Tatici de fetite!!
Raspunsuri - Pagina 2
Mindy spune:
un video tare dragut cu un tatic care isi adorame fetita :))
http://www.youtube.com/watch?v=CrXw-7_kSd0
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patrisuca ideea e ca nu am nici o baza in el cand e vb de copil si ma macina lucrul asta. andreea mamicuta patriciei |
Hmm ... ai putea sa folosesti urmatorul argument: daca e genul care vrea sa contribuie doar la "treburi dificile", spune-i ca asta inseamna la exact ceea ce e mai greu pentru el, adica ingrijirea bebelusului.
Nu inteleg ideea ca barbatii se "tem" sa aiba grija de bebelusi. Iar un tata de fetita poate foarte bine sa aiba grija de hranit (de la biberon la diversificare), adormit, spalat, plimbat, joaca, educatie, mers la doctor, ingrijit la boala, mers la daycare - discutat cu teachers. Daca nu de la inceput, cand mama inca se recupereaza dupa nastere/depresie postpartum si are nevoie de tot ajutorul, atunci cand?
Nicoleta spune:
Nu are nicio legatura faptul ca este fetita sau baiat, sotul meu, desi avem 2 baieti, nu era mai priceput decat al tau in a-i alina cand erau suparati, mici fiind. Rabdare, si tatii sunt oameni. Au si ei "lipsurile" lor.
------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Si primul sters la fund tot de catre barbatu-meu a fost prestat. Eram amandoi in rezerva si eu tot intrebam 'da' nu ti-e frica? ma, da' tie nu ti-e frica?' |
Ha, ha, ha ...asa si la noi - eram in rezerva, eu "cezarienata" - copilul face kk, se apuca al meu sa-l dezbrace si i se face frig ... se pune fetelor pe un urlet, din ala de bebe mic cu gura mare, de ziceai ca se rupe in doua ... mie imi functiona mintea "sa sunam la asistente", al meu ia servetele ude, si alea reci, se apuca sa stearga copilul, copilul urla SI MAI TARE - termina al meu, il infasoara la loc, se intoarce spre mine TRANSPIRAT si imi spune asa cu o sfarseala in glas - s-a rupt ceva in mine cu schimbatul asta, nu stiu ce-o sa ne facem.
Alex era in prima lui zi de viata si noi la prima noastra experienta de parinti ...
patrisuca spune:
e super filmuletul MINDI.
as vrea sa-l vad si pe sotul meu asa in conditiile in care el are 1,90 inaltime si 93 kg
moonchild spune:
Trebuie sa recunosc ca eu m-am simtit bine intotdeauna ca am avut "pozitia privilegiata" de a fi singura persoana care o poate linisti pe Maia atunci cand plange. Eu stateam cu Maia in brate, o linisteam cand plangea iar sotul meu ma linistea pe mine cand ma apuca plansul de oboseala sau descurajare, o alaptam iar sotul meu imi dadea mie sa mananc..
Ce vreau sa spun este ca am observat ca fiecare dintre noi are un rol bine stabilit in viata Maiei..La mine vine cand ii e foame, o doare ceva, se sperie noaptea..In schimb cand suntem in societate, cand vrea sa se joace jocuri mai pline de adrenalina sotul meu este stalpul de baza...La el in brate se ascunde cand se intimideaza..cand vrea sa se simta in siguranta in societate..
Stiu ca daca ar fi musai s-ar descurca si fara mine..insa, intr-un fel care poate parea ciudat, ma bucur ca sunt unele lucruri pe care doar eu le pot face..
Evident schimbatul scutecelor sau baitza stim sa il facem amandoi..
Ce mi se pare EXTREM DE IMPORTANT sa faca un tata de fetita este sa ii dea incredere in ea, sa ii spuna ca este frumoasa si desteapta..
Tatal unei fetite nu trebuie sa uite nici un moment ca el este primul model de barbat pentru fetita lor si este esential pentru fetita ca tatal sa o laude si sa o admire (ceea din pacate nu prea se intampla pentru ca din generatie in generatie s-a transmis ideea invechita ca, precum imi spunea mine un taximetrist deunazi, "copilul trebuie mangaiat si laudat doar in somn)..
Alizee spune:
Patrisuca, incearca sa nu le mai faci tu pe toate in privinta copilasului si vei vedea ca, de voie-de nevoie, sotul tau se va implica.
Dupa ce am nascut, eram atat de slabita, incat nu as fi putut sa ingrijesc sigura fetita. Sotul se trezea in fiecare noapte ca sa-i dea sa manance sau sa o tina in brate cand plangea, el ma ajuta la facutul baitei si invatase sa schimbe si pampersul.
Deci, se poate, daca vede ca nu are incotro.
Si de tine depinde ca el sa se implice in ingrijirea copilasului vostru.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Lorikay spune:
Nu mai interveni atunci cand o imbraca prea incet sau nu ii pune pampersul repede pentru ca va renunta de tot sa mai faca asta.
Sotul meu si acum, dupa 2 ani jumate tot mai are probleme cu imbracatul fetitei dar ii las sa se descurce singuri.
Arata-i ca ai incredere in el ca se poate descurca cu fetita si asa se va simti mai sigur pe el. Si lasa-l singur cu ea pentru ca, mai tarziu, vei regreta ca nu ai facut asta.
Vivela spune:
nu stiu daca te consoleaza cu ceva, dar eu sunt convinsa ca la fel ar fi procedat si daca copilul era baiat. adica chiar nu vad cu ce schimba situatia ca e fetita.
si sotul meu a fost genul de tata care se temea de bebe atat de mic (si era baiat! si nu era chiar atat de mic!), zicea ca i se pare atat de neputincios, de fragil...si din cauza asa gasea mereu motive sa imi paseze mie toate atributiunile ce tineau de copil.
deci, fata/baiat, e totuna!
eu nu inteleg pana la urma ce te macina, ca nu face cot la cot cu tine treburile ce tin de copil sau ca nu s-ar descurca in caz ca tu esti in imposibilitate de a fi langa copil?
in a doua situatie, poti sa verifici, pleaca de acasa jumatate de ora-o ora si "uita" telefonul acasa! TREBUIE sa se descurce singur si daca bebe face kk si daca urla si daca ii e foame. stiind ca poate oricand sa se degreveze de aceasta responsabilitate, o va face, te va suna de 100 de ori daca e cazul. dar daca nu are cum, isi va sufleca manecile si va trece la treaba. va descoperi, culmea, ca e in stare si treptat va capata incredere in capacitatea lui de a ingriji propriul copilul.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07) + xy 21+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
patrisuca spune:
ma macina faptul ca nu se implica in toate acestea de acum si motiveaza mereu ca nu e momentul ca e prea mica desi e constient ca ar putea-o face fara nici o problema acum. are o teama cred..si imi spune mereu ca mamele trebuie sa se ingrijeasca de treburile astea ca ele stiu mai bine. cand il pun sa o schimbe de exemplu se face ca are alta treaba..daca trebuie sa plec undeva si ii spun sa stea cu ea, o plaseaza imediat la soacra mea si " s-a scos". cred ca pana la urma nu vrea. si nu stiu motivul .