Mult prea alintata!!
Raspunsuri - Pagina 14
Roxie spune:
Pai daca nu o tii acum in brate, cand o mai tii? Despre dezobisnuit nu iti fa probleme, o sa vezi cand va creste, o sa iti fie dor de momentele astea cand va fi mai mare. Ca sa nu mai spun cand ajung adolescenti! Deci daca vrea in brate, ia-o in brate, ca are nevoie de tine. Amana ce vrei sa faci (daca e un moft gen cafelutza sau facut unghii sau stiu eu ceva de vazut pe net) sau fa repede ce ai de facut daca e o urgenta (n-are nimic daca plange doua minute cat faci tu un pipi).
freedelia spune:
Patrisuca -- iubirea nu este doar un sentiment, ci este o atitudine, un mod de a te comporta. Nimeni nu contesta ca orice mama are sentimente de iubire fata de copiii ei, insa faptul ca simti intr-un anume fel nu garanteaza ca te si comporti in conformitate cu acele sentimente. De exemplu, exista barbati care isi iubesc nevestele si totusi cand se enerveaza, le mai ard cate o palma dupa ceafa sau barbati care, deasemenea, isi iubesc nevestele, insa uneori le mai si inseala, ca nu rezista tentatiei. In exemplele astea doua, sentimentele exista, insa nu sunt exprimate, traite asa cum trebuie.
In cazul unei mame (nu ma refer la tine, ci in general) care tipa la copilul ei, il bate sau ii aplica pedepse ca sa il invete ceva, din punctul de vedere al unora, se poate spune acelasi lucru -- ca nu isi exprima iubirea intr-un mod potrivit, care sa poata fi inteles de copil ca iubire si nu ca... lipsa acesteia.
Asa ca atunci cand vine Conchita si spune ca vrea sa convinga mamicile sa isi iubeasca copiii, eu cred ca se refera la actiunile lor, nu la sentimentele lor (ca sentimentele oricum nu ti le poti impune, daca nu iubesti n-ai cum sa te faci sa iubesti).
37+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
Sheannamp spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patrisuca CONCHITA sincer iti spun ca ai inceput sa devii penibila!!!! cum adica incerci tu sa ne convingi pe noi sa ne iubim copiii? tu citesti ce scrii? tu ai impresia ca tre sa convingi tu pe cineva sa-si iubeasca copilul? revino-ti te rog! consider ca te-ai exprimat gresit. andreea mamicuta patriciei |
Ia aceasta interventie ca un preavertisment.
Va rog sa va abtineti de la injuraturi si catalogari.
Sheannamp spune:
citat din mesajul lui alex_andra Nu, cristina, nu ma mai surprinde nimic la postarile voastre....pur si simplu au ajuns sa ma plictiseasca teoriile voastre.....faceti din tantar armasar si intelegeti doar ce vreti voi si va convine.....in momentul in care nu mai aveti argumente veniti cu ironii si jigniri de toata jena. Ca sa nu mai zic ca inventati lucruri ....in plus, voi sunteti ca babele alea habotnice....care pe de-o parte se roaga toata ziua si pe de alta parte te blesteama... N-am de ce sa vreau sa va impresionez....pentru voi nu am decat alte sentimente pe care n-are rost sa le exprim aici, ca ....nu merita. Nu m-ati convins cu absolut nimic, decat ca nu as vrea sa va am in preajma mea. Exceptii sunt putine. Traiti voi in lumea voastra minunata si cu copii vostri perfecti. HA HA....sunteti....nu zic cum, ca-mi iau cartonas. Denizel....postarea ta....de toata jena... Andreea, eu aici nu mai postez, pentru ca nu mai am chef sa-mi pierd timpul. Oricand sunt disponibila pe PM. Iti doresc sa ai multa rabdare si dragoste si nu lua in seama rautatile gratuite . Nu merita. te incarci negativ degeaba. Esti o mama normala. PS. te rog, nu lasa fata sa planga. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) |
Din fericire trebuie sa fiu obiectiva si sa nu comentez ceea ce ai spus mai sus. A si sa avertizez
conchita spune:
citat din mesajul lui patrisuca CONCHITA sincer iti spun ca ai inceput sa devii penibila!!!! cum adica incerci tu sa ne convingi pe noi sa ne iubim copiii? tu citesti ce scrii? tu ai impresia ca tre sa convingi tu pe cineva sa-si iubeasca copilul? revino-ti te rog! consider ca te-ai exprimat gresit. andreea mamicuta patriciei |
dar m-am simtit penibila de la inceput, tocmai pentru ca, intr-adevar, discutia a fost despre convingerea ca a-ti iubi copilul intr-un anume fel, si anume punandu-i nevoile si interesele pe primul plan, nu ar trebui sa fie in disputa. toate mamele ar trebui sa iubeasca la fel, in aspectul asta. ceaiurile, cafelele, dusurile, bigudiurile, orice-ati spune, sunt penibile pe langa plansul unui copil care vrea la mama. ca nu convine? ca unele aveau impresia ca un copil creste si singur (de fapt, cam asa si creste) sau ca sunt destul de puternice ( a se citi la fel de narcisiste si de egocentriste ca dinainte sa devina mame) si sa impuna o educatie spartana si-o raceala emotionala fata de propriul bebelus - asta este realitate si nu o dezmint. doar o combat. si, uite, cu tastatura mea penibila, incerc s-o schimb. cu tine n-am reusit. tu vrei viata dinainte plus bebe. nu se poate. uraste-ma, da-mi doua dupa ceafa, nu se poate. aaa, ca se poate doar daca iei din ce e al copilului, asta e alta poveste. dar tu nu vrei s-o asculti...
pe langa penibila, mai sunt si incapabila sa inteleg cum poate o mama sa-si doreasca sa-si ia lumea in cap de langa un bebe de 4 luni. hai, inteleg pe la 2 ani, cand incep tantrumurile alea cand iti doresti sa fie iar de 4 luni si sa-l poti linisti cu-n luat in brate. dar abia l-ai nascut. sunteti inca in luna de miere. sau asa cred eu...
pe de alta parte, tu chiar crezi ca eu vreau ca tu sa fii o mama si-o femeie nefericita? chiar iti imaginezi ca am venit cu experienta, educatia si stiinta mea sa te condamn la esec in relatia ta cu bebelusa? in primul episod am incercat sa-ti deschid toate usile si toate ferestrele catre implinirea ca mama, alaturi de un bebelus implinit. daca asa cred eu, asa zic: tu nu poti sa fii fericita ca femeie, daca nu esti fericita ca mama. iar fericita ca mama poti fi doar langa un copilas fericit.
eu ti-am mai zis: citeste o carte despre ingrijirea copilului. stiu ca ai zis ca ai citit deja, dar te superi ori ba, nu te cred. altfel ai fi re-cunoscut prin ce faza de dezvoltare normala trece copilasul tau acum.
succes.
alex_andra spune:
Pentru ce am avetisment ????....pentru ca m-am saturat de toate care fac pe desteptele si jignesc???....ele primesc flori , nu?....in cazul asta, chiar ca sunteti toti o apa si-un pamant, niste prefacuti si chiar n-am nevoie de voi.....pacat insa de cei de la umanitare...
Daca erai atat de obiectiva, isi luau altii avertisment, nu eu. mi-e sila.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
jozsaerika spune:
nu sunt sigura daca mai are sens sa scriu sau nu DAR eu multumesc ca exista DC , ca exista atatea mame si femei extraordinare care pe mine m-au ajutat sa imi deschid ochii sa vad altfel relatia cu copii mei si inca mai am muuuuult de invatat
si da voi oferi flori celor "destepte" chiar daca nu o fac des dar sfaturile, experientele lor m-au schimbat (incepand cu gazella pe care nu am inteles-o muuulta vreme apoi mi s-au deschis ochii )
multumesc fetelor "perfecte"
Erika
patrisuca spune:
chiar nu am inteles preavertismentul! pt ce? pt ca mi-am spus si eu parerea? cu ce am jignit si ce cuv urate am adresat? " penibil" nu cred e o injuratura..cel putin eu nu asa am vrut sa para. sau aici nu am dreptul sa contrazic daca vb mele nu sunt interpretate bine? sau poate pt ca pe cine contrazic are mai multe stelute ca mine si asta e problema ! sau asa o puneti voi.
patrisuca spune:
daca va uitati un pic pana unde s-a ajuns..de la expresia " e mult prea alintata" la faptul ca eu nu-mi iubesc copilul si ca nu-i stiu nevoile sau ca ma duc sa beau cafele in timp ce copilul meu plange. asta chiar e penibil! cine v-a informat pe voi ca fac eu asta? pur si simplu am pus o problema..dar in acelasi timp stateam cu copilul in brate...iar DA mai beau si eu cate o cafea pe zi dar spre mirarea voastra...vesnic cu patricia in brate, sau langa mine, jucandu-ma cu ea. un gand trecut prin minte nu inseamna fapte neaparat si nici lipsa de responsabilitate!
Sheannamp spune:
citat din mesajul lui alex_andra Pentru ce am avetisment ????....pentru ca m-am saturat de toate care fac pe desteptele si jignesc???....ele primesc flori , nu?....in cazul asta, chiar ca sunteti toti o apa si-un pamant, niste prefacuti si chiar n-am nevoie de voi.....pacat insa de cei de la umanitare... Daca erai atat de obiectiva, isi luau altii avertisment, nu eu. mi-e sila. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) |
Mahalagismele au, probabil, multe locuri de desfasurare pe internet. Nu si pe DC. Pana inveti sa iti tii tasta in limita decentei ai mesajele sub moderare (adica unul dintre moderatori le citeste si le aproba/editeaza/sterge)