Bb alaptat lasin nu i-a suficient in greutate
Raspunsuri - Pagina 2
madiuly spune:
Multumesc mult fetelor.M-am mai linistit dar acum iar mai am o problema???am cintarit-o de curiozitate in seara aceasta si mi-a scazut in greutate acum are 5150g si asta de cind am fortat-o sa manince lapte praf 2 zile la rand si de atunci nu mai imi maninca cum trebuie.Acum maninca cam 10-15 min la cam la 4h sau citeodat si 5h iar de o data pe zi maninca cam jumatate de ora si iar nu stiu ce sa fac??/ si joi ma duc la pediatru si imi este si frica de ce o sa zica.Daca mai puteti sa-mi dati inca un sfat.
Sabina spune:
nu e relevant cantarul, nu ii mai da lapte praf ca vezi ca ainceput cu anorexia nervoasa:(((
Stai maine cu ea in brate mult, iubeste-o da-i sa suga cat si cum vrea ea si cauta un pediatru mai bun....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Bee spune:
Sa-ti traiasca micuta. Ar trebui sa nu-ti mai faci probleme legate de greutatea ei, atata timp cat uda bine scutecele si e vioaie. Unii copii iau ceva mai lent in greutate. SI eu am acasa soiul asta. |Fetita mea a luat putin in greutate primele luni, doctorita m-a pus sa-i dau supliment, eu i-am dat (primul copil, nesiguranta, etc). Si surpriza, tot nu a fost mai bine.
EU zic sa o tii mai mult la tine in brate. Dupa cele 15-20 minute in care a supt, fa o pauza, ridic-o la verticala, incearca sa-i scoti bine gazele si apoi da-i din nou sa suga (nu stiu ce copil atat de micut n-ar vrea sa fie atarnat de san o zi intreaga). Pana crezi tu ca s-a saturat. E pozibil ca dupa laptele praf cu care nu e obisnuita (si pe care nu are sens sa i-l mai dai!), sa aiba dureri de burtica o perioada. Bafta la doctor, sper din suflet sa nu te descurajeze.
http://www.dropshots.com/dochia
karligutza spune:
si eu cred ca e foarte bine cat a luat in greutate micuta ta...
sfatul 1... schimba pediatrul
sfatul 2... nu te mai speria de ce o sa zica pediatrul, tu esti mamica si simti cel mai bine daca copilului tau ii este bine
sfatul 3... pusul prea des pe cantar duce la probleme mai mult de ordin psihologic asupra mamicii decat sa arate o problema fizica care in cazul vostru eu chiar cred ca NU EXISTA
sfatul 4... ARUNCA LAPTELE acela PRAF din casa... daca nu-l ai si n-ai pe ce pune mana nu vei mai fi tentata nici tu sa i-l dai copilului!
sfatul 5... nu te mai stresa, pt.ca bebe te simte si probabil de aceea se agita si nu mai suge corespunzator! cum au zis si fetele, relaxeaza-te, iubeste-o mult in brate, tine-o la san de cate ori doreste ea si totul va reveni la normal!
sfatul 6... IN NICI UN CAZ sa nu incepeti diversificarea cu alte alimente acum, indiferent ce mai spune pediatrul vostru! poate ca asta e dorinta lui de fapt si incepe sa te ia prin invaluire sa diversifici copilul ca nu ia bine in greutate! Mare atentie!
sfatul 7... odihneste-te tu, bea suficiente lichide pe parcursul unei zile si nu inceta cu alaptatul la san sub nici un pretext atata timp cat tu si bebe doriti asta! laptele de la sanul mamei e cel mai bun! nu exista lapte mai bun!
karligutza
sunt mamica Adelutei
adelamaria spune:
Copilul te simte agitata si nesigura. Stiu ca suna a bla-bla-uri, nici eu n-o credeam pe maica-mea cand imi spunea...Dar pe bune ca dupa 2 ani si ceva de cand am copilul, dupa cautat solutii dupa solutii, dupa consultat medici dupa medici, dupa oferit zeci de feluri de mancare si citit zeci de carti de psihologie (macar pe fragmente/capitole), nu mai am alta explicatie mai buna decat asta. Personal am ajuns la concluzia ca tipologia mamei, gradul ei de anxietate si alte trasaturi personale influenteaza (pe langa mostenirea genetica) modul in care se alimenteaza copilul la un moment dat. Nu am baze stiintifice pentru ceea ce afirm. Sunt doar niste concluzii personale.
La momentul asta tu eziti, nu stii ce sa crezi, nu stii ce sa faci. Vrei ce e mai bine pentru bebe, dar nu esti sigura ce cale sa iei. Cand te vei decide si te vei linisti, se va linisti si bebe. Parerea mea.
madiuly spune:
Fetelor chiar asa o sa fac nu o sa ii mai dau lapte praf.Nu ma intereseaza ce o sa zica doctora mai ales ca si sotul meu a zis exact ce a-ti zis voi atata timp cit este vesela si vorbeste si uda scutece si mai ales ca are buzele roz inseamna ca este sanatoasa si asa este felul ei de a creste.Deacum incolo o sa ma ghidez numai dupa ce imi spune instinctul si nu dupa ce spun alti.Multumesc mult fetelor pt sfaturi si sper sa mai putem vorbi si despre alte nelamuriri pe care o sa la mai avem in legatura cu ingerasii nostri
sashenka_h spune:
si eu zic sa o alptezi doar. eu la cel mic am inceput sa-i dau lapte praf la o luna ptr ca nu mi-a luat nici un gram in greutate, desi el parea f multumit si dormea bine. eu eram stresata ca nu ia in greutate asa ca am ascultat pediatru care isi iau banii de la companiile de lapte praf. sincer acum imi pare rau, as fii vrut sa-i alaptez mai mult pe copii asa cum ziceau alte mamici mai mult de un an, nu 4 luni cum am facut eu.
Mami cu doua minuni Iustin Nicolae(03.04.2006) si Sasha Andrei (30.12.2008)
asdera spune:
Buna!
in conditiile date ar trebuie sa folosesti o formula speciala pentru recuperarea cresterii.Se gasesc si la noi formule gata preparate cu continut proteic si caloric crescut pentru recuperarea cresterii la bebelusii cu probleme medicale sau la cei care au asa numita "failure to thrive".
Daca ,curba de crestere scade cu 2 decile atunci se poate vb generic de acest esec al cresterii.
sanatate multa.
[/quote]
tanima_i2002 spune:
Si fi-me e mai miniona. Daca ar fi sa o compar cu fratele ei care a luat in greutate ca la carte, ea ar insemna ca e chiar subnutrita, De cate ori o pun pe cantar nu imi vine sa cred ca are abia 8 kg si cateva sute de grame. Dar e f bine facuta, mananca f bine, este vioaie, doarme binisor. Fi-miu in schimb era grasan si nu stiu din ce: din aer si din creierii si ficatii mei, cred, ca de mancat nu prea manca decat tzatza.
Lasa copilul in pace, nu il mai tot cantarii. Daca e sanatoasa, daca este vioaie, las-o sa pape ce ii place ei mai mult.
Mie pediatra imi tot spunea mereu ca anemiez copilul ca il alaptez exclusiv si la 2 luni ma punea sa ii dau suc de portocala. Cred ca am fost prima mamica care i-am dovedit ca se poate creste un copil sanatos din lapte de mama alaptat exclusiv pana la 6 luni. Sper ca intre timp s-a mai documentat si ea si a mai renuntat la teoriile lenin-iste.
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)