PRIETENE FARA TITLU (59)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Ma bucur mult ca Diana lui Ingrid se simte mai bine! Numai bolnaviori sa nu fie mititeii!
Moni, lasa testul la Tudor! Zii Doamne fereste sa ai vreodata nevoie cu adevarat si lasa-l incolo! Nu, nu-i fac lui Tavi nimic. poate spre 2 ani, dar nici atunci daca nu e cazul....Care cerc, incastru, cutii, prostii. Pe mine sincer ma deranjeaza chestiile astea. Ideea e sa descoperi si sa ajuti un copil cu probleme, nu sa comparam IQ-uri, achizitii de tot felul, ca nu-s cai de curse. Si asa ma feresc cu greu sa nu fac comparatii intre ai mei: unul face asa, altul face asa. SI io una refuz sa-i antrenez MOMENTAN la chestii de care nu-s interesati si pe care nu le consider esentiale. Da, ma enerveaza faza cu imbracatul, deci asta e pe moment esentiala. Restul..........Dupa 7 ani, mai vedem. Am eu asa un fix cu varsta asta de 7 ani, cand vor incepe scoala, etc. Mai e pana atunci. Sa aiba mintea odihnita cat sunt copii, ca de antrenat si folosit, au o viata la dispozitie. Tot ce vreau e sa-mi fie sanatosi si sa ma bucur de asta. Am mai vorbit eu cu Radu,inca nu o nascusem nici pe Ana, ca noi vrem sa-i crestem pe cei mici "mai hippy asa". Integrati social, utili, sa se descurce cat de cat, dar nu mi se pare esential sa fie ceea ce se cheama la ora actuala "de succes". Nu mi se pare esential pentru ei ca oameni, sau pentru fericirea lor. Ma rog, bla, bla. Da, am si eu sperante si asteptari si imi spun mereu ca sunt ale mele, nu ale lor si n-am de unde sa stiu ce or sa vrea ei mai incolo.
, da?

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Astery, distractie minunata maine! Cum faci cu tortul pana la urma? WOw, mama ta e de groaza, nici nu-mi pot imagina! A mea e tare apropiata de mine, dar si cand e vb de critica, n-o intrece nimeni. Ai mei nu critica direct, ci doar piezish asa, cat sa ma faca pe mine "interpretativa" si rau intentionata (inteleg eu prost ce spun ei ).
Daniela, ii oboseste zapada pe cei mici. SI ai nostri au iesit putin afara azi, dar nu le prea place frigul. Ai mei sot, socru si tata taie lemne pentru restul de iarna care mai vine. Si noi avem om de zapada inceput. dar la cat de frig a fost, nici nu se lipea zapada! Azi s-a incalzit. La pranz au fost -2.
Moni, Tavi la comenzi verbale? Stie cand il strig si rade. Spre deosebire de fratiorii lui (da, inevitabil fac comparatii si ma enerveaza), nu se prea rostogoleste, in schimb se ridica in fund cand e pus inclinat. Si tot spre deosebire de ei, e teribil de nehalit! Ar manca si cu ochii orice.Se vede ca-i si concept si nascut pe timp de criza (am mancat tare prost gravida fiind cu el, mai putin vara cand au fost muuulte rosii). Azi la pranz i-am introdus si carnita. Buuun, a mancat.
si sa aveti un weekend minunat.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Saluti acum m-am trezit si eu cam buimaca-s si lihnita de foame.Pe Tudor l-am pus in patut ,sta cuminte si se joaca pe-acolo deocamdata.Pana acum a dormit si el si a mai stat cu taica-su.Acum el a plecat la socru-meu si eu cred ca ma mut in bucatarie cu Tudor cu tot.
BRANDUSA aha deci tu vrei copii hippy pana la 7 ani . Faina ideea, dar tehnic vorbind nu o sa iti prea iasa,ca ii vei duce la gradinita si nu-i lasa aia asa, ca tot ii vor pune la scris liniute si alte alea la pregatitoare macar Si degeaba zici sau incerci sa nu faci comparatii intre frati ca tot nu reusesti,iti zic io.Intre restul,nici atat.Dar mie mi se pare de bine ca sa ne mai mobilizam sa ii mai invatam si noi una alta.
La comenzi verbale nu ma refeream daca stie cand il strigi ca asa stie si Tudor! Comanda dupa mine e sa ii zici NU! sau MANANCA! etc.

Acum legat de testul asta,mi-a filat si mie lampa intr-un final! M-am tot gandit ce fras de jucarii tip incastru as avea de la Diana pana m-am prins ca ceva gen incastru / cilindrii ar fi de fapot chiar setul ala de 8 paharele pentru bebei cumparat de mine de la DM pentru Tudor! Pai el alea le-a scos deja unele din altele ba chiar a nimerit sa bage cate una in cealalta! Asadar se poate totusi sa ajunga bebe de 6 luni la varsta normala de 6 luni si la test,deci nu-s chiar prosti cei cu testul.In plus cred ca daca ascund o jucarioara sub o cutie o gaseste.Azi am facut asta cu un pitic si a tot ridicat cutia,doar ca piticul alunecase printre cracii lui (era in boiuncer) si nu a dat de el.Dar daca ar fi stat in fund pe pat il gasea,sau chiar daca l-as lasa pe burta cu cutia si jucarioara dedesupt.
DANIELA Ingrid nu vrea sa mearga acasa si oricum nu le lasa inca.Se simte mai in siguranta acolo pana o fi Diana bine de tot.

Ma striga deja Tudor ("ADE ADE") am fugit sa ii dau papa si pe urma la bucatarie cu mine,fac ceva paste cu ton cred.Revin dupa aia.

MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

No io mananc spaghetti cu ton la ora asta,dar am intrat sa va zic de Diana lui Ingrid,ca e ok,deocamdata nici urma de apendicita - i-au facut si tuseu rectal ca sa se convinga ca nu are asa ceva,dar o mai tin sub observatie si in privinta asta.Pe ea o doare burtica cred si din cauza ca e tot constipata plus ca nu a mancat atatea zile si azi a mancat brusc.Si de picioare s-a plans ca o doare ba unul ba celalalt,dar cred ca e din cauza ca e slabita.INGRID a zis ca ma mai suna ea maine sau azi daca intervine ceva,sper sa nu fie cazul ca i-au ajuns atatea emotii pe cap

A si i-am transmis lui Ingrid urarile voastre ,inclusiv a celor de la spiridusi.

Revin.

MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Ciudate reactii mai are. Eu m-as speria tare rau din cauza durerilor de picioare...Nu stiu de ce dar m-as speria
Oribil sa fii cu copilul in spital.
Bine macar ca nu-i apendicita, operatie i-ar mai fi lipsit.
Cum naiba sunt spaghetele alea cu ton monica? Ce ai mai pus pe acolo in afara de ton si spaghete?? Este o gustare rece gen salata sau o mancare calda??

daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

DANIELA e o reteta simpla si rapida italiana din zona Veneto.Se pune intr-o tigaie un pic de ulei de masline - eventual chiar cel din conserva de ton daca e in ulei - si niste ceapa,plus tonul din conserva,sare si piper,optional o rosie-doua decojite din alea cum au italienii la cutie,dar eu nu prea pun,sau pun eventual un pic de bulion.Astea se lasa un pic pe foc pana se ingalbeneste ceapa,dupa care se amesteca spaghettele fierte si strecurate si e gata.

Mergi la inceput

Bee dar cate lemne taiau toata gasca aia de barbati? taiau cumva padurea de langa voi? L-a noi s-a facut cald. A inceput zapada sa se topeasca la greu. la ora asta daca iesi afara se aude picurand de pe la stresini. Mie mi-a placut cu zapada. As mai vrea o tura in iarna asta. Bee pai sa stii ca azi se faceau o minunatie de bulgari ca nu mai era ger.

Am descoperit un serial nou, partea proasta este ca-i foarte nou si exista doar prima serie, asa ca daca vi s-ar deschide apetitul ar trebui sa asteptati pana anul viitor. Eu nu stiu cum este, am vazut doar ceva prezentari si imi paru ok. Se numeste FlashForward

Eu asa tare m-am plictisit...Ma bate gandul sa fac niste decoratiuni din pasta de zahar pentru tortul Ioanei. Problema este sa-mi si iasa. Deea facea minuni cu pasta de zahar.

Mergi la inceput

Io la ora asta abia beau a doua cafea,daca am dormit la ora ei Asa ca am chef de vorba dar pariez ca n-am cu cine la ora asta,dar nu-i bai ca am antrenament la parlat singurica si oricum sunt citita mai devreme sau mai tarziu (ba uneori chiar de te miri cine ...)
DANIELA auleiii sa te lasi tu de cafea din pricina tigarii aleia infecte! dar chiar asa vad ca majoritatea sunteti foste fumatoare macar ... bad bad bad! Numai eu fusei cumintica la viata mea ? Io cu ciocolata si cafeaua doar.
BRANDUSA ai zis tu bine cu testul ala ca sa n-avem nevoie de el,dar stii cum e,te loveste curiozitatea,daca l-a facut X si Y,hai sa vedem si noi si p-orma te prinde ideea si nu mai scapi,incepe chiar sa iti placa Eu am vazut ca la copiii normali trebuia sa iasa ceva mai avansat decat varsta si la Tudor i-a iesit avansat bine la limbaj,sociabil si motor,dar slab la autoservire si cognitiv - deci asta m-a "lovit" ca i-a iesit mai slab la chestii pe care nu pe poate el initia,ci pe care ar trebui eu sa il stimulez Deci bad mother,nu? Denaturata cea care nu s-a jucat deloc cu el cu cutiile alea sau alte minuni care sa il stimuleze,nu? Adica la socializare sau vorbit, unde nu-l pot controla, sa ii iasa la nivel de 8 luni-1 an si la cognitiv unde tine de mine in principal, sa ii iasa doar la nivel de 3 luni? Acum am vazut ca de fapt poate face si asa ceva,eu ma gandeam din start ca ar fi putut, dar pentru asta trebuia sa ii si las la indemana asa tipuri de jucarii,dar efectiv nu ma gandisem la asa ceva.Si nu e vorba neaparat de concurs sau IQ,ci de faptul ca din testul asta ma mai inspir cu ce si cum as mai putea sa ma joc cu el mai ales la varste din astea asa mici ... ca sincer nu imi mai amintesc de la Diana prea multe.De-aia ma mai si benoclez periodic prin arhiva
Si sa stii ca nici eu nu tind nici pentru ei la ceea ce inseamna in ziua de azi "de succes" - pai nici io nu-s defel,dar defel "de succes" dar ma simt bine in pielea mea si asta conteaza mult cred.Pentru mine cel mai mult conta intotdeauna sa stau la caldurica,cu mancarica buna si sa am ce citi - chiar daca in ultimii ani cititul cartilor/revistelor a fost inlocuit in mare parte de cititul pe net a diverse chestii dar asta e secolul informatiei Si la fel de mult conteaza familia (extinsa rau),cativa prieteni,plus ca ma multumesc cu macar o vacanta mai lunga pe an si in rest munca si iar munca ,cu asta m-am obisnuit de atata amar de ani doar Eu acum sunt inca in transa,chiar daca mai am actele astea pe cap,ma repet e boierie curata sa stau acasa fara sa trebuiasca sa merg 8-9 ore la birou unde sa am o gramada de probleme de rezolvat si responsabilitati pe cap! Si ce repede trece vremea,uite peste numai un an deja o sa incep sa ma agit sa imi caut alt serviciu

Am luat-o pe ulei
Voiam sa va zic ca i-am facut Dianei lui Ingrid bioritmul si azi are zi critica fizic
Si mai voiam sa va zic ca ma mai consolati cu copiii carora nu le place in frig,asa e si Diana si nu o prea scot,pe Tudor nici atat.Macar nu ma mustra constiinta asa tare ca nu stau cu ei la aer pe asa ghetzarai.Daca ar fi ceva zapada m-as mai mobiliza ,sa se bucure,dar asa numai sa inghetze la o plimbare pe beton si sa o taie vantul la fatza,zic pas deocamdata.

Mergi la inceput

Moni, am bagat ceva poze cu zapada de la noi, ce a mai ramas din ea.
dar este mai mare pacatul sa stam in casa cu asa zapezi pe aici.
Am primit niste Lavatza cadou de la sora-mea asa ca maine am sa incerc sa-mi fac o cafea si sa o beau sa vad cum ma simt fara tigara in mana.

Mergi la inceput

DANIELA incepe pe TVR1 la 21,10 Moonstruck,cica e comedie romantica si ii dau 5 stele.Nu l-am vazut inca si nici Ghita,o sa ma uit ca poate e ceva de capul lui,mai ales ca e cu Nicolas Cage care imi place.E si cu Cher vad.
Mi-am facut cont nou de drop:
http://www.dropshots.com/MONICA2010#date/2010-01-30/13:38:21
Asta e o poza cu Tudor stand in fund,dar in cateva secunde pica in bot n-are stabilitate deloc.Dar nici nu il prea intereseaza,din moment ce si cand e pus sprijinit,se taraie sa se lase iar culcat
In plus e de coma cu mersul inapoi.In teorie scrie ca pentru a stimula bebeii sa se taraie sa le pui in fata lor ceva jucarie la care sa se straduie sa ajunga.El saracu' daca fac asa ceva e jale! Se intinde cu mainile dupa jucaria cu pricina,si daca vede ca nu o ajunge,incepe sa circule si ... evident ca se distanteaza tot mai mult de ea daca merge inapoi! Si atunci da-i si zbiaraaa,asa ca nu ii mai arat nicio jucarie si el circula fericit pe toata salteaua si cate o ora,dar ca racul.Mai nasol e de noi ca tot trebuie repozitionat cand ajunge unde nu trebuie sau se blocheaza.De multe ori reuseste totusi sa se repozitioneze singur ca face cumva de se mai si rasuceste,naiba stie cum,plus ca din cand in cand se mai intoarce inapoi pe spate si iar pe burta ... numai taratul spre inainte nu ii iasa nicicum inca.

Mergi la inceput