Fara sprijin dar insarcinata (2)
Buna fetelor. Am citit toata povestea lui Dulse si sincer imi pare rau ca s-a intamplat asa. Orice femeie care urmeaza sa aiba un copil ar vrea sa aiba dragoste din partea viitorului tata, dar uneori nu se intampla asa. Nu o mai criticati asa aspru, este alegerea ei. Dulse tu trebuie sa te gandesti la fetita, ca am inteles ca fetita vei avea, mai mult decat la tine pentru ca nu ai vrea sa creasca intr-un mediu plin de conflicte. Tatal am inteles ca te-a batut, chiar si o palma daca ti-a dat nu e normal. Un barbat odata ce te bate te va bate si mai incolo. Si sincer nu o sa vrei sa-ti vezi copilul traumatizat.
Asa a inceput si la parintii mei cu o palma data la betie continuand cu lovituri in burtica cand era insarcinata cu mine. Am avut marele ghinion sa asist la toate scandalurile lor, sa ma bag intre ei si sa raman traumatizata pe viata. Am incercat sa-i deschid ochii mamei sa divorteze dar nu ca se schimba. Si asa a tinut-o 40 de ani.
Un barbat care umbla cu alta nu te iubeste, trebuie sa realizezi odata lucrul acesta, mai ales ca nu are incredere in tine si te pune sa faci testul de paternitate. Am ajuns si eu in situatia de a ruga un barbat sa stea cu mine pentru ca eram innebunita dupa el si el umbla cu alta. Si am suferit mult dupa el dar i-am dat drumul si mi-am vazut de viata.Asta era tot pe la 19-20 de ani. Tu cum ai si copilul cu el o sa-ti aminteasca de el. Ai facut tu ceva sa-si piarda increderea in tine? Sau pur si simplu fuge de responsabilitati?
Eu te sfatuiesc sa te gandesti bine la ceea ce ai sa faci, cere si ajutorul unui psiholog. Sunt si alti barbati si sunt sigura ca o sa iti intalnesti sufletul pereche cum am facut si eu. Acum suntem fericiti si peste 4 luni o sa avem un baietel impreuna.
Iti tin pumnii stransi, iti doresc o sarcina usoara si un bb sanatos si frumos
23+ de : Darius
Raspunsuri
roxx26 spune:
Nastere usoara si mult calm dupa! Si sa atii ca este un nume foarte frumos, nu inteleg de ce este atata rautate in jurul tau, auzi, ca iti bati joc de copil si ca o sa te injure cand o sa fie mare...ce aberatii...da la o parte energiile negative, nu mai baga in seama remarcile rautacioase si gandeste-te doar la voi doua, sunteti o mica familie noua, restul au doat rol de sprijin, dar nu au dreptul sa te influenteze in rau!
Te asteptam cu bratele deschise cu pitica cu tot!
dulse spune:
anka.. nu stiu ce s-a intamplat cu el... pur si simplu dintr-o data nu a mai vrut sa continuam pentru ca el crede ca nu este copilul lui si spune ca... a fost la doctor si nu poate sa faca fete face doar baieti... do`h... probabil a fost si faza ca ma saturasem sa mi se sparga toate in cap numai mie sa mi se scoata ochii ca el nu munceste si nu da nici un ban in casa si ca il tin ai mei pe tigari si mancare si restul... si incepusem sa ies seara cu fetele.. veneam acasa si ma bagam la somn sa evit certurile cu el.. el la fel venea la 3 4 dimineata cateodata incepuse sa vorbeasca foarte urat cu mine.. si pana la urma si eu cu el.. poate am avut si eu o parte din vina nu zic ca nu dar orice as fi facut un copil e un copil si are nevoie de amandoi parintii nu numai de unul. acum nici nu ma mai gandesc la el..ma gandesc numai la ingerashul meu si atat:) va doresc sarcina si nastere usoara:X
liliana83 spune:
Buna! Ti-am citit mai demult povestea, nu stiu toate amanuntele ,insa iti doresc multa sanatate, nastere usoara si un copil sanatos! Am intrat de fapt pentru a-ti spune ca numele ales de tine este foarte frumos, fata ta cu siguranta va fi mandra de el , si eu daca voi avea vreodata o fetita ii voi pune si numele Maria!
n/a spune:
E o melodie cu maria ioana campioana care a circulat in subcultura romaneasca, dar nu vad ce treaba are una cu alta. Numele este perfect romanresc si foarte dragut. Buna alegere.
Lali_mete spune:
Dulse,abea acum am citit toata povestea,cu baietelul pe picioare,sa nu pierd sirul,sa o citesc pe toata cap-coada. Deasupra fiecarui mesaj ai o iconita unde poti modifica mesajul scris de tine,deci poti sterge/modifica ceea ce a scris sora ta mai mare in numele tau.In ce zona stai in Cta,poate stam aproape una de alta?
Am citit si acea lista cu ce "trebuie " sa ai in camera pentru bebel... Ce sa zic,eu nu am comoda pe care sa schimb bebelusul. Pana la 2 luni l-am schimbat in patutul lui,si cand a inceput sa se trezeasca de-a curmezisul patutului i-am pus si partea cu gratii asa ca il schimb in patul meu si nu a patit nimic ...Nu folosesc bepanthen pentru fundulet,pentru ca atunci cand s-a iritat am folosit 2 tuburi de bepanthen si mai rau i-a facut,dar poate numai in cazul lui nu a avut efect.Am renuntat la servetele umede.l-am spalat la fundulet cu apa curata de fiecare data cand ii schimbam scutecul,i-am schimbat si marca de scutece si de atunci nu mai are probleme cu iritatia.
Cat despre parerea proasta despre tine,faptul ca te vezi grasa,o sa treaca.O sa slabesti,eu mancam non-stop,aveam in camera tot timpul o farfurie plina cu fructe,fursecuri si placintele,apa consumam destul de multa,dar nu iti refuza nimic,ca de fapt nu mananci mult,mananci doar des.Bebelina ti-a inghesuit stomacul si nu mai mananci cat sa te tina satula multa vreme,de aceea nu te ridici bine de la masa ca deschizi iar frigiderul.Eu am avut de furca cu sefii ca "ciuguleam" mai tot timpul la munca,si chiar in ultima saptamana de munca ne-a interzis sa mancam pana la pauza de masa,care era intre 12-16,cate 30 min fiecare,si nu ma menaja nimeni ,asa ca se intampla sa iau pauza si ultima,la 16 .Cum sa stau eu de la 7 pana la ora aia nemancata,cand mie mi se facea rau de foame?
Dar aici vorbim de tine,nu de mine. Obisnuiestete sa te pui pe primul loc,sa lasi gura lumii sa vorbeasca,gura lumii nici pamantul n-o astupa.Invata sa le vorbesti parintilor cu maturitate,asteapta ,ai rabdare ca o sa le treaca supararea.E normal sa fi avut nitel soc cand te-au vazut singura si cu burtica la gura.
Acum 4 ani si cateva luni sora mea de doar 15 ani ne anunta ca este insarcinata si ca se marita.Terminase abea clasa a IXa,el avea 19 ani,copii cu copil,asa ii numeau toti. Tata a reactionat violent,a incuiat-o in casa spunandu-i ca nu vorbeste atunci cu ea ca e prea nervos si ii e teama sa nu o loveasca si sa ii faca rau si ei si copilului. Sora mea s-a speriat,l-a sunat pe tatic,si a venit cand nu se astepta nimeni si a luat-o acasa. Ea s-a speriat sa nu o oblige mama sa faca avort. Nu pot sa explic cat de suparat era tata,s-a dus cu politia dupa ea,ea nu a vrut sa vina acasa pentru ca nu voia sa ii faca de ras mai mult de atat. Dupa parerea mea nu a facut de ras pe nimeni,era mai rau daca nastea copilul si il lasa in spital,sau sa incerce sa isi faca rau singura. Nu a vorbit tata cu ea de pe data de 3 septembrie pana in ajunul craciunului. Cand pomeneam de ea ne lua la injuraturi si pe mine si pe mama,si ne spunea ca daca ii dam ceva de acasa de bate de ne snopeste(tata nu a dat niciodata in noi),dar noi i-am dus lucrurile ei la cateva zile dupa ce a plecat,cand tata era la munca.Dumnezeu e mare,si i-a dat minte sorei mele.In ajunul Craciunului a venit la noi,burtica era deja mare,tata ii spunea sa plece,ca nu mai e fata lui,ea plangea si ii spunea intr-una ca e fetita,si ca o sa nasca in martie cam de ziua parintilor nostri(amandoi sunt nascuti in martie),si ca daca el o da afara pe usa ea intra pe geam,ca ii e dor de noi,sa nu o mai goneasca,ca ea il iubeste,si ca stie ca tipa la nervi dar o sa o joace pe genunchi pe micuta dupa ce se naste,ca daca o da afara pe poarta ea sare gardul si tot vine la el.La convins,a luat-o in brate si plangeau amandoi,il durea ca tocmai 'baiatul lui tata',odorul lui pe care l-a invatat mai multe decat mama,a patit asa ceva.. In fine. Acum ii dau lacrimile cand vorbeste cu micuta,desteapta foc,cu figura noastra toata,si abea asteapta vizitele lor.Deci intelege-i si tu pe ai tai,lasa-i sa isi verse nervii,frustrarea,e normal. Dar te iubesc,si or sa treaca peste,iar mai tarziu o sa le para rau ca ti-au vorbit urat.
Lali Lacra de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian
Iasmin08 spune:
Scumpa Dulse, sa ai parte de o nastere usoara si fara probleme, si sa iti fie fetita sanatoasa.
Am citit si eu cateva pagini din povestea ta.
In primul rand, am sa iti spun sa iti cumperi un lighenas special pentur bebe sa o speli la fundulet, lighenas pe care sa nu il foloseasca nimeni altcineva, la nimic altceva (pe langa baliuta in care ii vei face baia generala, pentur ca la fundulet o speli de cate ori o schimbi). Pentru iritatii eu am folosit cu succes picaturele de vitamina A impreuna cu Reviken (vechiul Cutaden). Pot sa spun ca si acum cand e mare si mai are ceva probleme, tot cu Reviken le rezolv, trece de parca i-am luat cu mana iritatia.
In primele zile de viata este posibil sa ai probleme cu bebe, in sensul ca sa para constipat zilnic. Eu obisnuiam sa ''il ajut'' un pic cu un termometru din acela vechi si imediat dupa aia reusea sa faca.
Acuma despre tatal fetitei. Te inteleg intr-un fel, eu pe sotul meu l-am cunoscut cand aveam 19 ani- amandoi. Era sarea-n bucate, ce sa mai, cel mai dulce baiat. Acum suntem casatoriti de 11 ani aproape si suntem impreuna de aproape 16. Ce vreau sa iti spun e ca el s-a schimbat enorm din baiatul acela dulce si bun. A devenit rasfatat, egoist, rautacios. Poate multe fete de aici stiu cum poate sa devina iubitul dupa vreo cativa ani de la nunta. Acuma intrebarea mea e : daca al tau e in halul in care e de pe acum, ce te mai astepti sa devina dupa cativa ani??? Toate femeile de aici care ti-au scris, au facut-o cu drag, sa stii, si toate au dreptate. Ca vorba noastra: suntem trecute prin viata. Uita-l fata scumpa si fugi de el. Eu daca as fi in locul tau nu l-as lasa nici sa se apropie de puiul meu la 10 metri. Ca ai sa vezi cat de scumpi si dragalasi foc sunt bebelusii-> daca lui ii intra in cap ca e al lui si il va dori langa el, o sa cam ai belele cu el.
In fine, absolut toate alegerile iti apartin. Noi stim ca tu dupa cativa anisori consideri ca il cunosti. Crede-ma ca nu e asa! Ai mare grija de tine si de bebe, lasa prostiile cu ingrasatu'. Daca vei alapta, vei slabi intr-o luna de nu te vei recunoaste. Dormi pe burtica, o sa ajute muschii, si fa ceva gimnastica sa ajute deasemenea muschii burticii (dupa nastere). Sunt mamici pe site care stiu exact ce si cum, le poti cere ajutorul.
Cu drag,
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
andata spune:
Scumpa dulse, mai ai un pic si tii bebelina in brate. Stai linistita cu kilogramele, si eu am luat tot 20 de kg la prima sarcina si in cateva luni eram la fel de slaba ca inainte.
Nastere usoara si refacere rapida si o bebina cuminte si mancacioasa.
Numele ales e foarte frumos, o vei sarbatori de 3 ori intr-un an sau chiar 4 (ca sunt 2 sf. Maria).
http://community.webshots.com/user/annadana1
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/
dulse spune:
e greu acum.. pe ultima suta de metrii.. plang din orice totul mi se pare aiurea parca toti din jurul meu fac cate ceva sa ma enerveze spatele ma doare.. mam saturat sa stau numai in casa.. nu ma lasa mama sa ies afara pentru ca daca am fost internata si acolo mi s-a spus sa stau in casa sa nu mai ies in frig ca sa nu am probleme iar, mamicuta mea nu-mi da voie nici pana la magazin:) (bine ca are dreptate:P) nu pot sa mai mananc nimic, mi se par toate scarboase.. doar dulciuri atat mananc si mult iaurt..noaptea nu pot sa dorm bine pentru ca trebuie sa vizitez baia foarte des...am spus ca o sa-mi mut patul acolo in schimb dorm ziua..in schimb taticutul meu se gandeste deja ca o sa mearga cu nepoata lui in parc:) mama cand vine de la munca.. vine si-mi pune mana pe burtica si spune "ce fac fetele mele" sau cand ma loveste mai tare si ma doare ii spun fata ma doare si mama zice lasa ca asa iti trebuie:) si ma suna cat e la munca din ora in ora sa vada am mancat sunt bine mi-e rau mi-e bine.. e bine sa fii insarcinata:) cat despre tatic.. nici nu vreau sa aud de el pentru ca nu merita nici macar sa afle ca am nascut dapai sa vada fata.. pentru ca sincer 9 luni doar eu stiu cum m-am chinuit si cat am suferit cand imi vedeam mama plangand ca nu poate sa-mi ia ce vreau ca nu am ghetute ca nu am salopete ca nu am bani pentru vitamine sau doctor si el se distra cu prietenii se droga si altele. vreau sa-i dau copilului meu ce-i mai bun si sa lupt din greu pentru ea nu sa-i ofer o viata langa un drogat. nu i-am cumparat inca albiuta sau patut sau altele am doar hainute pampersi..ce-mi trebuie la spital pentru ca inca nu am forte multi banuti si ii pastrez pentru la spital..si ce-mi ramane ii iau ce-i mai trebuie. oricum masuta pentru schimbat nu-i iau si alte chestii ii iau doar strictul necesar. numele vreau sa i-l pun dupa parintii mei pentru ca pe taticul meu in cheama marian si pe mamica mea ana si pe bunicii mei ii chema maria si ion si nu am avut bucuria sa-i cunosc si stiu ca bunicutza mea ma astepta cu mare drag si idi dorea mult sa ma cunoasca si a decedat inainte cu o luna sa ma nasc eu si macar atat sa fac.. vreau ca fetita mea sa le poarte numele in semn de cinste:) uff sunt nerabdatoare sa-mi cunosc bebita :) va multumesc pentru incurajari toata sarcina mi-au fost de folos aici am putut sa-mi spun of-ul si aici am inteles ca merita sa lupti pentru sufletelul tau si ca a fii o mama singura nu e o crima chiar e o mandrie ca poti si singura:)
Lali_mete spune:
Dulse,scumpo,ai nevoie de toata afectiuea din lume,asa eram si eu,fiind chiar mai alintata decat tine.Norocul meu a fost ca sotul meu ma alinta mult,din cauza lui sunt asa ,si nu mi-au lipsit incurajarile.DAR... tu ai mult mai multa lume care te incurajeaza,chiar si cele care te-au certat,nu au facut-o cu rea vointa.Atunci cand vezi ca un om incepe sa o ia pe langa drum incerci sa il calauzesti.Asta incercau si ele.Cele care te-au luat drept ireala probabil au intalnit prea multi oameni care se plangeau din nimic i asteptau mereu sa fie" luati in brate".Tu ai demonstrat in atatea pagini ca ai nevoie de sustinere morala,de un sfat,nu de o admonestare.Fii tare,capul sus si nu te mai ascunde dupa deget.Iti mai pasa inca de tatal bebitei,undeva intr-un coltisor tot mai speri sa vina macar in ceasul al XII-lea si sa spuna "m-am schimbat" si sa iti declare dragoste vesnica.Transpare chestia asta din toate mesajele,dar iti spun ca nu este ceva iesit din comun.Viata inca nu te-a "curvit",mai pastrezi puritatea copilei care erai cand te-a cunoscut miselul.Capul sus,privirea catre viitor,mai ai multe de infruntat.Nu va fi usor,ar nici al naibi de greu.Cand simti nevoia sa te descarci,sa iti strigi trairile nu ezita sa intri aici, sa "tipi".Noi suntem aici sa te sprijinim,sa te "certam"cand credem ca o iei pe aratura,si sa te felicitam la fiecare pas facut catre independenta emotionala.Pupici tie, la bebita,si dragilor tai parinti ptr ca te sustin.
Lali Lacra de
Paul-Iulian
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146916 Nasterea lui Paul_Iulian