Ce gatim azi (69)
Raspunsuri - Pagina 5
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica-elizabet roxana, multumesc mult pentru reteta wow cat dureaza pana e gata trebuie sa o incerc neaparat ca suna bine...deci sa o tin in frigider mai bine ??? ca la mine e fff cald acum |
pana raspunde roxana, iti zic varianta mea.
o las 2 ore la temperatura camerei (daca in bucatarie e prea cald o potiu duce il alta camera) si daca trece de 2 ore trebuie pusa in frigider. Asa scrie in carte. Vasul trebuie sa fie perfect acoperit, un vas cu capac e cel mai bun.
secretul retetei asteia e maturizarea aluatului. o sa vezi ca cea care a stat in frigider (aluatul poate sta pana la 14 zile la rece, acoperit ermetic) e mai buna si parca cu gauri mai multe decat cea facuta imediat dupa dospire.
eu numai painea asta o execut, am dat banii pe bread maker degeaba.
painea asta e cea mai aproape de paine pe vatra din ardeal de calitate cu care eram obisnuita, eu fiind f pretentioasa la paini.
cantitatile ce le folosesc eu (un cup/cana =125 gr):
6 + 1/2 cani faina
3 cani apa putin calduta
1 +1/2 lingura drojdie
1 lingura sare
coacere la 400F (205C) o ora.
racirea se face pe masa fara prosop ud sau pus in punga, sa nu i se inmoaie coaja. Pt urmatoarele zile se depoziteaza cel mai bine in stergatar de bucatarie sau intr-o traista din material de stergar la temperatura camerei.
silvi_2005 spune:
Astazi : supa chinezeasca de pui ( asta fost pt mine ) http://bucataria-sylviei.ro/supa-de-pui-chinezeasca/ si pastrav prajit cu mujdei si mamaliguta .
galliciana spune:
ciorba ardeleneasca de cartofi cu afumatura
spanac cu smantana,usturoi si oua ochiuri
astept inca o minune in viata mea!!!
Sa iubim pe semenii nostri ca pe noi insine, să măsurăm pe altii cu măsura cu care ne măsurăm pe noi, să pretuim lucrurile si nevoile lor prin cele ale noastre. Cand le vom dori ceea ce ne dorim nouă si cand îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom implini legea adevaratei iubiri.. Confucius
monica-elizabet spune:
multumesc de reteta si sfaturi...am sa le respect
aoleu...nici nu ma uit la pastravul ala silvi ca lesin aici
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
catutza spune:
musaca cu carne de vita
salata de sfecla rosie
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
nikole spune:
Ciorba de pui
ardei si rosii umplute
Monica, pls , spune-mi si mie ce folosesti in loc de smantana?
De ex ptr mine ciorba fara smantana nu are gust, si pe unde m-am uitat eu nu am vazut sa fie asa ceva.
Am pus asadar astazi in ciorba, crema de lapte, s-a branzit, arata nasol, si gustul e cam ciudatel.
Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 31+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
monica-elizabet spune:
Oi nikole
eu folosesc amestecat Coalhada + creme de leite + putina zeama de lamaie +sare
incearca mai intai fara zeama de lamaie(lyme) ca este destul de "acra" coalhada
dar vezi ca sigur se gaseste smantana ca a noastra de-acasa(eu gasesc mereu in Big Box sau Pao de Azucar)...tot creme de leite ii spune numai ca ambalajul este ca o cutie de margarina rotunda(500 gr) si o gasesti la raftul cu lapte proaspat(deci la frigidere) langa cremele de branza(requeijao)
de branzit nu trebuia sa se faca asa..chiar daca ai folosit creme de leite...
tine creme de leite la temperatura camerei apoi incet adaugi cate putina zeama de ciorba in ea pana se incalzeste bine si numai dupa ce ai adaugat o cantitate rezonabila de zeama de ciorba atunci poti rasturna amestecul in ciorba...altfel daca zeama este abia oprita din foc si creme de leite de la frigider...sigur se branzeste...
hai ca te-am ametit
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
cosminiq spune:
Alexia07 mersi pt idee!Merge la fix
Dar cred ca o sa fac si niste snitele pt copilut
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
andreiutasg spune:
Ciulama de ciuperci
Chiftelute de dovlecel
Si pentru ca azi e vineri (post), voi pregati si eu cartofi la cuptor cu sos de mustar...daca tot sunt "reteta saptamanii"
MOTTO: Nu pot schima directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie