dependent de jocuri
Raspunsuri - Pagina 4
cris-cris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ingridnen cris, partea asta cu nervi si urlete o avem si noi :) Ingrid si Cristi 6 ani |
Ohoo, deci sa ma astept sa reactioneze la fel si mai tarziu (vad ca baiatul tau are 6 anisori).Ok....atunci, reducerea drastica a timpului petrecut la jocuri este cred cea mai buna solutie.
Tu cum reactionezi in fata valului de urlete, tot asa i-l inchizi( dupa ce il anunti in prealabil ca daca mai urla asta se intampla??)
La noi, desi promite de fiecare data cand aprinde calculatorul ca nu va mai tipa, inevitabil in timpul jocului nu se va putea abtine.
ingridnen spune:
Da, cris, asa ii spunem si noi, ca daca se enerveaza ii inchidem calculatorul. Ba eu i-am zis ca ii iau monitorul si il arunc pe geam :)
Vad ca s-a mai linistit, nu se mai supara asa de rau cand pierde !
La noi marea problema este lipsa de timp. Eu vin acasa in jur de ora 19 si nu stiu pe ce sa pun mana mai intai. Stam la curte, avem 2 corpuri de casa (stil "batranesc"
), trei caini (din care unul sta in casa si trebuie scos prin parc) si o pisica.
Tati vine foarte tarziu, mananca si se culca - deci iese din ecuatie.
Menajul asta care nu se mai termina niciodata ma epuizeaza (zilnic am rufe de spalat, zilnic dau cu aspiratorul, zilnic fac curat in baie si bucatarie si tot asa. Cainii trebuie hraniti, curtea trebuie spalata dupa ei etc etc). Inainte de 23:30 nu reusesc sa ma culc si dimineata la 6:30 o iau de la capat. Daca as putea sa-mi permit saptamanal macar o femeie la menaj ar fi altceva... dar asa n-am ce face, sufar in tacere ![]()
Ma gandesc cu jale ca in toamna incepe Cristi scoala si va trebui
sa-mi fac timp si de lectiile lui... cum voi reusi nu stiu
Ingrid si Cristi 6 ani
patou spune:
intru ca sa va spun ca am facut rost de Robinson Crusoe, in romaneste. Deja i-am citit primele doua capitole si este incantat.
deja ma gandesc care ar putea fi urmatoarea carte ![]()

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
carolinah spune:
Dulcetica, nu cred ca ai alta solutie decat exemplul personal. Lasati si voi compu si TV-ul pana se culca el (de ex ii spui ca au anuntat de la Electrica cum ca in urmatoarele 3 saptamani curentul nu este de calitatea corespunzatoare si exista riscul sa se strice toate, eventual fabricati un anunt care sa ramana pe masa si sa-l poata studia) si faceti impreuna toate cele in casa, te ajuta la gatit, pus, strans masa, bagat rufe la spalat, intins rufe, ordine in casa etc, ce aveti de facut (nu stiu daca faci ceva singura sau ai menajera etc, dar intelegi ideea).
In rest va jucati cu: Lego, masinute, teatru de papusi, Scrabble, Monopoly, Remy, Puzzle, plastelina, avioane cu telecomanda, ceva de creatie pt baieti (eu am fete si facem margele etc, nu stiu ce fac baietii), Origami, carti de joc etc. (Sunt carti cu matematica pt copii, fiica-mea de aproape 5 ani haleste impreuna cu taica-sau cate o carte intr-un weekend. Cea mare nici nu se uita la genul asta de carti... Depinde ce ii place lui, dar trebuie sa descoperiti ce-l poate atrage.
Activitati afara pot fi: joaca in parc, patinaj, vizita la muzee, expozitii, mall, teatru de copii, spectacole ded balet pt copii, cica ar fi yoga pt copii (mi-a zis mie fiica-mea de 6 ani
), cursuri de pictura, teatru, ceva instrument muzical, depinde ce il atrage.
Ca si cu orice forma de dependenta, primele saptamani va fi mai greu (si la voi de altfel
), apoi va uita si va fi mai usor sa-l convingi sa stea numai 1/2 ora la TV sau compu, de ex.
ankalaura spune:
Ana - in timpul saptamanii, Clubul Mickey este la 8 dimi. In weekend este la 7. Asta pe Disney Channel.
Pe TVR1, sambata si duminica, incepe la 9 Clubul Disney. Asta e chiar mai fain decat Clubul Mickey. E cu seriile Baby Einstein.
Patou - eu as incerca 1001 de nopti (de exemplu Sindbad, noi tocmai am terminat-o), apoi Capitan la 15 ani... Acum citim Print si cersetor. E foarte impresionata de viata celor doi (cu Tom cel sarac se mira de ce nu s-a inventat un "scarpinator" regal, daca tot faceau altii lucrurile in locul lui... i-a fost rusine sa se scarpine la nas in public; si cum printul Edward nu contenea sa sustina ca e printul, desi, imbracat sarac, nimeni nu il credea... Aici, fi-mea se mira de cat de lipsit de istetime s-a demonstrat printul...)
Acum fi-mea este deosebit de interesata de ... Ciresarii. Ma apuc sa o caut.
Ingrid - treaba cu aruncatul pe geam am scapat-o si eu o data si barbatu-miu de cateva ori, si ne-am potolit cand ne-a servit ea aceeasi placa. Este incredibil intelesul atat de simplu pe care copiii il dau expresiilor noastre...
Si a mea se supara inainte la jocuri, si se mai supara si acum cand pierde (vorbesc de jocurile simple, Pacalici, Sus-Jos,,... nu de jocurile la calculator, la PC ea se joaca cu planse de colorat, etc, nu se joaca jocuri cu nivele si strategii...). Am inlocuit placa cu aruncatul pe geam, nu am mai folosit nici abandonul (asa faceam, lasam jocul si nu ma mai jucam pana nu se potoleste... ca si voi, inchisul calculatorului)
Si am inlocuit cu placa "e doar un joc". I-am repetat-o de vreo doua miliarde o suta de mii de milioane patrusute zece mii de ori, inca se mai supara dar nu asa violent ca inainte, cu plans si tipete. Acum se supara, dar se supara in limite absolut acceptabile.
In schimb, a cautat alternative:
- sa triseze (am lamurit-o si p-asta...)
- sa ma duca de nas (ca a scapat zarul, ca a fost "incalzirea"...)
- schimba jocul cat timp e la conducere. Drept sa spun, ma bate uneori de ma rupe.
Iar cand pierd eu, ma supar tare, si ea imi zice "mami, dar e numai un joc" si rade tare. Si eu ma fac ca plang, pun bot, ma supar, iar ea se prapadeste de ras
patou spune:
| Patou - eu as incerca 1001 de nopti (de exemplu Sindbad, noi tocmai am terminat-o), apoi Capitan la 15 ani... Acum citim Print si cersetor. E foarte impresionata de viata celor doi (cu Tom cel sarac se mira de ce nu s-a inventat un "scarpinator" regal, daca tot faceau altii lucrurile in locul lui... i-a fost rusine sa se scarpine la nas in public; si cum printul Edward nu contenea sa sustina ca e printul, desi, imbracat sarac, nimeni nu il credea... Aici, fi-mea se mira de cat de lipsit de istetime s-a demonstrat printul...) Acum fi-mea este deosebit de interesata de ... Ciresarii. Ma apuc sa o caut |
am notat

www.pecontpropriu.unblog.fr" target="_blank">blogul meu
ruxij spune:
Problemu' e ca le cam au cu secsu' aia in 1001 de nopti:)) Eu acolo m-am initiat in problema, in clasa a 6a. lol
filofteia spune:
| Problemu' e ca le cam au cu secsu' aia in 1001 de nopti:)) Eu acolo m-am initiat in problema, in clasa a 6a. lol |
Stiti ca se reediteaza... si m-am uitat pe ea, ca ne-o recomandase invatatoarea
, dar am tras concluzia ca inca nu este de fiimiu (9 ani)... mi se pare mai mult pentru adulti.
dulcetica spune:
De luni vom incepe o viata noua.Dupa camin va avea treptat reduceri masive ,dar nu din start embargo.In prima faza probabil vor fi proteste in strada,dar o sa vad cum ne descurcam.![]()