Ce ne face nefericiti ...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cred ca este intr-adevar incompleta explicatia mea cu asteptarile. Asteptarile nu sunt un "moft", ca sa ii zic asa. De multe ori, asteptarile sunt echivalente cu nevoile noastre de baza, alteori merg dincolo de nevoi si atunci putem sa le controlam, atata vreme cat nevoile ne sunt indeplinite. Adica desigur ca nu numai ca te astepti ca sotul sa nu te bata, sa nu te insele, ci chiar ai nevoie de asta in cuplu. In acest caz asteparile sunt echivalente nevoilor. Sigur ca nu poti sa iti reduci asteptarile dc. esti abuzat (in lagar sau ce exemple ati mai dat), astea sunt nevoi de baza. Sa nu mergem acum mai departe, ati dat exemple unde seful te da afara, nu ai bani de facturi sau mai stiu eu ce. Intrebarea se referea la cuplu. Dc. vreti sa extindeti, nu vad de ce ar tb sa te faca nefericit faptul ca nu ai bani de facturi. Cred ca sta in puterea ta fie sa faci ceva sa ai, fie sa concluzionezi ca nu iti permiti nivelul de trai la care aspiri si sa iti reduci "asteptarile":)) Sigur ca pe moment esti trist cand se intampla cate un necaz, dar atata vreme cat esti sanatos, ar tb sa iti revii destul de repede. Micile necazuri, materiale, de zi cu zi nu ar trebui sa ne afecteze chiar atat de tare incat sa ne faca nefericiti si aici vin asteptarile despre care vorbeam. Dovada ca cele mai fericite natiuni fac parte dintre cele mai sarace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
exista si oameni care nu se simt fericiti decat daca isi pun toata energia si-asa negativa in a le smulge altora zambetul ala nesuferit si zen de pe figura - zambetul ala e considerat un afront personal.

Foarte adevarat !
Cunosc mai multe persoane de genul asta, pe care le-am indepartat de mine, fiindca se simteau insultate de faptul ca eram multumita de ceea ce aveam, chiar daca mai putin, in comparatie cu persoanele respective.

Pt a fi fericit nu depinde numai de tine ca om, are importanta si ceea ce ai si ceea ce ti se intampla, modul in cxare esti perceput sau reusesti sa te faci inteles de cei din jur.
In viata mai sunt si imprejurari tragice/nefericite care nu au cum sa iti ofere o stare de fericire.

In viata de cuplu poti fi fericit doar daca te simti iubit, altfel, poti primi zilnic flori din partea partenerului si sa iti para un gest nesemnificativ, pe cand un pupic dat cu drag sa-ti umple sufletul de fericire.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui sellanic

Ce credeti ca ne face nefericite in relatia de cuplu? Ne-implacare? Lipsa de cumunicare? Sfarsitul tandretii? Departare?
Ce credeti?

faci sondaj de opinie sau esti doar nefericita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sellanic spune:

danaalex- daca nu ai ceva inteligent de spus mai bine fa pasente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui sellanic

danaalex- daca nu ai ceva inteligent de spus mai bine fa pasente.

ce nu ti se pare inteligent...eram curioasa daca e un sondaj de opinie avand in vedere ca dai 4 posibilitati de raspuns....sau daca doar esti tu nefericita in relatia de cuplu si vrei sa-ti identifici starea ajutandu-te de raspunsurile altor membri...atat...scuza-ma daca te-am deranjat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Nu stiu ce anume face pe ceilalti nefericiti (sau fericiti), stiu doar ce ma face pe mine fericita (sau nefercita).
Zambetul si rasul strengarului meu ma face pe deplin fericita. In ca un bebe m-ar face fericita.... Io is mai simpla de felu meu

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput