PRIETENE FARA TITLU (59)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Daniela-bravo, dar ce e rau ca stie sa citeasca si sa scrie numele la 4 ani??? Era vreun apropos la Emma si Diana de Ingrid??? Dc ele vor, ce sa le facem???
Emmei i-au iesit urmatoarele( eu nu cred in testele astea 100% caci fiecare individ e diferit si tiu destui care nu avea IQ atat de mare si au nimerit mai bine ca cei super destepti), ca asta ins ca ea e GENIU-ori eu o consider normala,chiar dc are abilitatea de a vb in 3-4 limbi,etc..
Data: 29.01.10

--------------------------------------------------------------------------------
Varsa socializare: 6(6 ANI 0 LUNI )
Varsa limbaj: 6(6 ANI 0 LUNI )
Varsa autoservire: 6(6 ANI 0 LUNI )
Varsa cognitiv: 6(6 ANI 0 LUNI )
Varsa motor: 6(6 ANI 0 LUNI )

--------------------------------------------------------------------------------
Varsa mentala: 6(6 ANI 0 LUNI )
Varsa cronologica: 4.03(4 ANI 0 LUNI )
IQ: 149
130 + Exceptional/120-129 Foarte bun/110-119 Mediu - Superior/90-109 Mediu/80-89 Mediu - lnferior/70-79 Zona de granita/55-69 Retard usor/40-54 Retard moderat/30-39 Retard sever/Sub 30 Retard profund

Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani

Mergi la inceput

LILIANA-FELICITARI! SA VA TRAIASCA BAIATUL SI SA FIE SANATOS SI NOROCOS!
REFACERE RAPIDA SI MULT LAPTIC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Hello!
DENISA unde vazusi tu ca a scris Daniela ca citez " e rau ca stie sa citeasca si sa scrie numele la 4 ani" ??? Ca io am rasfoit paginile din urma si n-am dat de asa ceva!
Felicitari Emmei !!! Vad ca ea fix la toate 5 categoriile e la nivelul de 6 ani! Wow !!! Diana mea nici macar la una din categorii n-a ajuns la nivelul de 6 ani!
Si nici macar nu-s intrebari din citit,scris sau matematica la testele astea,chestii la care Emma exceleaza! (Nu puteau si astia sa puna intrebari si din colorat sa ii urce media si Dianei? Glumeam )

Eu am tras o tura pana la prima statie la Orange sa modific abonamentul la telefoane,de fapt sa le trec de pe AF pe persoana fizica ( ca AF e desfiintat demult dar telefoanele tot pe el figurau ) si luni merg sa schimb si abonamentele,cu ceva la acelasi pret dar mai avantajos.Trebuia sa merg demult dar lenea e cucoana mare.Am pus si niste mancarica la foc,Tudor doarme,iar Diana se uita la ceva pe Minimax.

MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Bon soir, noi acum 10 min. am facut ochisori, amandoi. AM dormit langa el de n-am avut treaba, de pe la 5.

Appos de Portage, anul trecut in Mai i l-am facut lui Razvan si iesise cu o intarziere de aprox. 9 luni, per total, ramasese sa-l repetam in nov. 2009, am tot uitat, asa ca sapt. viitoare am tema.

Voi sa nu uitati ca acest test este special conceput pt. copii cu autism sau tulburare de spectru, asa ca intrebarile sunt soft.
Orice copil normal dezvoltat, deci fara probleme neurobiologice, face cu usurinta cele descrise acolo, asa ca nu vad unde-i marea chestie.
Eu tin sa-l fac pt. a vedea unde se afla Razvan, cat s-a mai dezvoltat, cat a mai evoluat, etc.
Pe noi ne omoara autoservirea, dar de azi am dat militaria jos din pod.
La un moment dat, cu lacrimile siroind, imi zice: mami, te iubesc din tot sufletul. Sa cad jos, nu altceva. Si m-a luat si'n brate , vai vai...

Denisa, eu cred ca la Emma se vede ENORM influenta Montessori. Ea a frecventat de la 1 anisor, parca? Pai cred si eu ca are dezv. abilitati dintre cele mai diverse.
Dupa parerea mea, voi ar trebui (pt. amorul vostru ) sa va cautati altfel de teste.

Daniela, asa este cum iti spun. N-ai idee cate lucruri n-a facut si nu poate face Razvan, noroc ca... speranta moare ultima. Las' ca venim si noi din urma. Macar e frumos de pica .
Azi o gramada de lume s-a oprit sa stea de vorba cu el, era asa de fericit in zapada bagat pana la gat, cu nasucul si obrajorii rosii, mai mare dragul, si tipewte, si strigate... frumos.
Revin.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)

(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marchplayer spune:

Denisa, felicitari Emmei. N-ai ratat nici o intrebare.
Nu stiu nici eu de ce ai tras concluzia aia. Cu atat mai putin cu cat si Ioana stie sa-si citeasca numele si asta de acum 1 an si de scris il scrie de asta vara asa ca...
Este doar pana la 6 ani acest test Monica, deci nu aveam cum sa ajung la intrebari pentru copii in varsta de 12 ani. Oricum m-am turtit de ras cand am vazut ce bazaconie am inteles eu aseara. Copii mei cred ca seamana cu tatal lor
Astery banuiam ca este asa, dealtfel am si scris pe undeva pe la pag 2. testul l-am facut fix pentru amorul meu propriu. Din fericire copii sunt sanatosi si nu trebuie decat sa vrea sa invete si sa vreau eu si sa pot sa-i ajut. In nici unn caz nu o sa fiu exigenta sau prea pretentioasa. Nu cred ca am niste genii la usa si nici nu incerc sa fac niste genii din ei. Mie imi plac asa cum sunt ei open mind and free.

daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Cris-bafta cu testul,eu cred ca Razvan e ok,maxim 1-2 luni in urma la motor, si normal ca e f.frumos.
Eu nu cred ca majoritatea copiilor normali pot face tot ce scrie acolo,dar ma rog..VA zic de pe acuma LA MULZTI ANI CU SANATATE SI REaLIZARI MAXIME-sa aveti fun!
Maine nu apuc sa intru ca mergem la ski desi vor fi -10Cdar sper soare...
Ingrid-multa sanatate si LA MULTZI ANI PT PRINETSA CU OCHII CA MAREA!!!
Daniela-nu ma lua in seama, sunt prea stresata si cu proiecte pe cap peste tot..

Mergi la inceput

DENISA ca tot zicea Cristina de Montessori.Eu una sunt furioasa pe ei,cel putin pe cei de la gradi un este Emma si era Alex! Din cate am citit eu pe net despre gradinitele si metodele Montessori acestea au fost creeate initial special pentru copiii cu probleme , deci cu anumite grade de retard,fiindca cu metodele respective se obtineau rezultate bune si chiar spectaculoase !!! Atunci nu trebuiau EI sa se ocupe special de Alex ? Si ei ce-au facut? Te-au tot bazait pe tine ca e in urma la aia sau la cealalta,dar nu prea cred ca s-au straduit EI,prin metodele lor speciale sa il impinga inainte! Ba chiar te-au "facut" psihic sa il retragi de la ei! Ca doar asa le e mai usor numai cu copii "de 5 stele" precum Emma! Ioai ce m-am enervat,asta de mult o coceam,acum am si zis-o!

MONI cu www.copilasi2006.3x.ro/Diana.htm" target="_blank"> DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Eu am sunat-o pe Ingrid pe la 19 ,dar n-am putut vorbi ca se auzea tusind Diana rau de tot ,atat mi-a zis ca e mai rau .Sper sa se fi referit doar la tuse ...

Nici eu nu cred ca orice copil normal poate face tot ce scrie acolo,pentru ca in primul rand copiii sunt extrem de diferiti si au abilitati diferite,unii exceleaza la unele si-s mai jos la altele,altii sunt bunicei la toate,dar nu exceleaza la nimic etc.

Mergi la inceput

Am vorbit acum cu Ingrid mai pe larg.Diana e mai rau cum zicea,nu se opreste tusea deloc ba chiar are si un inceput de laringita cica si i-au dat si ventolin si mai stiu eu ce.Plus ca ii dau si perfuzii fiindca Diana inca nu mananca absolut nimic A zis chiar ca in seara se muta cu ea la terapie intensiva sau asa ceva

DANIELA i-am povestit si lui Ingrid de bazaconia ta ca sa o inveselesc nitel.

Mergi la inceput

Moni-da sunt perfect de acord cu tine legat de Montessori-dar nu uita ca intr-un grup de 15 copiii, erau 3 profe, una cica doar juma de zi si ca un copil ca Alex chipurile ii trag epe ceilalti in jos ca orele, cele 2h de invatat dimineata nu se pot desfasura corect-dar dc A incepe sa isi dea drumul la vorba, stai tu linsitita ca eu in toamna il duc inapoi, asa ca clar vor avea ceva de furca cu el, pt ca copilull face progrese, si dc reusesc sa ii mai gasesc un terapeut pt dimi pe linga fizio/kineto,clar va fi ok pina in sept si directoarea de la M a zis ca dc isi da drumul la vb,clar il primeste..
Chris- da , a ajutat M,dar nu ENORM-decat in ultimele 4 luni,caci eu facusem cu ea acasa,inainte de a incepe la 2ani si 7 luni destule-adica litere,cifre, si multe altele eu le facusem cu ea-nici Geta si nici nimeni..Ai experienta cu drosera pt tuse?
Eu is tare down cu moralul,desi A aseara s-a comportat f. bine la lucrul cu limbuta,dar am eu deceptiile mele legate de 2 persoane care imi erau f. dragi si acuma m-au suparat si "they are killing my feelings badly"...
Va doresc un weekend fain!

Mergi la inceput