cineva care nu a facut vaccinul la bebe?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niculaelaura spune:

Referitor la comentariul despre cei din mediul rural care nu isi permit sa vacineze suplimentar bebelusii: vaccinul ROR este gratuit !!!
Oricum fiecare este indreptatit sa ia propria decizie, nimeni nu stie mai bine decat mama ce este bun pentru propriul copil...
Fiecare mama isi apara puiul in modul in care considera ca trebuie sa o faca si nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni. Este foarte bine daca dvs aveti incredere ca vaccinurile sunt sigure si bune.
Dupa cum ziceam fiecare caz in plus adauga o informatie in plus. Mi-ar placea sa fac treaba asta cu date complete si sa pot sa urmaresc multi ani evolutia bebeilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
Fiecare mama isi apara puiul in modul in care considera ca trebuie sa o faca si nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni. Este foarte bine daca dvs aveti incredere ca vaccinurile sunt sigure si bune.

De acord.
Nu stiu de ce a trebuit sa zici asta. Eu nu am facut decat sa prezint fapte si sa povestesc experienta noastra si cum am procedat noi - nu am zis nici ca e bine nici ca e rau. Tu ai luat sau esti pe cale sa iei o hotarare pentru puiul tau , eu una am luat deja aceste decizii, nu sustin ca am facut bine ca sunt sigura 100% de aceste vaccinuri cum nici tu nu poti sa spui acum ca daca nu-ti vaccinezi copilul esti sigura 100% ca ai facut o alegere buna.
Copii de acolo care au facut oreion nu erau vaccinati.
Eu una sunt sigura ca trivaccinul, Hib-ul si antihepatita A le-am platit. La vremea respectiva cred ca numai vaccinul antirubeolic era gratuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu i-am facut fiica-mii toate vaccinurile, inclusiv cele optionale, mai putin Varilixul. Pe acela nu l-am facut pt ca oricum nu ofera imunitate si am decis ca-i mai bine sa faca boala acum cand e mica, decat s-o faca asa cum am facut-o eu la 24 de ani . Oricum varicela e o boala relativ usoara, fara febra mare si alte nebunii. Nu a avut nici o problema dupa vaccin, doar usoara febra primele ore dar i-am dat Panadol si a cedat imediat. Ca idee insa, i-am facut Prevenarul, a avut in gradinita epidemie cu Streptococcus Pneumoniae, iar din grupa ei, din 20 de copii toti au fost cu febra foarte mare, dureri in gat, tuse, unii chiar si spitalizati din cauza asta, ea a fost singura care nu a avut absolut nimic. De altfel era si singura vaccinata. Deci in cazul nostru vaccinul a fost eficient.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Nu era un studiu ci o statistica facuta cu ceea ce a raportat fiecare tara in parte. Pentru articolul complet pe The Lancelot trebuia sa platesti :).

In privinta ta, ma indoiesc ca puteai sa ai anticoripii rujeolici fara sa fi facut vreodata boala, macar o forma usoara, sau sa fi facut vaccin.

O dicutie asa cum vrei tu a avut loc aici pe forum acum un an cred. Nu reusesc sa o gasesc acum. Incearca sa cauti in arhiva toate subiectele despre vaccinuri.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
am tot ce am visat

Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marga_i spune:

buna! nici eu nu am facut vaccinul la copil si acum are 2 ani si 2 luni. pediatra mi-a spus ca nu se mai face peste 15 luni, ca da reactii adverse peste aceasta varsta. a mai facut cineva vaccin ror cu o intarziere asa de mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui niculaelaura

Chiar daca nu este un studiu in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca a fost facut pe parcursul a doar 2 ani iar ceea ce caut eu este de durata, lunga durata... Iata concluziile care se pot desprinde:

Laura, interesanta perspectiva ta, sa mai vii si sa ne povestesti.
Din experienta mea proprie si personala.
Fetita cea mare a fost vaccinata cu cele obligatorii si din ziua vaccinarii cu ROR i s-a declansat astmul.
La cea mica nu am mai facut ROR-ul.
Noi tocmai am trecut prin doua episoade de varicela, cea mare a avut 10-15 bubite, nu s-a scarpinat deloc, a dormit foarte linistita, nici nu am simtit ca as avea un copil bolnav.
Cea mica a facut mai multe bubite, dar toate mici si s-au uscat in 3-4 zile. Ea a fost nitel subfebrila in prima zi, 37,2 in rest a dormit bustean, nu s-a scarpinat. Cu alte cuvinte, nici cu ea nu am simtit ca am copil bolnav in casa.
La gradinita, erau copii vacinati cu varilix care au facut varicela tot ca fetele mele. Ma intrebau mamicile daca si eu le-am vaccinat, ca cica astia vaccinati fac forme usoare.
Imi aminstesc ca atunci cand Diana avea 9 luni, o "renumita doctorita" de la Medsana mai ca m-a convins sa vaccinez pe bebe cu Varilix, spunandu-mi ca e fetita si e pacat sa ramana cu semne pe fatza.
Diana a avut 2 bubite pe fatza si care au fost prea mici ca sa lase vre-un semn, iar Bianca 5, la fel de mici.

Deci asteptam epidemia de rujeola si rubeola. Teoretic daca fac boala nu ar mai trebui sa ne oblige la vaccin, sau nu ?

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Referitor la vaccinul ROR, as vrea sa punctez anumite aspecte care par absolut logice si de bun simt. Uneori ma minunez cum pot fi prostiti parintii cand dezavantajele vaccinarii sunt atat de evidente in cazul acestui vaccin.
1. Vaccinul ofera protectie pe perioada limitata, adica copilul e protejat de bolile copilariei: Rujeola, Rubeola, Oreion doar pe perioada copilariei (un mare NONSENS), si ramane descoperit ca adult, riscand sa faca boala cand ii este lumea mai draga, de ex. intr-o sarcina.
2. Imunitatea copilului se cladeste prin exercitiu sistemului imun. Nu cred ca este parinte care sa nu fi constat ca, copilul in primul an de gradinita prin expunerea la virusi e mai tot timpul cu muci la nas, al doilea an mai putin si al treilea an aproape deloc. De ce?
Pentru ca sistemul imun a adunat soldatei cu fiecare lupta. Orice lupta dusa si castigata e un pas inainte pentru desavarsirea sistemului imun.
Bolile copilariei sunt cu adevarat importante pentru cresterea imunitatii. Sunt lupte care conduc organismul copiilor spre dobandirea imunitatii depline. Ele constituie un mare pas inainte. Nu inteleg de ce parintii refuza o unealta cu adevarat folositoare si prefera sa cheltuie bani pe bronhovaxom, vitamine sintetice, colostru si alte produse comerciale.
3. Tripla vaccinare (ROR) e mult prea covarsitoare pentru sistemul lor imun. Preferabil ar fi fost 3 intepaturi la interval de minim o luna. Eu am vazut la copilul meu ce s-a declansat in ziua vaccinari.
Probabil daca la alti copii nu s-a vazut, parintii dorm linistiti. Dar nimeni nu poate garanta ce prejudicii a adus vaccinarea. Ca efectele adverse nu se vad imediat, asta nu spune nimic. Ma oripileaza cand aud discutii de genul "noi nu am avut reactii adverse". Si intreb "cum poti fi asa sigura?".

Si ar mai fi multe de spus, dar nu mai am timp. Eu am punctat ce cred ca era mai important.
http://ro.altermedia.info/stiintatehnologie/vaccinul-antirujeolic-si-trivaccinul-ror-rujeola-oreion-rubeola-sunt-inutile-si-sursa-a-multor-boli-cronice_21187.html

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui niculaelaura

Am fost cu bebe pentru vaccinul de 1 an. Desigur ca doctorita vroia sa-i faca si DTP si ROR in aceesi zi... Eu i-am spus ca nu prea as vrea sa fac ROR-ul. A inceput sa-mi povesteasca de parca parca ar fi trait toata viata in varful muntelui cat de inconstienta sunt ca nu vreau sa-i fac ROR-ul... Ca vezi Doamne daca face pojar e grav ca apar complicatii, ca trebuie sa stam in spital si ca lasa sechele... etc...Apoi am discutat si de restul componentelor vaccinului: a spus ca pojarelul este deisgur o boala usoara dar deh ce sa-i faci daca vaccinul este asa cu toate 3 tulpinile... Am intrebat: ok sa zicem ca facem ROR, imi garantati ca bebe nu va face oreion cand va fi mare? Fiind baiat pot aparea complicatii, chiar si sterilitate daca este matur...Imi garantati? Nu cumva mai bine face acum cat este mic daca tot o fi sa faca? A spus ca nu poate garanta...
Apoi am spus bun, nu garantati oreoinul, ce spuneti de pojar? Pai nici un vaccin nu este sigur 100% a spus pediatrul... Apoi mi-a povestit de nu stiu ce epidemie de acum nu stiu cati ani si cati copii au murit din cauza pojarului... Am intrebat : in ce sezon apare epidemia de pojar? Si mi-a zis ca nu a mai avut un caz de pojar de 10 ani !!!!!!!!!! Pai si atunci dc sa-i fac vaccinul? Ca sa purtam mai departe virusul, chiar si asa mort? Ca sa imbogatim companiile producatoare de vaccinuri sau de ce??? I-am povestit ca desi fratele meu a avut atat rubeola cat si rujeola, si am stat amandoi in aceeasi camera tot timpul eu nu am facut nici una din cele 2 boli... Si am intrebat daca nu cumva ar fi mai bine sa facem analize poate ca bebe a mostenit rezistenta de la mine, pentru ca eu la analizele pentru sarcina aveam anticorpii pentru cele 2 boli ale copilariei !!! Doctorita mi-a spus ca nu are nici o legatura... As fi vrut sa-i spun mai multe dar pur si simplu mi se face sila de ganul asta de om care are impresia ca lumea se imparte in 2 mari categorii: medici si restul lumii sau prostimea cum ne considera ei... Nu am mai avut chef sa ma obosesc sa-i spun ca mai am putin si imi sustin teza de doctorat in genetica si poate nu sunt atat de retardata cat ma crede... Desigur posibilitatea ca rezistenta sa se mosteneasca este mica, mai ales ca nu am gasit nicaieri documentatie referitoare la acest subiect dar de ce sa nu incercam chiar si daca sansele sunt mici? Pentru ca este mai usor sa-l intepam nu?

Laura, super...ai luat-o tare, ce imi plac parintii astia.
Mama mea a fost cadru medical in dispensar (medic de familie) si stiu exact care sunt constrangerile medicilor. AU rapoarte, sunt luati la intrebari daca nu le-au facut la timp....hei, hei...interesul copilului e pe ultimul plan.

Bravo, tine-o tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

deci care sunteti ptr si care sunteti contra acestui vaccin?
acum la un an face acest vaccin :ROR..nu?
fetita mea are 1 an si 4 luni si nu i-am facut inca vavccinul deoarece a fost bolnavioara insa d-na doctor ma bate la cap sa vin ,sa vin..din cate am inteles ea a trecut acolo in fisa ei ca i l-ar fi facut
credeti ca e riscant ca sa i-l fac acum?
off m-ati pus pe ganduri:(
baietilor le-am facut si nu am avut probleme dar le-am facut ~la timp
acuma ma ganedsc si cand va trebui sa o dau la gradi...:(

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Buna, mi-au placut comentariile Laureiniculae si softurela
Va impartasesc punctul de vedere.

Copilul de 7 ani - am facut Infarix si ROR doar o repriza la 2 ani, rapel am refuzat sa mai facem la Ror si la celalat - pana acum nici o boala a copilariei si nici vreo reactie ciudata. Dupa vaccin febra mica, fara alte complicatii

Copil de 4 ani - Infarix l-am facut, Rptavirus ( pt. ca m-a liat tare doctorul), Ror - absoult deloc si nici vreun alt vaccin - pana acum nici o boala a copilariei sau vreo alta reactie. Dupa vaccin, inrosire puternica a locului intepat, care se simtea si foarte tare la atingere, stare de nervozitate cateva zile.

Mici raceli, insa fara complicatii.

Ce ne rezerva viitorul vom vedea

Adriana

Mergi la inceput