Scutul american anti-racheta

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirchea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Orice copil de gradinita stie ca si germany si japan platesc bani la greu sa intretina trupele US la ele in tara. pariu?
Deci terminati cu povestile ca trupele US aduc bani in germania, genereaza locuri de munca si alte povesti de cazarma.

merci Guestus, dar in America li se baga altceva in cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
germany si japan platesc bani la greu

Contribuie la bugetul NATO. Sau ar trebui sa fim membri cu totii si sa plateasca numai americanii?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Citat:
germany si japan platesc bani la greu

Contribuie la bugetul NATO. Sau ar trebui sa fim membri cu totii si sa plateasca numai americanii?

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.

De cand e Japonia in NATO ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Deci terminati cu povestile ca trupele US aduc bani in germania, genereaza locuri de munca si alte povesti de cazarma.

Auzi G, da ce ti-au facut mai tie americanii de nu-i ai deloc la inima?
Voi asteptati cu totii ca americanu sa dea cu doua maini in scop caritabil si el sa astepte la randul lui ajutor din galaxie?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:

Auzi G, da ce ti-au facut mai tie americanii de nu-i ai deloc la inima?
Voi asteptati cu totii ca americanu sa dea cu doua maini in scop caritabil si el sa astepte la randul lui ajutor din galaxie?

Guestus, bine ai venit in club!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Irinusa, chestia cu pachetele din cer este simpla: se numeste ajutor pentru aia care mureau de foame.PUNCT.

Daca nu dadeau, ca de ce n-au dat. Daca au dat, ca de ce au dat. Cine sa va mai intelaga si pe voi?

Plus ca amesteci lucrurile, vorbesti si de aia si de aia si de ailalta...totul laolalta, cu numitorul comun: americanii sunt naspa.

Cine indreapta rachete spre rusi, ca n-am inteles?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Mirchea, corect!
Obiectiv si fara multa vorba, lucrurile stau cum a zis iileana mai sus.
Absolut subiectiv, cred ca e mai bine pt noi sa fim cu americanii in barca. Prefer de la mare departare meritocratia lor si pe please si thank you; in comparatie, Europa mi se pare pompoasa si xenofoba.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Mirchea, corect!
Obiectiv si fara multa vorba, lucrurile stau cum a zis iileana mai sus.
Absolut subiectiv, cred ca e mai bine pt noi sa fim cu americanii in barca. Prefer de la mare departare meritocratia lor si pe please si thank you; in comparatie, Europa mi se pare pompoasa si xenofoba.

If our walks are silly enough, we can deduce ANYTHING from ANYTHING.
Eu n-am zis nici ca-i bine cu americanii, nici cu rusii, ar fi bine sa nu ne bagam deloc.Dar oare putem? Chiar asta am zis. N-am zis ca rachetele vor fi indreptate spre rusi, dar ca asa o vor interpreta ei, rusii.
Chiar acum se pregatesc rusii sa livreze Iranului rachete de aparare. Ce zic americanii, se bucura, sau nu-i intereseaza ca sunt de aparare, nu de atac, ca si scutul.
Eu nu vreau sa fiu in barca nici cu rusul, nici cu americanul, ca la o adica pe mine ma arunca din ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Irinusha
Si sa inteleg bine, daca folosesc internetul (pe care-l platesc de altfel, nu mi-l da nimeni de gratis) si fi-miu adora hamburgher-ii trebuie sa-i pup undeva pe americani?

Unde am spus eu ca-i pup pe americani? Unde am spus eu ca trebuie sa-i pupi pe americani?
Am spus doar ca americanii au inventat cel mai rapid si global mijloc de exprimare a democratiei, pe care l-au pus la dispozitia intregii lumi. Daca aveau intentiile ascunse pe care tu le atribui lor n-ar fi facut niciodata miscarea asta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Irinusha
Si sa inteleg bine, daca folosesc internetul (pe care-l platesc de altfel, nu mi-l da nimeni de gratis) si fi-miu adora hamburgher-ii trebuie sa-i pup undeva pe americani?

Unde am spus eu ca-i pup pe americani? Unde am spus eu ca trebuie sa-i pupi pe americani?
Am spus doar ca americanii au inventat cel mai rapid si global mijloc de exprimare a democratiei, pe care l-au pus la dispozitia intregii lumi. Daca aveau intentiile ascunse pe care tu le atribui lor n-ar fi facut niciodata miscarea asta.

din pacate nu cred ca exista o inventie capabila sa exprime democratia(inca), chiar daca multora ne place sa credem lucrul acesta:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/c/cf/UAE_Site_blocked.png
Rolul Americii in istoria moderna nu-l contesta nimeni. Faptul ca aici ne putem 'contra' in voie, exprima libertatea de opinie (ok in limita bunului simt). Eu cred ca incet, incet deviem de la subiect si facem unul nou pro si contra-America, ceea ce nu e cazul. Fiindca eu am stat la baza acestei mici dispute, involuntar, tot eu va cer sa renuntam sau sa discutam la subiect, adica Romania cu sau fara scut, avantaje, dezavantaje.
Voi cum interpretati urmatoarele 2 stiri:
cea noua 2010
"Basescu a tinut sa precizeze ca nu este vorba despre o actiune īndreptata īmpotriva Rusiei: "Īn mod categoric, nu este gazduit pe teritoriul Romāniei un sistem care sa; fie īndreptat īmpotriva Rusiei, ci īmpotriva altor amenintari". Mai mult, Romānia nu ar avea decāt de cāstigat de pe urma amplasarii scutului, a sustinut si premierul Emil Boc. El a declarat ca beneficiile sunt maxime, iar costurile sunt discutate īn prezent cu autoritatile americane, apreciindu-le ca fiind "minime", potrivit Hotnews."

si cea veche:

Mediafax 30.05.2007
Presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ieri ca amplasarea unui scut american antiracheta in Europa va transforma continentul intr-un "butoi cu pulbere", a anuntat agentia Itar-Tass, citata de Reuters. "Consideram nociva si periculoasa transformarea Europei intr-un butoi cu pulbere si dotarea ei cu noi arme", a declarat Putin in fata premierului portughez Jose Socrates, aflat in vizita la Kremlin. "Creeaza riscuri noi si care nu sunt necesare pentru intreg sistemul de relatii internationale si europene", s-a adresat Putin premierului portughez, a carui tara va prelua presedintia UE la 1 iulie.

Mergi la inceput