totul e poluat... pamant, apa, aer! deci planeta o cam ia razna, o sa ne repurificam in alta era!
karligutza
sunt mamica Adelutei
dana d spune:
Si eu m-am repezit la frigider de cum am vazut stirea la teveu. Si na ca la mine scrie 3 si abia lua sotul un carton de la carefour. Da io crez ca aia au zis ca ar exista si 4, nu bag mana-n foc ca deja pe la 3 am fugit la frigider dar mai ca as zice ca au zis ca alea care stau pe coala A4 ar face oua cu 4. Ce sa zic si eu sa ma imbarbatez.....
Oricum, nu e asa ca toate ouala sunt oua si sunt bune, nu sunt bune, nu se compara mortaciunile astea cu alea de tzara care clar au alt gust si consistenta... dar de unde sa mancam numai de-alea???
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
maraki spune:
M-ati prins fara niciun ou cumparat de la market dar m-am uitat la soacra-mea astazi si scria 2 pe oua. Noi luam de la un neamt care vine o data la doua sapt cu cartoane de oua, spune ca are ferma si sant oua de tara. Bineinteles ca nu le stampileaza, are o multime de clienti, le da putin mai scump dar macar le aduce la usa. Nu stiu cat de bune sant in comparatie cu cele din magazine pt ca in interior au aceeasi culoare galbenusurile.
Am vazut un documentar si este adevarat ca gainilor li se taie ciocurile si ghearele sa nu ajunga la canibalism.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
roxy spune:
maraki in magazine ouale sunt cu nr 2 cele obisnuite adica cele mai cumparate de oameni, deci sunt oua de la gaini care sunt crescute in ferme inchise, deci nu sunt lasate libere sa zburde , dar cele care au nr 3 sunt cele care sunt crescute in custi, adica una in alta fara sa poata sa se miste.Cele 1 sunt ouale de la gaini libere sa zic asa, deci bio, am vazut si 0 dar mai rar , alea ecologice cica, dar nu prea cumpara lumea.DEci parerea mea ca cele c nr 2 nu sunt asa de speriat, nu prea am vazut crescatorii de pasari la curte, deci toate crescatoriile care au un nr mare de pasari le tin in spatiile alea lungi , dar inchise.Iar tot parerea mea e ca daca ar fi asa de toxice nu cred ca lumea ar cumpara , cel putin aici in germanica se spune ca sunt studiate si verificate, sper doar asa sa fie.Cat priveste carnea de pui , nu se specifica in ce conditii a fost crescuta pasarea respectiva, deci nu stii ce mananci, doar stampila aia de pe cutie te face sa cumperi produsul ca cica e verificat...dar fiecare cu destinul sau, sper doar sa fie bine ca asa nu mai avem nimic bun de cumparat...
karligutza spune:
maraki ciocurile si ghearele se taie la gaini si in curtea bunicii daca se constata ca acele gaini mananca ouale! daca le mananca gaina, nu mai are bunica ce lua din cuibare...
si varfurile penajului de la aripi li se mai taie daca zboara peste garduri etc. si ti-as mai putea da exemple de metode de genul asta... am copilarit in vacante la tara si am vazut destule!
karligutza
sunt mamica Adelutei