Pentru mamicile cu depresie si anxietate

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Referitor la vitamine, fetelor, asa este, mai toate avem deficinete de vit. B. B12, B6 si acidul folic, dar si magneziu, vitam. C sunt f. bune pentru sistemul nervos.

Tinctura de sunatoare, sau ceaiul de sunatoare cumparat de la plafar sunt f.bune.

Mergi la inceput

Lali, este atat de comuna depresia care apare din esecul de a alapta...Esential este ca bebe sa fie sanatos, iar tu sa fi linistita si relexata ca sa te poti bucura de bebel. Stiu o gramada de copii care au fost hraniti cu formula si sunt perfect sanatosi.
Baietelul meu au fost alaptat pana la un an. In comparatie cu copilasii hraniti cu formula el era atat de firav, slabut...plus ca a avut alergie la proteina din lapte plus un caz sever de reflux. La 3 luni am ajuns cu el la spital, si era saracul in niste dureri groaznice. Atata vreme cat copilul mananca si creste, nu ai de ce sa te simti vinovata. Suntem mame bune indiferent de modul in care ne hranim bebeloiul(la san sau din biberon, formula). Stiu ca se zice ca este mai sanatos pentru sistemul imunitar laptele de mama, dar acum se fac niste formule de lapte extrem de performante care contin tot ce are bebe nevoie sa creasca sanatos. Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Arthurana, jobul tau suna super interesant!

eu cred ca noi femeile moderne din secolul 21 suntem de 10 ori mai expuse la depresii decat mamele sau bunicile noastre.
exista o mare presiune din exterior la care simtim ca trebuie sa ii facem fata. trebuie sa fim frumoase, sa slabim cat se poate de repede dupa nastere, sa fim supermame, sa nu pierdem in cariera in acelasi timp sa nu pierdem nimic din viata copilului, vrem sa facem totul mult mai bine decat au facut parintii nostri, citim ingredientele de pe toate etichetele sa fim si sigure ca ne hranim copilul sanatos, facem un adevarat research cand trebuie sa alegem o scoala sau o gradinita.
Stresul e infinit mai mare. Relatia cu partenerul se zguduie si ea putin oricat ar fi de solida, deci si schimbarile din viata intima ne afecteaza intr-o oarecare masura. In fine, multe aspecte care favorizeaza depresia nu mai intru in detalii, le stim deja toate.

Stiti ce am observat eu din propria experienta in lupta cu depresia? in momentul cand am avut grija de mine am fost altfel.
Cand am fost la Dr mi-a zis ca am o usoara deficienta de B12, mi-a facut B12 injectabil si de atunci sunt alt om. Stiu ca problema nu e la mine ci in organismul si corpul meu care fiind surmenat avea usoare carente. B complex e f bun pt ca are si B12 si B6.
Magneziu ajuta la anxietate. Iau magneziu si calciu inainte sa merg la culcare si dorm ca un bebelus. A doua zi parca nu mi-e asa de greu sa fac fata la toate daca am avut grija de mine. Cand eu sunt odihnita si relaxata toata familia mea e fericita, fetita e mult mai calma si ea, totul merge bine, in schimb cand sunt cu fundul in sus si deprimata le transmit si lor starea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Eu sfatuiesc orice mamica de pui mai mare care inca se simte foarte deprimata si fara chef de viata sa faca si un set e analize complete.
Eu m-am simtit asa tot anul 2009, ma invinovateam ca din cauza doctoratului"nu=mi iubesc copiii", eram epuizata, etc etc. Ajunsesm la "subtilitatea" de a gandi ca il alaptez pe Gh numai pt ca nu stiu saii ofer afectiune altfel, va dati seama ce aberatie.

Si cand colo eu aveam cu totul altceva, de unde venea epuizarea, deci nu neglijati sanatatea si analizele

Acuma, cand problema s-a ameliorat foarte mult, mai am stari de furie existentiala (de la pastile insa), dar nu mai simt depresia si "lipsa de sens". Si da, iau si eu acid folic.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Sabina, ma bucur ca ti-e mult mai bine.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Allinta, multumesc :)

Panteruto, la bebe doi te mai scoli si de drag, serios:)
Toate temerile tale sunt perfect justificate, eu aveam din alea dubioase, ca n-o sa il iubesc ca pe Sofia, ca daca e fata sigur o sa fie mai urata , pt ea e absolut perfectiunea superbitatii, zeitatea zeitatilor :)), si alte balarii din astea.

care trec in secunda in care iti vezi bebelusul nascut. De obicei si mai devreme

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Fetelor, multumesc
intr-adevar cred ca sunt perfectionista - am mai lasat mult de la mine (nu neaparat pt ca nu cred in continuare ca ar trebui sa fie toate lucrurile la locul lor si sa straluceasca, dar nu vreau sa sufere copilul de lipsa atentiei mele in timp ce ma preocupa aceste lucruri). Am gresit gandindu-ma ca daca stau acasa (cu copilul) trebuie sa fie totul perfect. Cand mergeam la job recunosc ca nu ma deranja atat de tare praful de pe sifonier insa acolo, la job se transferase perfectionismul meu si preferam sa fac eu cat mai multe sarcini )care reveneau altor colegi) doar sa fiu sigura ca au fost facute bine si uite asa am ajuns cu adevarat la superextenuare fizica si psihica.
Voi incerca sa-mi fac niste analize (asa cum am zis in prima postare deja am facut o cura de magneziu si B-uri, acum iau drojdie si voi incerca sa iau si calciu pt ca am un istoric cu lipsa de calciu)
Multumesc de incurajari,a, si legat de psihologi, sunt absolut convinsa ca exista si deadevaratelea, ca sa zic asa, dar de unde stiu care sunt aceia?

mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!

Mergi la inceput

Tala, o cura de B-uri inseamna de la 3 luni la 6 luni, pana la toata viata, daca organismul tau nu asimileaza vit B12. Exista niste analize cre pot identifica motivele pt care organismul nu asimileaza vit B, probabil si Ca. Cere medicului tau.

allinta

Mergi la inceput

Hai ca eu am deschis subiect despre anxietate...si trec prin niste momente...
Sunt insarcinata cu bebe doi. Am fost azi la ginecolog,si din cauza ca am o sarcina dificila cu sindrom de coagulare, trebuie sa iau Clexane. Aici asigurarea nu plateste acest medicament deci trebuie sa platesc din buzunar lunar 2000 de dolari...Nu se pune problema.
Acum am trimis niste scrisori la firmele care fabrica un medicament similar si sper sa ne ajute sa-l obtinem. Azi am platit pe 4 fiole (2 zile), 94 de dolari...ce ma fac fetelor daca nu imi face fabrica de medicamente o donatie? Asta este singura speranta a mea sa inteleaga ca fara medicament nu pot tine sarcina, si ca nu avem de unde plati atat. Sotul meu este profesor suplinitor si este platit f. prost.
In loc sa ma bucur si sa stau linistita si relaxata...eu simt ca innebunesc din cauza ca nu stiu daca voi reusi sa fac rost de medicament. Stiu ca stresul dauneaza...

Mergi la inceput

Arthurana, problema ta este atat de complicata, incat nici nu stiu ce ti-as putea scrie pt a te linisti.
Singura sansa ca tu sa duci sarcina pana la capat este acel medicament. Intrebarea este daca nu vei reusi sa faci rost de el si vei pierde sarcina, ce se va intampla cu tine ?
Sper sa gasesti suficiente resurse pt a nu cadea prada deznadejdii, pt binele copilasului tau de acum.
Imi pare rau, daca mesajul meu te-a suparat.

allinta

Mergi la inceput