cineva care nu a facut vaccinul la bebe?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hm, softurela, asta ar fi o solutie locala dar totusi in extrem de multe cazuri cheltuiala asta nu se justifica. ce te faci cu costurile? si in fara de asta, daca alergenul e din cei noi la care nu faci test? ca un IgE total nu iti da intotdeauna masura exacta a potentialului de risc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

hm, softurela, asta ar fi o solutie locala dar totusi in extrem de multe cazuri cheltuiala asta nu se justifica. ce te faci cu costurile? si in fara de asta, daca alergenul e din cei noi la care nu faci test? ca un IgE total nu iti da intotdeauna masura exacta a potentialului de risc.

Roxana, costurile si le asuma fiecare parinte. Medicul nu ar trebui decat sa deschida gura, ceva genul: avand in vedere ca tatal copilului e alergic, exista sanse de 50% ca si copilul sa fie, nu vreti, pe cheltuiala dvoastra sa-i faceti un IgE total ?

Adica, ca iese sau nu iese, e alta poveste...dar teoretic se mai pot reduce din riscuri...
Diana dupa vaccin avea IgE-ul 128, nu stiu cat l-a avut inainte pentru ca nu l-am luat. Si tot dupa vaccin s-a declansat astmul alergic. Imi amintesc ca eram foarte nehotarata sa-i fac Ror-ul...dar i l-am facut. Probabil, daca un medic imi expunea si riscurile, balanta ar fi canatarit net in favoarea de a nu-l face.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui mianna
nu, tehnologia nu poate depista asa ceva. alergia e doar unul din multele efecte secundare posibile, si teste de alergie se fac (cum s-a mai spus, nu e alergie la vaccinul propriu zis, ci la excipienti gen albusul de ou). in rest, nu ai cum prevedea care va avea de exemplu durere la locul injectarii si care nu, care sistem imunitar va reactiona prin febra si care nu, etc.

iar discutiile pro si contra vaccinarii sunt globale (la modul general vorbind, ca principiu, nu ca produse sau indicatii), n-are a face guvernul nostru.

Se poate face un IgE inainte de vaccinare pentru a include copii atopici intr-o grupa de risc.

eu tocmai la celelalte efecte adverse ma refeream.

alergia e singurul motiv pentru care preferati sa nu faceti vaccinurile?

ok, se face IgE, se depisteaza terenul atopic. mai departe?

Mergi la inceput