Fara sprijin dar insarcinata (2)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Dulse , poti sa mananci spanac, poti sa mananci peste, pui, legume fierte, pilaf, compoturi.

Ma bucur ca bebe e mai bine. O sa vezi ca incet, incet o sa se acomodeze si ea la viata de afara si o sa fie tot mai bine

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulse spune:

in rest suntem bine am facut falcute....facem gmnastica ziua......am facut pishu pe mami de cateva ori zilele astea:)) dormim cu muzica ( sa nu se sperie de galagia din casa ) am mai clescut putin ca ne vin body-urile ca ne erau toate mari. ne place la baitza...cand ne face mamaia baita cu toate ca ii face masaj si unii copii plang de rup da ea nu..aseara mai avea putin si adormea:)) .ce nu-mi place ca e prea lacoma si se ineaca in timp ce suge .. si scoate aerul dupa ce suge dar s vomita..si am ramas cu sperietura de la spital de cand s-a inecat a doua zi si se invinetise toata si i-au bagat asistentele niste tubulete in nasuc in gurita... acum noaptea ma trezesc foarte des ma uit la ea adorm la loc.. ca mi-e frica.. m-a speriat groaznic de am plas o ora:) .a sa va mai intreb ceva.. pana la cate zile am sangerari ca schimb 2 3 absorbante pe zi.. si unghiutzele cum i le tai? ca avem boala sa scoatem mainile din scutec ca mami e cam fraiera si nu stie sa ma infase bine... si ne zgariam si manuselele ne sunt mari... n-am gasit altele mai mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Dulse, lohiile pot dura cateva saptamani, o luna, depinde.
In ceea ce priveste unghiutele...ce sa-ti zic... tu faci cum vrei pana la urma, eu iti zic parerea mea si tu decizi.
Eu n-as infasa copilul. Mi se pare ca il chinui asa. A lasa fata libera.
Unghiutele le poti taia cu mare atentie, exista forfecute speciale pentru bebei, cu varfuri rotunjite. Poti sa i le tai cand doarme, daca ti se pare ca e prea agitata.
Eu am tinut-o pe eva o luna cu manusele si apoi, cu frica, am inceput sa0i fac manichiura. Treptat te obisnuiesti si trece si frica

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Dulse iti citesc poveste de mult timp. Felicitari pentru printesa.

Unghiutele se taie cel mai simplu in somn la varsta asta cu o unghiera speciala numai pt ea. De infasat nu as infasa-o pe langa faptul ca biata de ea nu se poate misca exista si riscuri, riscul dislocatiei congenitale de sold, un copil la varsta asta trebuie sa stea cu piciorusele in forma de U intors daca intelegi ce vreau sa zic, pozitie naturala de altfel, prin infasat acea pozitie e imposibila.

Pe mine aici nu m-au lasat sa-i pun nici manusele in maini, mi-au zis sa imi imaginez eu ca ma duc acum intr-o lume complet noua mie si unul dintre cele mai dezvoltate simturi, cel tactil, imi este estompat de manusi. Mi-au zis sa o las libera sa cunoasca lumea.

Binenteles ca tu faci cum crezi, felicitari inca o data.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Dulse, daca ai anemie si esti asigurata (chiar: esti in somaj? studenta? ai lucrat? in ce situatie te afli?) merge tot mama ta la medic si primesti reteta gratuita cu fier (ca esti lauza si se poate). Nu te lasa! De fapt, trebuie sa iei atata timp cat alaptezi in continuare vitaminele prenatale (centrum materna, elevit sau altceva) sau, cum am spus, preparate pe baza de fier.

Sangerarile dureaza in medie 4-6 saptamani, mare grija sa te speli cu apa calduta de fiecare data ce folosesti toaleta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

dulse- sangerarile depind de metabolismul femeii. La mine au durat 50 de zile fix. Si ma speriasem ca citisem ca trebuie sa fie 3 saptamani, maxim 4, nu stiu in ce carte. Depinde de organismul tau. Daca simti ca nu e in regula, mergi la medic.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Dulse, te citesc de la inceput, bun venit pe lume printesucai tale, iar tie refacere rapida. despre unghiute, eu am fost incapabila sa folosesc unghiere si forfecute la inceput, asa ca am folosit o pila de unghii fina. oricum unghiile sunt si ele fine, aproape cad de la sine. despre infasare - eu am infasat-o in timpul somnului, nu legata cu sfoara, ci in scutec-saculet sau scutec petrecut lejer. e prea mica si se sperie de propriile maini, mai ales ca o dezechilibreaza. am folosit si-un suport sa nu se rostogoleasca intr-o parte. despre hrana ta, e aiureala mare ce ti-a spus doctorul, pai nu rezisti sa alaptezi daca mananci doar supe. trebuie suplimente la greu de calciu si fier - le gasesti in legume si produse lactate. e adevarat ca mancarea ta modifica gustul laptelui, dar e tocmai bine, o obisnuiesti cu diferite gusturi. am auzit mame care mancau varza si fasole fara probleme, iar altele aveau probleme. asa ca numai tu poti sa vezi ce agreaza fetita ta, pe incercatelea. prajelile nu-s bune oricum, dar sunt atatea mancaruri la aburi, la cuptor, fierte, etc pe care le poti manca. hraneste-te sanatos, ca nu-i de gluma cu anemia.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Intrebare urgenta, urgenta: cum o cheama pe dulse??? Ca nush pe ce nume sa pun pachetul...

Un puc mititel / Face numai ce vrea el!

Daria Nandini

http://lb2f.lilypie.com/77K3p2.png

Lucrusoare de daruit

Particip la bazaruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulse spune:

Am fier ca pe timpul sarcinii nu l-am putut lua ca-l vomitam.. am 4 tubulete de pastilutze..sorbifer. si mi le-a dat si la spital ultima oara knd m-au internat nu am somaj dar sunt eleva....de infasat o infas pentru ca se sperie de manutzele ei si plange daca e desfasata plange intr-una am vorbit cu astistenta de la dspensar.. la care am fost toate si eu si surorile mele si mi-a spus ca am voie sa mananc nu fasole varza chestii de genu` am voie sa mananc mancaruri usoare dar sa nu exagerez sa mananc ca nebuna. si mama mi-a zis k ea manca orice si ce ne facea rau a doua oara nu manca ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Mi se pare ciudat ca, avand anemie sa nu mananci fructe. Eu am anemie decand ma siu, si mananc orice.Doar stii. Mai ales verzituri. Spanac, salate, stevie...In ultimul timp nu prea am mancat ca m-am ingrasat si am vrut sa tin curasi mi-am nenorocit stomacul. Acum mananc de toate k..... Si mananc tot ce vrea. Cu anemia mea, tre sa mananc bine sa nu afectez . Eu zic sa bagi normal si sa nu te mai gandesti ca ai anemie... Treci mai usor peste. Pupici dulci, si sa nu uiti ca te iubim mult

Mergi la inceput