Vesnica pomenire marturisitorului Ioan Ianolide
Raspunsuri - Pagina 3
gaba-rema spune:
denizel, am vrut doar sa subliniez ca pot exista definitii foarte diverse pt. un crestin (ce sa mai zicel de necrestini!...), daca si tu si Ianolide sunteti crestini.
cel mai probabil, fiecare are alta definitie a notiunii de crestin in cap.
dorothee, stii si tu ca asta cu fluieratul in biserica a fost o metafora, sper
pasajul din carte ... sincer nu mi-a placut cum e scris. e parca facut din "shabloane". se vede de departe ca e scris ca o povatza, o pilda, ca sa serveasca drept lectie si far calauzitor generatiilor ce vor veni... la prima citire, mie imi pare ca acel tanar M. nu e un personaj real, ci unul care trebuie sa intre in mintea unui tanar care citeste o astfel de scriere... sa-l insufleteasca... sa-l atraga inspre ceva.
acuma... depinde ce e acel ceva: religia sau ideologia aceea de trista amintire? ca si asta e important de stiut...
Dorothee spune:
apropo de avertismente, credeti ca ar fi posibil ca o parte din mizeriile atee, necrestine si uneori sectare, ar putea fi sanctionate inainte de a murdari subiectele de la Sufletul Credintei?
Laura25 spune:
Dorothee, mai usor ca iar te-ai infierbantat. Daca continui in acelasi stil de a ataca si a adresa rautati partenerilor de dialog, o sa fii pusa sub moderare.
Inca nu s-a dovedit ca doar crestinii ortodocsi detin adevarul absolut si ca "ateii, necrestinii si sectare" sunt vreo sub-specie umana. Daca nu esti de acord cu interlocutorii, combate cu idei si argumente, nu cu jigniri gratuite
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Katya spune:
Draga Maria,
Am sa citesc si eu Intoarcerea la Hristos a lui Ianolide,chiar o am in volum,am citit si V Gafencu,si Steinhardt si Tutea si citesc oricind despre cei care au murit in inchisori,nu e corect sa uitam,si cred ca,dintre acestia care au fost inchisi si au suferit,multi s-au intors la Hristos,altii L-au descoperit,altii au murit martiri etc,deci mie,una,imi merge la inima subiectul tau.Dar,din pacate,e riscant sa-l aduci pe un forum,lumea uite:in loc sa vada din aceasta situatie de om inchis intr-o inchisoare(politica aici,dar poate fi vorba de orice fel de inchisoare in fond,una a bolii,alta a prejudecatilor si ce mai vreti voi sa imaginati)si care se salveaza prin Hristos,atit de tare incit isi iarta tortionarii sau binecuvinteaza inchisoarea,lumea deci se leaga de aspecte politice si discutia se duce pe alte fagasuri.
Mai bine,draga Maria,citeste pt tine,cultiva dragostea pt sfinti in familia si-n anturajul tau si acolo unde crezi ca esti de ajutor,altfel,in loc de intentia ta de cinstire a unui sfint,il expui pe acesta batjocurii unor oamenii.Nu degeaba a zis Tutea ca a suferit degeaba pt poporul roman.
Dorothee spune:
Laura25, nu cred ca m-am infierbantat, ci doar mi-am pierdut din timp si am scris unde nu trebuie.
ce parere ai despre?!
Auziti? Daca tot va duceti voi sa'i leganati coliva astuia nu vreti sa aniversati si rebeliunea legionara din ianuarie '41. Daca tot sinteti cu camasutele pe voi?
nu ar merita putin moderata?
autoarea topicului a citat dintr-o carte a unui martir din inchisorile comuniste, deci despre asta se vorbeste.
ce legatura au mizeriile de genul Auziti? Daca tot va duceti voi sa'i leganati coliva astuia nu vreti sa aniversati si rebeliunea legionara din ianuarie '41. Daca tot sinteti cu camasutele pe voi? cu subiectul autoarei?
daca tot m-ai luat sub observatie si s-ar putea sa dispar, sa fii sanatoasa.
cel putin sa invete si altii despre cum se modereaza la Sufletul Credintei.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorothee apropo de avertismente, credeti ca ar fi posibil ca o parte din mizeriile atee, necrestine si uneori sectare, ar putea fi sanctionate inainte de a murdari subiectele de la Sufletul Credintei? |
scuze din nou de off-topic
dar eu pers. nu as cataloga numaidecat parerile emise de atei, sectanti sau necrestini ca fiind mizerii.
sunt pe lumea asta si atei de treaba, sectanti vrednici si necrestini de toata isprava, cred eu.
iar unii dintre ei se revolta cand constata ca unui individ cu vederi legionare i se iarta extremismele din convinger (si poate si din fapte) doar pentru ca se declara mari iubitori ai lui Isus, mari crestini. nu mi se pare gresit ca ei sa semnaleze revolta lor, daca o fac in mod echilibrat (cum a fost cazul pana acum pe acest subiect).
pace voua tuturor
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Katya Nu degeaba a zis Tutea ca a suferit degeaba pt poporul roman. |
Oricine se sacrifica pt. un alt om ar trebui sa ia in calcul riscul ne-neglijabil ca s-ar putea sa fie "degeaba". Adica cel pt. care se sacrifica sa nu fie salvat de respectivul sacrificiu.
Cu atat mai mult cand e vorba de mai multi oameni, de o comunitate, de un popor.
ps: cred ca ma retrag si eu, caci am reusit cumva sa fiu numai si numai off-topic!
Maria spune:
Scopul acestui mesaj NU a fost sa initiez nici o dezbatere politica sau religioasa. Raman la convingerea ca pe un forum nu se castiga adepti, lucru demonstrat de altfel cu prisosinta. Este UN ANUNT pentru participarea la un parastas pentru o persoana indragita de unii oameni. In anunt am facut clar precizarea "Pentru cei care ati citit si pretuit marturiile sale publicate in cartile "Intoarcerea la Hristos" si " Detinutul Profet", deci nu am invitat, obligat, judecat pe cei care nu doresc sa participe dintr-un motiv sau altul.
Fac precizarea pentru cei care nu cunosc intelesul ca parastasul nu este manifestare politica, legionara, comunista, democrata sau fascista. Parastasul este o slujba religioasa crestin ortodoxa in care se fac rugaciuni pentru iertarea pacatelor unui adormit in credinta ortodoxa.
Pentru Kathya:
Sigur ca m-am asteptat la replici si de acest gen, insa eu vad partea plina a paharului. Ioan a rabdat , cat a fost in trup, atatea umilinte si jigniri cat nici macar nu ne putem inchipui, asa ca acum cand se odihneste in Domnul impreuna cu sfintii si prietenii sai prea putin il mai afecteaza acestea. Insa sunt sigura ca sunt si multe persoana care citesc acest forum si care se bucura ca au aflat de acest demers si, fie ca participa, fie ca doar trimit un gand bun, si tot merita postarea aceasta!
Pentru MODERATORUL Laura 25
Se presupune ca un moderator atunci cand se implica in moderarea unui post sa fie impartial, fara sa-si impuna propriile judecati de valoare subiective. La acest topic, care nu a denigrat pe nimeni, se cuvenea mai intai sa iei atitudine fata de cei care au adresat cuvinte batjocoritoare "Daca tot sinteti cu camasutele pe voi" blasfemiatoare "sa'i leganati coliva" si denigratoare "astuia" catre mine, cea care am initiat topicul. Nu ai reactionat cu toate ca am si raportat moderatorului.
Cat despre specie subumana ii consider pe toti cei care calca in picioare valorile si sentimentele unui om, indiferent din ce categorie religioasa se considera, chiar si crestin ortodoxa.
"Inca nu s-a dovedit ca doar crestinii ortodocsi detin adevarul absolut" nu cred ca cineva a intentionat sa dovedeasca ca detine adevarul, (adevarul absolut este pleonasm), aceasta convingere se castiga prin credinta, nu prin ratiunea limitata si nu se poate sub nici o forma impune altuia. Fiecare are convingerea care o doreste, asa ca afirmatia ta este peiorativa la adresa crestinilor ortodocsi.
Deci, eu am deschis topicul, nu am intervenit in postul cuiva, nu am afectat pe nimeni, nu am facut propaganda impotriva cuiva, deci rog respectuos pe cei care nu intereseaza subiectul sa nu mai intervina, iar pe moderatori ii rog sa aiba interventii mai prompte si juste.
xenocid spune:
citat din mesajul lui Maria Fac precizarea pentru cei care nu cunosc intelesul ca parastasul nu este manifestare politica, legionara, comunista, democrata sau fascista. Parastasul este o slujba religioasa crestin ortodoxa in care se fac rugaciuni pentru iertarea pacatelor unui adormit in credinta ortodoxa. |
Era gata sa te cred. Participantii la parastasele (urile?) legionare sint insa suficient de prosti incat sa se filmeze singuri si mai rau decat atat sa se difuzeze si pe internet.
Sa luam deci aminteeeee
Si inca odata Sieg Heil!
Distractie placuta!