Bb alaptat lasin nu i-a suficient in greutate

Bb alaptat lasin nu i-a suficient in greutate | Autor: madiuly

Link direct la acest mesaj

Buna mamicilor.Numele meu este Madalina si sunt mamica unei superbe fetite de 3 luni.Am si eu o problema?.Buburuza mea are 3 luni si este exclusiv alaptata la san.BB nu i-a suficient in greutate dupa spusele pediatrului(s-a nascu8t cu 3700g,am iesit din spital cu 3500g si acum avem 5300g)si mi-a spus sa-i dau completare cu lapte praf.Buburuza mea nu vrea sa manince lapte praf.Nu stiu ce sa fac sa o fo0rtez sa manince si lapte praf sau sa o las sa manance exclusiv numi de la sin?Daca puteti sa-mi dati vreun sfat va sunt recunoscatoare.P>S.Am uitat sa va spun ca bb este fff sanatos si fff vioaie.Pediatra a spus ca singura prtoblema esrte ca nu i-a suficient in greutate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

in 3 luni a luat cam 2 kg, asta nu e deloc putin. in conditiile in care in prima luna trebuie sa ia 500 de grame, in a doua cam 750 parca, daca bine tin eu minte.

daca vezi ca se satura cu laptele tau si nu vrea LP, eu zic sa mergi asa mai departe. asta cu greutatea e relativa, unii copii sunt mai activi si consuma mai mult, altii dorm mai mult si pun mai usor... mai bun ca laptele tau nu este altceva ce ii poti da

important e sa o vezi ca e sanatoasa, vioaie, ca doarme bine, ca nu plange... pe noi pediatra nu ne-a intrebat niciodata exact cat a luat in greutate, doar s-a uitat la copil, la cum arata si cum reactioneaza si ne-a intrebat daca mananca bine. unii doctori au asteptari mai mari la greutate - citisem pe aici de un pediatru care parca a zis mamei ca e prea putin 800 de grame in prima luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

a luat foarte bine, cata vre,e e sanatoasa, vioaie, si sg chestie e ca nu-i da bine pediatrului la cantar (ce facem aici, vindem carne la magazin, LOL, ce ma enerveaza dr astia), n-o mai stresa cu LP

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

PS. Daca o chinui cu formula poate sa ajunga la anorexie nervoasa: nu mai vrea nici LP nici Tz, si o sa trageti toata viata cu asta.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

A luat foarte bine. Au unii pediatri romanii niste principii ......ai san, alimenteaza copilul natural. Ii bagi formula, pierzi laptele si pe urma iti pare rau.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flloryy spune:

din cate ai spus nici nu a scazut in greutate, nici nu a stagnat. Nu toati copiii sunt la fel, unii iau mai mult in greutate, altii mai putin. Parerea mea este sa nu ii dai inca lapte praf, mai asteapta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui madiuly

Buna mamicilor.Numele meu este Madalina si sunt mamica unei superbe fetite de 3 luni.Am si eu o problema?.Buburuza mea are 3 luni si este exclusiv alaptata la san.BB nu i-a suficient in greutate dupa spusele pediatrului(s-a nascu8t cu 3700g,am iesit din spital cu 3500g si acum avem 5300g)si mi-a spus sa-i dau completare cu lapte praf.Buburuza mea nu vrea sa manince lapte praf.Nu stiu ce sa fac sa o fo0rtez sa manince si lapte praf sau sa o las sa manance exclusiv numi de la sin?Daca puteti sa-mi dati vreun sfat va sunt recunoscatoare.P>S.Am uitat sa va spun ca bb este fff sanatos si fff vioaie.Pediatra a spus ca singura prtoblema esrte ca nu i-a suficient in greutate
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea!
Si eu zic sa o alaptezi in continuare.
Exact asa mi-a sugerat si mie pediatra la primul copil, iar la 6 luni era intarcata.
Ei, la al doilea nu am ascultat-o...si ... am alaptat-o pana la un an si 10 luni.In primele 4 luni lua doar 700-750 gr pe luna, mereu era la limita inferioara, dar ea avea colacei de grasime la picioruse:)
Spor la alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fllupsi spune:

Fetita are de ja 3 luni, pai atunci mai asteapta o luna si poti sa incepi diversificarea, desi teoria spune ca la bb care este alaptat de la san div se incepe pe la 6 luni. Dar eu cred ca nu este nici o problema. Asa incat mergi mai departe cu sanul fara sa i introduci formula si da i si mancarica, si sa vezi ce se ingrasa fetita
bafta

Flori mami Stefan si 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna, Madalina!

Iti scrie o mamica a carei fetita a fost mereu sub grafic cu greutatea! Sub-grafic, da? Au fost luni in care Ilana a luat 200 gr si in carte scria ca trebuie sa ia 750 gr! Si ea tot alaptata exclusiv. Am avut noroc de-o pediatra care si ea a avut "noroc" de-un copil (tot fetita) exact la fel! Pe care a controlat-o si evaluat-o la cei mai renumiti medici pentru ca a avut posibilitatea...Alti medici care mi-au vazut-o mi-au recomandat lapte praf, formula speciala pentru prematuri si subnutriti, perfuzii!! Numai eu stiu cum am rezistat psihic! Dar am avut incredere in copilul meu si in laptele meu!
La 9 luni i-am bagat si lapte praf pentru ca m-am intors la munca. La 1 an si 2 luni a renuntat la san si de atunci bea doar lapte praf. De curiozitate, tu ce zici? Crezi ca fiica-mea s-a ingrasat exemplar de atunci? Acum are 1 an de cand bea doar lapte praf! Ar fi trebuit sa puna ceva pe ea, nu? Sa infloreasca precum Fat Frumos, ca doar asa imi ziceau dr.!! Ei bine, nu! E la fel de sub-grafic cu greutatea! Surpriza! Nu era laptele meu de vina! Nu laptele praf era solutia miraculoasa!
Desigur, e bine sa faci niste analize daca ai vreo suspiciune. Poate fi vorba de o infectie urinara sau paraziti intestinali...Sau un rosu in gat. Pot fi multe. Sau poate fi doar o perioada in care creste mai mult in inaltime. Copiii nu-s roboti, nu cresc in acelasi ritm mereu. Eu spun sa te linistesti si sa ai incredere in tine si-n copil. O sa fiti bine!

PS. Crede-ma, nu vrei sa stii la ce varsta avea fiica-mea 5.300 kg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Madalina, copiii alaptati exclusiv se plaseaza adesea "sub grafic". Asa ca nu iti face griji, daca mananca si e vioaie, e ok, nu are nevoie de formula. Chiar daca risc sa plictisesc , cred ca la fiecare subiect de genul asta scriu urmatorul lucru: mie pediatrul mi-a recomandat sa ma uit la scutece, nu la cantar. Daca face pipi si kk in cantitate rezonabila, inseamna ca mananca suficient. Mult succes la alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Buna, Madalina!

Iti scrie o mamica a carei fetita a fost mereu sub grafic cu greutatea! Sub-grafic, da? Au fost luni in care Ilana a luat 200 gr si in carte scria ca trebuie sa ia 750 gr! Si ea tot alaptata exclusiv. Am avut noroc de-o pediatra care si ea a avut "noroc" de-un copil (tot fetita) exact la fel! Pe care a controlat-o si evaluat-o la cei mai renumiti medici pentru ca a avut posibilitatea...Alti medici care mi-au vazut-o mi-au recomandat lapte praf, formula speciala pentru prematuri si subnutriti, perfuzii!! Numai eu stiu cum am rezistat psihic! Dar am avut incredere in copilul meu si in laptele meu!
La 9 luni i-am bagat si lapte praf pentru ca m-am intors la munca. La 1 an si 2 luni a renuntat la san si de atunci bea doar lapte praf. De curiozitate, tu ce zici? Crezi ca fiica-mea s-a ingrasat exemplar de atunci? Acum are 1 an de cand bea doar lapte praf! Ar fi trebuit sa puna ceva pe ea, nu? Sa infloreasca precum Fat Frumos, ca doar asa imi ziceau dr.!! Ei bine, nu! E la fel de sub-grafic cu greutatea! Surpriza! Nu era laptele meu de vina! Nu laptele praf era solutia miraculoasa!
Desigur, e bine sa faci niste analize daca ai vreo suspiciune. Poate fi vorba de o infectie urinara sau paraziti intestinali...Sau un rosu in gat. Pot fi multe. Sau poate fi doar o perioada in care creste mai mult in inaltime. Copiii nu-s roboti, nu cresc in acelasi ritm mereu. Eu spun sa te linistesti si sa ai incredere in tine si-n copil. O sa fiti bine!

PS. Crede-ma, nu vrei sa stii la ce varsta avea fiica-mea 5.300 kg!

Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

he, he, copia fidela a lui fiu-miu! La fel, nici mie nu-mi vine sa spun la ce varsta avea Vlad 5,3 kg... Nici eu nu m-am lasat, desi recunosc ca am incercat sa-i dau completare cu siringa sau biberonul si lapte de-al meu muls dupa ce termina de supt (deci lapte aveam!!!) si lapte praf dar nu tragea mai mult de 5 ml din biberon iar cu siringa daca insistam vomita tot ce mancase. Al meu a supt pana la un an si 9 luni si tot slab a ramas si in ziua de astazi, vesnic in urma cu greutatea...

Madiuly, ascultati instinctul tau de mama si dai san in continuare, nu forta fata cu lapte praf!

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput