Fara sprijin dar insarcinata (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulse spune:

Multumiri pentru urari:X:X:X suntem bine am trecut prin cele mai groaznice chinuri si sperieturi. dar acum cand ma uit la ea as trece inca de 100000 de ori prin aceleasi lucruri numai pentru ea. e foarte cuminte mananca mult a luat 400 de grame de cand e casa doarme... se trezeste din 4 in 4 ore sa pape... noaptea am probleme k de la 4 la 6 trebuie sa stea cineva sa vorbeasca cu ea ca altfel plange:)) si stam ii cantam vorbim cu ea pana adoarme si gata dar pana la 4 doarme linistita si dupaia se trezeste la 10 11 ii dau sa pape si doarme iar mor dupa ea:X:X:X e cel mai frumos ingerash ma ales knd rade in somn stau noaptea ma uit la ea s plang k proasta nu-mi vine sa cred ca e a mea:X:X:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Ma bucur mult pentru tine, dulse
sa -ti traiasca, sa fie sanatoasa si tu sa ai multa grija de ea
ai sa vezi ca nimic nu se compara cu dragostea si implinirea unui parinte.
In rest, ai tot ce-ti trebuie? Operatia cum iti e? Fetita are tot ce-i trebuie?
Am inteles ca ai avut ceva probleme de anemie. esti ok acum? sa mananci bine si sanatos sa ai laptic pentru fetita
Pe fetita a vazut-o vreun pediatru? Vezi ca trebuie sa o ia un doctor in evidenta.
sa nu uiti de vigantol, sa ii dai incepand cu a 14 a zi.
Sa ne anunti daca are colici.
Te pup cu mult drag si sa ne tii la curent cu tot ce se intampla.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

acum sa va povestesc... am ajuns pe 25 la Urgente cu contractii din 5 in 5 minute... am avut si o criza de rinichi in acelasi timp....de nu puteam sa respir.. ma controleaza jos imi zice ai dilatatie 3 cm in seara asta nasti ( scz am tast strikata) ajung sus la etajul 7 si ma intreaba asistenta tu n-ai ma fost la noi si eu ii zic ba da pai s ce dreaq n-ai stat akasa? ce nasti ti s-a rupt apa ai dureri asa mari? si ii zic nu mi s-a rupt apa dar am contractii si ma dor rinichii tare. imi face 2 injectii mi-a trecut si durere si tot. ma suna mama intre timp( ajunsesem la salon ma instalasem in pat aveam pe langa mine 10 tiganci ca imi era frica sa nu adorm ca aveam toti banii de nastere la mine dormeau cate 3 in pat.. venise-ra la una care era insarcinata si trebuia sa nasca... si pe mama n-a lasat-o 5 minute sa stea cu mine... dar pe ele le-a lasat sa doarma acolo) vorbesc cu ea la telefon ma intreaba daca ma mai doare imi spune ca ea a plecat acasa daca e sa ma duca la sala de travalu s-o sun ca ajunge imediat intra asistenta pe usa si incepe sa tipe da sa vorbesti la telefon pooti nu te mai doare nu? in fine am adormit a doua zi la 5 rezirea sa-mi asculte bebitza am stat 20 de mn cu aparatele alea pe burtika am plekat la salon am dormit la 7 ecografie mi-au facut eco totul bine fetita 3 kg am dormit iar parca eram drogata am dormit pana la 8 si de la 8 ma chemau din jumatate in jumatate de ora sa imi asculte fata cate 5 minute.. nu stiam de ce ca nu era normal de obicei askulta seara si dimineata pana la urma pe la 5 ziua mi-au askultat fata iar... si mi-a zis : te duc la sala de nasteri.. de ce? pentru ca i se intampla ceva copilului tau am ntrat in panika.. m-au dus la sala de travaliu m-au pus pe pat mi-au pus iar ala pe burta m-a vazut moasa mea
mi-a citi fisha si a sunat-o pe mama...ma suna mama si-mi zice elena stai linistita nu plange k faci febra si nu te mai baga in operatie ... am ramas socata... a venit mama am iesit pe hol 5 minute plangeam ca imi frica mi-a zis doctora ca pierdusem lichidul pe parcurs fata e foarte agitata din cauza ca nu mai are aer si se sufoca ...am inceput sa plang mai rau am dat o declaratie pe propria raspundere 2 semnaturi ... ca in caz ca se intampla ceva cu fata nu e vina lor am semnat m-au bagat in sala de operatii.. nu au vrut sa ma opereze pana nu au vazut cei 14 milioane in mana:) mi-au facut anestezia.. m-au intins m-au legat de maini la un moment dat nu mai puteam sa respir am spus ca nu mai pot sa respir cineva a tipat taci am zis mi-au pus o masca pe fata am vazut chestie mica am auzit un planset si s-a rupt filmul. m-am trezit k m-a batut o asistenta pe umar si mi-a zis " Elena Felicitari" nu stiam pe ce lume traiesc daca mai traiesc unde sunt ce se intampla... m-au suit pe o targa si m-au dus la sala de recuperari.. in drum.. pe hol imi pune cineva mana pe cap... si ma mangaie.. era mama .... ma uit in dreapta.. un carucior de bebei... cu o chestie micutza si botoasa... cu ochii mari... era printesa mea:x mi-au dat lacrimile.. dupa aceea dupa 30 de ore m-au dus la salon si mi-au adus-o
am pus-o la san i-am dat sa suga:x cel mai frumos sentiment... sunt mamica....... acum va las fug la ca suntem moarte de oboseala va ppoooooooopppppppp

Mergi la inceput

pt ce e vigantolul? stiu ca trebuia sa vina acasa doctora dar nu a venit. colici avem:( dar avem picaturi si ne trece laptic avem..... uff multicel.. de mancat nu prea pot sa pap k nu am pofta de mancare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

vigantolul e vit D. va tbn sa ii dai destul de multa vreme.

mi se pare SF ce povestesti acolo dulse despre cum ai nascut... asa trataeaza pe toata lumea acolo? si daca nu le dadeai bani nu iti scoteau bebele?

dulse - nu te mai lasa calcata asa in picioare de nimeni. de acum esti mamica si responsabila pt copilul tau.

sa te informezi tot timpul despre ce tratamente, medicamente, etc, sa nu asculti orbeste, sa intrebi, sa ti se explice, sa nu-ti fie rusine! si sa nu-i mai lasi sa te trateze ca pe ultimul om, ca nu esti, numeni nu e, toti avem drepturi egale!!!

sa-ti traiasca fetita!

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

\doamne, Dulse, ce animale
La spital nu ti-au zis nimic de vigantol? Sunt pentru oase, sa se intareasca, impotrivA rahitismului, toti copii iau, trebuie sa ii dai zilnic pana la 2 ani sau 3 , nu mai stiu exact acum, incepand cu ziua 14 de viata. Costa 6 lei la farmacie, cretinii astia de la spital trebuiau sa-ti spuna si sa-ti dea o sticluta.
Neaparat trebuie sa vada fetita un doctor, sa o ia in evidenta.
Ti-au dat de la spital carnetelul fetii cu vaccinari?
Te rog, sa nu lasi lucrurile astea pe planul 2 , sunt foarte importante.
Daca nu ai pofta de mancare, mananca putin dar cu vitamine, carnita, legume.
Daca are colici, poti sa-i dai sab simplex, baby drink, pentru inceput.
Daca sughite si ti se pare ca o deranjeaza, desi pe bebelusi nu prea ii deranjeaza sughitul, da-i ori sa suga, ori o picatura de lamaie, ii trece imediat si nu-i face rau.
Te pup si te mai astept cu vesti.
Revin cu intrebarea ; fetita are tot ce-i trebuie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_miruna spune:

Felicitari ptbebita! Sa creasca mare si sanatoasa! Ma bucur ca sunteti bine si tu si fetita! Daca mai ai intrebari legate de ingrijirea celei mici sau orice, iti las id meu de mess: cristhie2001@yahoo.com . Eu sunt din ct si daca te pot ajuta cu ceva o voi face cu placere

Mergi la inceput

Dulse, schimba numele subiectului, ca acum s-a schimbat situatia

Mergi la inceput

mi-a dat vit d3 o stikuluta impotriva rahitismului kre se da 2 picaturi in gurita de la 1 sapt a 18 luni .. mi-a dat carnetul
cu 2 vaccinuri facute numai ala tbc nu e facut i-l face in aprilie. am sunat azi la dispensar la medicul de familie am intrebat daca e nevoie sa ma duc cu fata acolo sau sa vina cineva acasa mi-a zis ca nu e nevoie daca e bine.. dar eu de unde sa stiu daca e bine? mananca doarme.. de ieri seara nu stiu ce se intampla dar doarme cate 10 minute si plange o ora... nu vrea san nu vrea ceai nu vrea nimic .....

Mergi la inceput

Dulse, trebuie sa o inscrii la un pediatru neaparat. La o policlinica din aproprierea casei tale,
Fetita trebuie vazuta de cineva in prinmele ei zile de viata, apoi macar cand ii faci vaccinul.
Fetita plange pentru ca se acomodeaza cu viata inafara ta :)
Vorbeste cu fetele de pe aici care-s din constanta sa-ti recomande un doctor.
Cristina_miruna e din constanta, vb cu ea.
mai era o fata pe aici care era tot din constanta. Nu sta asa. Vorbeste, intreaba, intereseaza-te. E dreptul tau si mai ales obligatia ta, ca proaspata mamica:)

Mergi la inceput