Romania a acceptat stropirea culturilor cu initium

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_impotriva_folosirii_produsului_cancerigen_initium-p66425048.html

Aceasta e petitia. Eu am semnat-o inca de cand am primit-o de la o prietena de pe DC...

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Muzica mea

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_stef

Ni se impun din nou, fara sa fim consultati, reguli si porcarii. Cred ca mirarea este: cum de mai sunt oameni care discuta despre asta, cum de mai sunt oameni care se opun?

In fiecare zi ni se impun alte reguli si nereguli. Lucruri care nu ne fac placere si nu ne ajuta cu nimic. Si noi nu cracnim considerand ca este pretul platit pentru a ne ... integra: pentru a fi acceptati, pentru a fi sociabili, pentru o buna convietuire, pentru ... bla, bla, bla. Nici noi nu mai stim de ce acceptam toate aceste mizerii.

Chiar m-am gandit cine ne-a uniformizat atat de mult, cine ne-a redus initiativele si cine ne-a reprimat revolta. Ma gandesc la revolta normala - curaj, nu turma. Cred ca intreg sistemul educational ne-a inregimentat ca "vite ascultatoare" (chiar nu vreau sa supar pe nimeni, dar alta imagine a modului in care ne lasam manipulati in masa nu mi-a venit) gata sa inghita orice li se ofera.

De ce un vacar care ia decizii ar intreba vacile sale daca vor sau nu vor....

Cred ca ar trebui sa se impuna obligatorie citirea cartii 1984 a lui Orwell . Am trecut de etapa in care ne conduceau oamenii rai si am ajuns la etapa conducerii porcilor?

Chiar azi am vorbit de cartea asta, scrisa in 1949 si totusi actuala.

Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale, pentru ca atunci cand Il vei uita, Domnul sa-si aduca aminte de tine. (Sfantul Marcu Ascetul)
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Am semnat petitia.
Am observat ca au semnat peste 16.000 de persoane. Nu este suficient pt interzicerea acestei substante toxice ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

ia sa vedem ce-am mai cumparat azi:
rosii olandeze perfect rotunde si rosii(la culoare) sub lampa "minune" de la Metro nu alea crapate de la tara...
cartofi fara pamant pe ei de la Carrefour ca la tarani "e" urati...
un iaurt Danone ca ala romanesc e prost...
si lista ar fi mai lunga...
Voi unde mergeti la cumparaturi?

Incet, incet imi fac un blog si toata lumea se desteapta, semneaza petitzii, caci alimentele BUNE pe care le-am cumparat in ultimii 20 de ani dintr-o data se vor strica.

Acum nici nu mai e nevoie de spaga prea mare la deputati(ministere), ajunge sa-i ameninti cu subventii taiate de la UE si poti face ce vrei.

Hai cam obosit, ma duc sa mananc un Mac plin de vitamine, cu o salata BIO culeasa chiar azi dimineata, special pentru mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Fara suparare ca ma amestec si eu aici, dar tot cautind sa vad ce e cu noua isterie romaneasca, nu am dat de nici un studiu care sa doevedeasca faptul ca substanta e cancerigena , nu am dat nici de studii care sa doevedeasca ca nu e. Deci pina la o dovada, voi prefera sa nu sar in sus de indignare de ceea ce se face romanului.

Nu am vazut in acest revers de indignare incepind cu ecoline nici o dovada sau o sursa.

Ba din contra, spre amuzament din ala amarui, dadui de asta http://www.urbaniulian.ro/2010/01/21/nemernicie-romania-va-experimenta-pe-populatie-produsul-cancerigen-initium-daca-nici-acum-nu-reactionam-atunci-cand/ .

"AMETOCTRADIN-ul este pur si simplu o chestie CRIMINALA. De exemplu de pe acest site http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC43415 aflam ca produsul prezinta [ traduceti voi ! ] "

Toxicity to humans, including carcinogenicity, reproductive and developmental toxicity, neurotoxicity, and acute toxicity.
"

Daca te uiti pe linkul ala si esti un pic exersat pe situri despre substante chimice, vezi ca defapt spre asemenea informatii te trimite linkul din stinga , dar asta nu inseamna ca substanta e toxica, etc ci ca te duce la rezultatele experimentelor pentru descoperirea efectelor de mai sus (spre exemplu la fel apare pt caolin http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC32978) . Linkul te trimite acilea: http://www.pesticideinfo.org/Detail_Chemical.jsp?Rec_Id=PC43415#Toxicity unde nici vorba sa se dea vre-un rezultat despre efectul cancerogen al substantei.

Acu, pentru orice pesticid, trebuie trimis la EU un dosar cu o gramada de teste , facute dupa standarde foarte stricte si in laboratoare acreditate. Cred ca ne putem face o parere numai dupa ce am avea acces la asemenea teste. Nu stiu cum e in cazul legii pentru aprobarea / registrarea pesticidelor, daca legea prevede publicarea rezultatelor (cum e in cazul legii REACH pt alte scopuri in folosirea substantelor chimice).

Ceea ce vreau doar sa indemn: sunt multe pagini in internet foarte manipulative, care se bazeaza pe faptul ca asemnea cunostinte despre efectele unei substante chimice necesita expertiza si nu e usor de inteles pentru oricine. Altii din buna credinta preiau foarte usor informatii din internet, unele pe jumatate mestecate sau intelese. Tot ce e posibil ca aceasta substanta sa fie periculoasa. Dar cred ca mai intii avem nevoi de dovezi solide (poate ceva informatii de la insttitutii neguvernamentale serioase si cu cunostinte solide?). Altfel suntem manipulati de tot felul de interese obscure sau oameni de nespecialitate care nu inteleg nici macar jumatate din informatia pe care o preiau de ici si colo, sub motto ca "ne vor binele".

Parerea mea si nu va suparati pentru ea. Eu voi tine ochii deschisi si mintea descisa dar emotiile le las la frigider deocamdata.

Doar un mic PS: tot ne plingem de ce ne face EU. Din cite stiu avem si noi reprezentanti in parlamentul EU, care sunt alesi de noi. Ar fii bine sa constientizam cit de importanta e aceasta alegere, mult mai importanat decit un senator. Suparator e ca majoritatea romanilor se pling de EU, dar pas sa mearga la vot.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza
Fara suparare ca ma amestec si eu aici, dar tot cautind sa vad ce e cu noua isterie romaneasca ...

Isteria este cauzata de raspandirea virusului petitionita, un mutant aparut doar de cativa ani al virusului comun scenarita.
Are ca principal simptom generarea reflexa de petitii impotriva oricarui neologism neinteles. Profilaxia se face cu mult umor si stiinta de carte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Propun stropirea culturilor cu vaccinurile contra gripei porcine, ramase.Asa se vor economisi banii populatiei ingrijorate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ce spuneti voi cum sa nu fie dovezi, am vazut eu chiar acum la Antena 1 pe cuvant, nr imbolnavirilor de cancer se va dubla din cauza pesticidului asta. Asta la stiri, nu la reality show-ul mamei omida. Imi place tembelizorul din Ro din ce in ce mai mult, m-am indragostit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

M-as amuza si eu daca as avea de ce.
Chiar ma ingrijoreaza chestia asta.Daca e asa inofensiv, de ce nu a acceptat nici o alta tara din lume stropirea propriilor culturi cu initium?
De ce trebuie sa fim noi cobaii Europei?...si nu numai

Dovedit cancerigen sau nu, e clar ca ce este artificial,impotriva naturii nu este sanatos!

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Fara suparare Aschiuta dar daca ai trai in Romania sunt convinsa ca altfel ai pune problema.Cand traiesti intr-o tara unde deciziile se iau corect,fara a fi influentate de "spagi" probabil ca poti afirma cu usurinta ca nu sari in sus de indignare de ceea ce i se face romanului.
Dar cand devii cobai fara voia ta doar pentru ca niste smecheri au luat o spaga grasa iti spun sigur ca iti cam vine sa sari in sus.

Mergi la inceput