cineva care nu a facut vaccinul la bebe?
Raspunsuri - Pagina 18
roxanaz spune:
hm, softurela, asta ar fi o solutie locala dar totusi in extrem de multe cazuri cheltuiala asta nu se justifica. ce te faci cu costurile? si in fara de asta, daca alergenul e din cei noi la care nu faci test? ca un IgE total nu iti da intotdeauna masura exacta a potentialului de risc.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz hm, softurela, asta ar fi o solutie locala dar totusi in extrem de multe cazuri cheltuiala asta nu se justifica. ce te faci cu costurile? si in fara de asta, daca alergenul e din cei noi la care nu faci test? ca un IgE total nu iti da intotdeauna masura exacta a potentialului de risc. |
Roxana, costurile si le asuma fiecare parinte. Medicul nu ar trebui decat sa deschida gura, ceva genul: avand in vedere ca tatal copilului e alergic, exista sanse de 50% ca si copilul sa fie, nu vreti, pe cheltuiala dvoastra sa-i faceti un IgE total ?
Adica, ca iese sau nu iese, e alta poveste...dar teoretic se mai pot reduce din riscuri...
Diana dupa vaccin avea IgE-ul 128, nu stiu cat l-a avut inainte pentru ca nu l-am luat. Si tot dupa vaccin s-a declansat astmul alergic. Imi amintesc ca eram foarte nehotarata sa-i fac Ror-ul...dar i l-am facut. Probabil, daca un medic imi expunea si riscurile, balanta ar fi canatarit net in favoarea de a nu-l face.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui softurela
Se poate face un IgE inainte de vaccinare pentru a include copii atopici intr-o grupa de risc. |
eu tocmai la celelalte efecte adverse ma refeream.
alergia e singurul motiv pentru care preferati sa nu faceti vaccinurile?
ok, se face IgE, se depisteaza terenul atopic. mai departe?