Ma preocupa ceva
Buna,
Poate ca unii dintre voi isi mai amintesc de mine si de al meu "nici cu tine, dar nici fara".
Pe scurt, acum vreo 2 ani scriam aici despre felul in care mi se destrama vizibil si vertiginos relatia/casnicia. Am primit multe sfaturi de la voi, mi-am spus of-ul si.. s-a inchis subiectul.
Revenind in zilele noastre, iata ca, asa cum era previzibil, relatia s-a dus naibii, in sensul ca sotul meu si-a luat catrafusele si dus a fost.
Insa, s-a produs o schimbare majora in antitudinea lui dupa ce a plecat. Adica, acum este exact persoana cu care mi-as dori sa-mi petrec toata viata. Vine regulat la noi, ne ia cadouri si mie si fetitelor, daca mergem impreuna undeva (adica la petrecerile copiilor prietenilor lui) este foarte atent si cu mine si cu copiii. Ne face cumparaturi, are grija sa nu ne lipseasca nimic. Insista sa mergem impreuna in vacanta la vara (nu sunt sigura ca se va intampla asta), am discutat divortul, partajul etc, in termeni extrem de prietenosi si amiabili. Nu ma mai repede. Ce sa mai spun?
Astfel incat, de unde pana acum ma preocupa cum sa fac ies din aceasta relatie cat mai putin sifonata, acum nu mai am motive sa vreau sa ies din ea.
Pe de alta parte, nu a spus niciodata ca ar vrea sa se intoarca, dimpotriva, si-a amenajat apartamentul in care s-a mutat singur, banuiesc ca are o alta relatie, adica ca "se vede" cu altcineva, foarte curand va pleca in concediu cu niste prieteni.
In timp ce scriu imi dau seama cat de ilogic suna totul, cat de "scarpinata invers" este situatia mea.
Deci, ma preocupa ceva, dar nici eu nu stiu cum sa numesc acest ceva. Ce se intampla cu sotul meu, cu mine, cu noi?
Daca aveti timp si chef sa ma jutati cu o parere, un sfat, va multumesc anticipat.
Ciarli
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
Raspunsuri
cristoiu spune:
Eu nu iti stiu mesajele precedente si cum s-a destramat relatia cu sotul. Dar e posibil cumva ca voi doi sa nu fiti deloc compatibili? Oamenii se schimba si in functie de influentele din viata lor. Eu spre exemplu in relatiile dinainte eram tifnoasa, era ori cum voiam eu ori uite usa, nu admiteam compromis ... cred ca eram de fapt nesuferita sau greu de trait linga mine. De cind il cunosc pe sotul meu nu mi-am iesit o data din pepeni, am devenit super calma si pozitiva, ma deranjeaza cind aud tipete (socrii se cearta din toate rahaturile). Poate ca ex-sotul tau are o relatie care il influenteaza in directia asta. Cine stie, poate ea il si impinge de la spate sa va ia cadouri, etc. OK, scenariu de film Hollywood, dar mai exista si oameni pe lume.
szivarvany spune:
Noi dupa separare ne vedeam mai des decat in timpul casniciei, intr-o anume parte a casei Pana am pus piciorul in prag: ori familie cu tot ce inseamna responsabilitati, ori ruptura definitiva. Si a ales, din pacate, ce era mai simplu. Pachetul oferit de mine s-a dovedit a fi mult prea mare ...
Sper ca la voi sa fie altfel. Incercarea moarte nu are
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
ciarli spune:
Daria,
Chiar ma gandeam ca daca ne-am mai fi vazut si in partea aceea a casei (ceea ce nu s-a intamplat dupa separare), chiar ar fi fost relatia perfecta
www.kodakgallery.com/I.jsp?c=125dtbzf.4phg5fl3&x=0&y=kdca89" target="_blank">Leia&Maia
Iasmin08 spune:
Mama mea zice de obicei : o data ce ata s-a rupt, nodul nu o va face sa fie ca noua. Ea ma invata sa trag cu dintii de casnicie, cum pot, cum nu pot, pana sa ajung in punctul in care s-a rupt. Ca dupa aia cica e cam greu sa refaci relatia. Si desi ea stia asta, a incercat sa isi refaca relatia si a esuat dupa vreo 10 ani.. au ajuns sa divorteze dupa 30 de ani de casnicie....(din care doar 24 petrecuti impreuna)
Io n-am atata experienta, daca e sa arunce cineva cu rosii, atunci sa stie ca cea pe care am dat-o exemplu (mama) are aproape 60 de ani...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
anna32 spune:
In acceasi situatie ma aflu si eu. Chiar zilele trecute ma gandeam ca oare cunoaste cineva cupluri din astea care s-au despartit si apoi s-au impacat si merge casnicia bine ?
Si eu tot ca tine, imi plangeam amarul aici pe forum acum 1 an jumate, cum m-a lasat fostul cu copil cu tot si s-a mutat cu amanta cu care totul a durat o luna, apoi s-au despartit.
De atunci parca s-a schimbat radical, e alt om, atent, zambaret, vine cu regularitate la copil... ma ajuta enorm financiar...si ar vrea sa mai incercam sa salvam casnicia.
Eu nu sunt pregatita psihic de asa ceva pentru ca am trait ani de cosmar cu el, dar datorita felului lui de a fi de acum nu as zice nu pe viitor.
Oare se mai poate relua ceva cu succes dupa o separare atat de urata si dureroasa ? oare mai exista cupluri din astea ?
timeea spune:
Dragelor,
nu m-am putut abtine sa nu scriu .
Nu eu, dar prietena mea cea de suflet, a trecut prin ceva asemanator . Avea un copilas mic - cand a divortat de sot .
Dupa vreun an, el s-a "schimbat" radical- a "redevenit" omul pe care ea il iubea enorm - a recucerit-o - s-au mutat iarasi impreuna, i-a facut un al 2-lea copil, s-au recasatorit ....
Totul roz - timp de vreo 4 ani - dupa care .... ghiciti ! A redevenit acelasi om de care ea fugise candva si casnicia ei este , credeti-ma, plina de suferinta si compromisuri urate de tot .
Sunt trista pt ea si ma mustra constiinta ; atunci , cand s-a reintors la el, mi-a cerut si mie sfatul si o sfatuisem sa-si asculte inima . Nu a fost un sfat bun ; ratiunea trebe sa o asculti prima si inima abia apoi. Regret ca m-am implicat - mai bine taceam din gura .
Am ajuns la concluzia ca oamenii nu se schimba , nu se pot schimba .
..........
trutzi spune:
Si eu tind sa cred ca il impinge cineva de la spate.
Noi avem niste prieteni care sunt la a doua casatorie. Cea de-a doua sotie (cu care s-a casatorit dupa 7 ani desi aveau si doi copii) ii spune tot timpul sa ii ia copilului din prima casatorie diverse lucruri etravagante, sa il trimita in excursii intr-un cuvant sa intretina fosta familie. DAR, cand a fost ea plecata cu cei doi copii la mare a venit acasa copilul din prima casatorie.
De fata cu el zicea ca nu o deranjeaza cu nimic dar, cand nu mai era el parca inebunise. Zicea ca nu ii vine sa creada, ce cauta "ala" "in casa ei" (in conditiile in care casa este numai a sotului).
Iti pot spune ca unele femei sunt foarte destepte. Ea a vazut ca el tine enorm la primul copil si si-a dat seama ca nu ar fi rezolvat nimic daca ar fi incercat sa il indeparteze. Acum ea pare zana buna dar, de fapt il tine sub control.
Cu ajutorul lui Dumnezeu viitoare mamica
szivarvany spune:
Eu stiu un caz fericit aici pe DC, poate intra autoarea si va scrie
Deci exista
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui timeea Am ajuns la concluzia ca oamenii nu se schimba , nu se pot schimba . .......... |
Ba da, se schimba, dar doar pentru perioade scurte de timp si, in general, daca au ceva de castigat din asta. Pana la urma, din pacate, adevarata lor natura iese la suprafata.
Luna1 spune:
Ciarli parerea mea: ai devienit tu cumva alta? Mai atractiva, mai indiferenta? Mai libera? Fostul meu (tatal fiului meu) de cate ori ma vedea ca sunt...fericita, multumita, atractiva, si de ce nu, libera si doritoare, cum vroia sa ne impacam.
Mi-aduc aminte ca ne-am intalnit o data intr-un club, eu eram cu colegi de servici dintre care unul dintre colegi era extrem de atent cu mine, el (fostul) a turbat si a doua zi mi-a zis ca vrea sa ne impacam.
Realitatea a fost ca era nici in caruta nici in teleguta, asa ca in final nu a mai mers deloc. Insa el vroia mereu sa isi lase o portita deschisa in caz ca vrea sa revina.
Poate la tine e altfel, eu insa te sfatuiesc sa mergi cu divortul pana la capat, sa nu regreti, apoi daca chiar te vrea, puteti fi impreuna fara acte, asta il va tine mereu in garda ca poti sa-l lasi.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)