Tatici de fetite!!
Eu mi-am dorit orice! el si-a dorit baiat si a sperat pana in ultima clipa ca asa va fi. ei bine..este fetita si desi in primele clipe a fost cam distant si ii era teama sa o tina in brate ii era draga. era micuta si fragila si a asteptat cu nerabdare sa se inzdraveneasca putin pt ca de obicei barbatilor le e teama de nou nascuti. acum se poate juca cu ea o tine in brate cand rade si e fericita dar cand o apuca plansul S-A TERMINAT, mi-o plaseaza imediat. ea e innebunita dupa tati numai cand il vede incepe sa rada si sa se agite ca sa o bage el in seama. dar plansul nu i-l alin decat eu.
nu prea stie sa se comporte cu ea cand e suparata si plange.
daca l-as lasa singur cu ea 1-2 ore nu cred ca s-ar putea descurca.
el zice ca nu ar da-o pe 10 baieti dar totusi nu e asa cum asi vrea eu sa fie cu ea.
mereu imi spune ca asteapta sa mai creasca sa se poata intelege cu ea, dar eu cred ca de acum ar trebui sa se implice si sa se descurce cu ea. cum si ce sa fac ?
Raspunsuri
capcaunul spune:
Pune-l la treaba! Sa-i faca baita, sa-i dea de mancare, sa o plimbe, sa o adoarma, etc.
Cand se face fata ceva mai mare ii faci cadou si un baietel ca sa nu uite cum e cu baita, mancarea, plimbarea si adormitul.
Fotbalul si masinutele nu o sa le uite pana atunci!
patrisuca spune:
crede-ma ca am incercat! il puneam sa ii tina capusorul cand ii faceam baita si ce crezi? mi-a cumparat o cadita in care poate sta ea singurica fara sa aluncece. daca il pun sa o imbrace sau sa o schimbe dureaza o vesnicie si ea incepe sa planga. bineinteles ca ma bag eu..l-am lasat o data o ora cu ea..era mancata schimbata tot..am plecat cu putina treaba si m-a sunat de 10 ori..copilul urla si nu stia cum si ce sa-i faca sa o calmeze.
capcaunul spune:
Ia-l cu incetul. Pune-l sa o adoarma. Sa-i cante un cantecel. Sa-i dea doua trei lingurite de mancare sau sa-i tina canita de lapte cand bea. Apoi ii pasezi mai multe responsabilitati. Trebuie sa invete!
PS. La mine treaba a fost cam din start fifty/fifty (exceptand alaptatul ) Ba chiar prima baita am facut-o eu, caci sotiei ii era frica sa nu i se franga oscioarele la sapunit. Eu am tratat bebelusa ca pe un pui pe care-l speli inainte de gatit.
Iar cand se punea pe plans ... eu eram cel care negocia pacea.
beren spune:
Eu am fost acolo pentru fetita mea din minutul in care s-a nascut si permanent de atunci ... este una din bucuriile imense din viata. As sugera sa-i spui sotului despre relatia speciala tata-fiica, despre cum el poate sa apara ca un punct de stabilitate in viata ei, ca increderea in sine pe care o va avea fetita mai tarziu e mult influentata de aceasta relatie. Poti sa-i mai spui ca multe trasaturi ale copilului sunt "fixate" pana la 2 ani si ca a nu interactiona cu ea (la orice varsta) e o pierdere mare atat pentru dezvoltarea copilului, cat si pentru el. Ambii parinti contribuie la dezvoltarea copilului, nu neaparat prin "rolurile" traditionale (care pot fi criticate pentru prejudecati, cliseu, etc), ci prin ce poate fiecare sa faca mai bine. Daca el visa la un rol "traditional", atunci ar trebui sa fie acel parinte care isi ghideaza copilul in explorari ale lumii inconjuratoare, invatand-o sa fie curajoasa si curioasa, dar tinand riscurile sub control in acelasi timp. Pe masura ce ei formeaza aceasta relatie prin joaca, le va fi mai usor sa treaca si la alte interactiuni, cum ar fi linistitul copilului. Cu exceptia calmarii prin supt (care este evident cea mai eficienta forma de a linisti un bebelus), in general eu am avut la fel de mult succes ca si sotia mea.
Mai spune-i asa sotului (daca vrea sa asculte :): doi tati de fete mi-au oferit sfaturi cand s-a nascut fetita mea. Unul spunea ca tatii nu prea mai conteaza dupa 4 ani, altul dupa 13. Inca mai sper sa se dovedeasca ca ambii gresesc ...
gabitza2005 spune:
Problemele tale sunt sigura ca ar fi fost aceleasi si daca aveati baietel. Problema lui este ca nu stie cum sa se poarte cu un bebelus.
Ce crezi ca daca era baietel il imbraca mai repede?
Eu zic sa-i acorzi mai multe incredere.
blackgirl0 spune:
Rabdareee, multa rabdare! Cand va creste nitel, suficient sa stea in fundulet sau sa mearga de-a busilea, va fi altfel. Sau cand va spune peste 1-2 luni primul cuvant: "thaaa-thaaa!"
Si lasa-l singur cu copilul! Ce daca plange la el? Incet-incet, va invata sa o legene, sa o tina in brate, sa o calmeze. La baita la fel. Tu mergi doar cand este nevoie sa o alaptezi. Pur si simplu, te dai ranita cateva seri la randul si el va fi nevoit sa se descurce, ca doar nu va ramane copilul neimbaiat!
Nu-l mai proteja! Nu te baga intre ei 2, chiar daca sotul pare stangaci cu fetita! Altfel, nu va invata deloc cum sa se descurce cu cea mica in diverse situatii!
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Ba chiar prima baita am facut-o eu, caci sotiei ii era frica sa nu i se franga oscioarele la sapunit. Eu am tratat bebelusa ca pe un pui pe care-l speli inainte de gatit. |
Si la noi la fel a fost. Io am stat si m-am uitat, acoperindu-mi ochii din cand in cand, la cate o miscare mai brusca.
Si primul sters la fund tot de catre barbatu-meu a fost prestat. Eram amandoi in rezerva si eu tot intrebam 'da' nu ti-e frica? ma, da' tie nu ti-e frica?'
patrisuca, capcaunul le zice bine. Da-i cate ceva de facut, cate putin si mira-te de cat de bine a facut.:) Asa a procedat barbatu-meu cu mine si mi-a folosit! In primele luni, eu nu eram in stare decat sa-i dau sa suga; el facea tot restul. Acum s-a mai schimbat socoteala:)
Trouve avant de chercher
patrisuca spune:
asa e imi trebuie rabdare. aveti dreptate totul se face treptat. el si-a dorit enorm ca fetita sa semene putin si cu el ca asa auzea el de la altii ca fetele seamana cu tatii. e bucatica rupta din el. ii e ft draga si ea e ft fericita cand se joaca cu tati. ba mai mult ieri dimineata dupa o tura de joaca cu tati a inceput sa planga cand a vazut ca el s-a ridica din pat sa plece. nu ne-a venit sa credem..s-a intors inapoi langa ea si a continuat joaca. are numai 5 luni si deja plange dupa tati.
Luna1 spune:
Patrisuca nu mai interveni. Chiar cand nu o tine cum vrei tu, nu o leagana cum vrei tu, cand simti ca vrei sa ii zici ceva musca-ti limba. Asa se va atasa de ea, momentele astea stresante dar frumose il vor face sa fie legat pe viata de fiica lui.
Si cel mai bine pentru a nu interveni du-te la coafor vreo doua ore si lasa-l cu fetita, nu suna, nu chestiona. Sigur nu o sa o "strice" te asigur.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)