cum o pot covige pe bblina mea sa stea in patut??

cum o pot covige pe bblina mea sa stea in patut?? | Autor: s_ellia25

Link direct la acest mesaj

bblina mea are 6,2 luni..doarme cu noi in de cand era micuta noaptea,ziua doarme in patut..statea si se juca cumunte in patut si cand se plictisea incepea sa se mornaie..am fost in concediu in ro si de cand am venit bblina mea nu vrea sa mai stea deloc in patut (inca doarme)dar nu se mai joaca,am lasat-o aseara si am fugit pana la toaleta cand am venit plangea cu sughitiuri si s-a prins de mine cu amandoua manutele si nu o putea calma..am pus-o in patut si eu am stat langa ea jos,s-a jucat ff frumos,cand m-am ridicat sa plec a aruncat jucariile si a inceput sa planga sa o iau in brate..nu stiu ce sa fac..am incercat sa ii dau jucarii,i-am dat oglinda sa se joace,cand vede ca plecam de langa ea nu o mai intereseaza nimik..va rog mult sa imi dati un sfat (de aici mi-au zis sa o las sa planga ca e doar frustrata dar nu pot cand o vad cum plange)..va multumesc anticipat..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

La 6 luni poti deja sa o lasi jos pe un covor mai moale sau o patura si sa mergi linistita la toaleta. :-)

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

da, poti sa o lasi pe covor , deacum poti avea surpriza sa vina dupa tine la toaleta.Ea plange pentru ca bebelasii mici nu au notiunea ca esti la wc si revii, pentru ei orice nu e in raza lor visuala nu exista, deci in conceptia ei a pierdut-o pe mama, ceea ce e groaznic.Ea asa crede, mai dureaza pana se formeaza conceptul ca dispare si reapare, asta prin jocul dea vati ascunselea, dar cred eu ca putin mai incolo.Asa ca pune-te putin in locul ei si vei vedea ce simte ea cat esti tu putin la toaleta.Si vei intelege de ce plange cu suspine cand revii.Pentru ea esti centrul universului, singura ei sansa de supravietuire, ea e prea mica sa poata face ceva singura, sa se ajute cu ceva, si de aici groaza .Dar totul se invata cu rabdare.

revin cu o mica precizare nu e prea indicat sa se asocieze patutul cu locul de joaca, patul e pentru somn, iar daca doarme in el este ok, ai scapat de o grija, dar loc de joaca poate fi pe covor departe de orice pericol sau un tarc daca iti premite locul, dar nu patutul.Este parerea mea fireste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Nici fiica-mea n-a stat o clipa fara sa fiu in raza ei vizuala asa ca o puneam frumusel in carut si o luam dupa mine prin casa unde aveam treaba.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

La fel era si bebeul meu. Am folosit patutul doar pt somn, iar pt joaca pe covor intr-un unghi unde-i permitea sa ma vada tot timpul.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

va multumesc mult pt raspunsuri..inseamna ca e ceva 'normal'..si ca este decat o faza a evolutiei ei??ma cam speriasem ...

Mergi la inceput

da, e o faza normala in evolutia copilului, vor urma alte faze stai linistita, dar daca va vedea ca revii langa ea, ca nu ai plecat de tot, ca daca te cheama vii la ea, va incepe incetu cu incetu sa acepte si perioade mai lungi sa stea singurica sa se joace fara sa planga.
Cum ziceam joaca-te cu ea, aratandu-i o jucarie draga ei, baga jucaria sub o paturica si fa unde e jucaria si apoi arata-i ca e acolo, deci asa va invata ca nu orice dispare din fata ochilor e si pierdut si va incepe sa te caute , va incepe sa mearga de-a busilea daca o lasi pe covor , tocmai din dorinta de a gasi ce doreste, asta fiind resortul ce-i face pe copii sa-si doreasca sa se miste, deci sa evolueze.Multa sanatate si arata-i ca mama e acolo pentru ea, ca daca are incredere va acepta si joaca singurica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Buna
Bebelina ta incepe sa creasca si sa consitientizeze ce e in jurul ei, vrea sa exploreze. Orice faci, fa in raza ei vizuala. Important e sa te vada, sa nu se sperie ca a ramas singura.

Strict parerea mea, bineinteles, tu faci ce consideri ca e mai bine: copilul nu trebuie lasat sa planga, in nici un caz la varsta asta.

Mai tarziu, cand mai creste, intelege altfel ce vorbesti cu ea/el, dar la cateva luni, tu esti universul

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

da, acum am citit mai cu atentie mesajul tau prim, si sa stii ca in nici un caz un bebe la 6 luni nu plange de frustrata ce e, frustrat poate fi cel care a spus asa ceva, bebe are o multime de plansete , le deosebesti ca mama si stii ce anume vrea, cred ca stii la ce ma refer, e un plans pentru foame, altu pentru somn, altu pentru frica, iar atunci cand plange ca nu te vede e un plans de frica si crede-ma ca nu ai vrea sa vezi cum se manifesta frica la un copil asa mic, da cred ca ai remarcat foarte bine in mesajul tau cand ai spus ca "s-a prins de mine cu amandoua manutele si nu o putea calma..." asta ar trebui sa-ti dea raspunsul la intrebare, a gasit-o pe mama pe care o credea pierduta si nu-i mai da drumul.Si inca ceva , ca sa-ti dai seama ca trairile la varsta lor sunt mult mai amplificate decat ale adultilor, am citit ca atunci cand apare senzatia de foame la un bebe, atunci nu trebuie sa zici lasa ca mananci peste 10 minute, ci atunci, de ce? pentru ca foamea la varsta lor atunci cand o resimt e ca a unui adult ce nu a mancat cel putin o saptamana, asta ca sa-ti faci o idee de ce plange din ce in ce mai tare atunci cand e foame.
E bine de stiut asta...deci nu frustrare , in nici un caz , cel putin nu acum....Asta va fi, mai incolo cand nu o lasi sa bage degetele in priza , da hai ca te-am incurajat destul, nu te mai plictisesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

roxy, ai pus punctul pe i

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliana23 spune:

buna!te cred ca acolo ti-au spus sa o lasi sa planga,in Irlanda isi pun copii in pat in camerele lor la ora 7,30-8 si po'sa planga sa urle sa faca ce vor ca nu merge nimeni la ei sa ii ia in brate sau sa ii linisteasca.(de la2-3 luni) si asta nu e bine.parerea mea e ca fetita ta creste si incepe sa isi faca obisnuintele ei,adica o personalitate.despre faptul ca ai nevoie sa mergi 5 min la baie incearca sa iti inregistrezi vocea pe o caseta ,ex:sunt aici- cucu bau-mami e cu tine u-unde e fetita,etc sau un cantecel care ei ii place si sa il pui cand tu pleci din camera.parerea mea,poate gresesc...oricum bafta

Mergi la inceput