Copiloiul

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Si Agata mi-a spus ca nici sa nu ma gindesc ca ea va pleca vreodata de linga mine! I-am spus ca o inregistrez si cind mi-o spune ca pleaca, ii pun inregistrarea. Si s-a suparat ca nu o cred pe cuvint, ca ea chiar nu va pleca, va sta cu mine toata viata... Aoleu!

Dar eu sint pentru independenta, pentru plecatul de pe craca, atunci cind se poate si cum se poate, dar nu la 40, ci intre 18 si 22 asa sa zicem. Numai pe craca lui, copilul va deveni adultul care trebuie sa devina. Dar nu sint pentru independenta cu taiatul cracii de sub picioarele copilului! Poate doar asa cite un ghiont ca sa prinda curaj!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

ca nu pleaca e okay..e doarcopiloiul tau...dar pun pariu ca-ti aduce si un ginere puturos...unul cu plete ce sta doar sa fumeze si pretentii cit casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Hmm... pe mine ma infioara numai gandul sa stau cu fata mea in casa cand o ajunge ea la 25-30 de ani. Adica cum, sa ne calcam reciproc pe nervi numai asa, in numele unei familii "mari si apropiate"? No way!

Anca, ce anume te infioara mai tare?

Faptul ca s-ar putea sa te abuzeze mental in continuare si la 25 de ani sau ca ar fi suficent de puternica incat sa-ti intoarca palmutzele peste scutec?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ma io sincer nu as putea sa imi dau copiii afara din casa. Daca se hotarasc sa plece si au posibilitati bine, daca nu iara bine, eu afara nu ii dau.
Ma gandesc insa ca atunci cand se casatoresc nu vor mai vrea sa stea cu noi ca nu ar avea parte de privacy deloc cu casa plina dar mereu i-as ajuta cu ce pot daca abia se descurca.
Oricine la inceput de drum e parlit si oricui ii prinde bine o mana de ajutor, mai ales ca sunt copiii nostri.
Eu una nu dau nimanui lectii de independenta daca copiii pur si simplu nu isi permit.

Adriana 9w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Adevarul e ca toate familiile misto* pe care le cunosc si-au pastrat copiii aproape, unii au locuit in casa parinteasca si le-au fost sprijin la batranete parintilor, in cel mai natural mod cu putinta.E adevarat ca a permis si casa acest lucru, au avut destul loc 6 persoane, de pilda.
Nimeni n-a considerat vreodata ca nu e destul de independent, nu s-au calcat pe bataturi, s-au ajutat de la facutul pietii pana la crescut nepotii cand parintii sunt la serviciu etc etc. Asta cred eu ca trebuie sa fie familia.
Pt mine ar fi foarte nasol sa ma trimita la azil copiii :(

_
*misto = buna intelegere, iubire, armonie

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Pt mine ar fi foarte nasol sa ma trimita la azil copiii :(

He, heeee....asa gandesti cand esti tinerica...cand o sa fii o babuta si o sa vezi cum se uita tinerii la tine ca la OZN-uri, cand le spui sa-si ia caciula, ca-s -18 grade, o sa te ceri singura la azil, printre cei de varsta ta!
Evident, un azil d-ala modern, cum vezi in filme...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Faza cu copiloiul eu o vad ca un produs destul de recent-ultimii 60 de ani sa zicem, de cand omul s-a modernizat mult si s-a instrainat, pe masura, de tot ce inseamna familie, radacini. Si eu am vrut muuult sa plec din Bucuresti in Timisoara la facultate si 'nu mi s-a dat voie', ca aveam 18 ani si eram revoltata si altii stiau mai bine! Apoi am plecat de acasa, normal, in chirie cu prietenul. Au urmat, maritat, copii. Si acum ma gandesc eu ca ar fi fain sa am copiii langa mine cand vor fi mari si vor avea copii. Si stiu ca vor vrea sa plece candva, intre 18 si 25 de ani, sa-si vada de viata lor. Si sper sa apara azilurile moderne unde sa ajung si eu cand voi fi prea enervanta in batranetea mea.
Intre timp ne-am facut o casa foarte mare unde locuim si cu copiii si cu parintii mei si ash locui si cu socrii, daca ar vrea sau ar avea nevoie de noi. Si desi suntem oameni toleranti si civilizati si desi am separat din start total casa in 2 parti, momentan, tot imi vine, din nou, sa plec in lume! Pentru ca ai mei, ma vad inevitabil tot copiloi, in loc sa ma vada un adult cu copii, care a ales sa convietuiasca alaturi de ei, desi se putea si altfel.

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Adevarul e ca toate familiile misto* pe care le cunosc si-au pastrat copiii aproape...

Si eu am parintii aproape, la 10 minute de mers pe jos, dar nu stau in casa mea. Eu cand am plecat la 18 ani am stat tot asa, la vreo 10-15 minute de mers pe jos de parintii mei. Eu ne-au ajutat foarte mult pe perioada studentiei mai ales ca am avut si un copil. Apoi am plecat cu sotul si copiii la capatul lumii cu putinii bani pe care i-am luat atunci pe apartamentul nostru micut. Si aici am dovedit ca suntem in stare, ca ne descurcam singuri, ca putem sa ne facem o viata de la aproape zero cu 2 copii mici si intr-o tara straina. Dupa 6 ani au venit si parintii mei aici. Acum rolurile s-au inversat, noi suntem cei care ajutam si cu sfaturi si financiar. Si la fel ca in Romania ei locuiesc aproape de noi, ne vedem zilnic, suntem implicati uniii in viata celorlalti dar nu ne sufocam unii pe altii. Eu cred ca e cel mai bine asa. Eu cred foarte tare in valorile familiei si am niste parinti minunati. Dar tinerii trebuie incurajati sa fie independenti (macar partial daca nu se poate total), sa locuiasca separat sa poata sa-si intinda aripile.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

bird, am si zic ca numai unii din cei pe care ii incadrez la familii adevarate au stat cu copiii in aceeasi casa, foarte putini de alyfel/.
majoritatea asa, cu locuit aproape.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Hmm... pe mine ma infioara numai gandul sa stau cu fata mea in casa cand o ajunge ea la 25-30 de ani. Adica cum, sa ne calcam reciproc pe nervi numai asa, in numele unei familii "mari si apropiate"? No way!

Anca, ce anume te infioara mai tare?

Faptul ca s-ar putea sa te abuzeze mental in continuare si la 25 de ani sau ca ar fi suficent de puternica incat sa-ti intoarca palmutzele peste scutec?

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Anca, rostul acestor replici a fost ...? Ne luminezi si pe noi? Vorbesti la subiect sau platesti niste polite? A inteles deja tot forumul parerea ta despre metodele educative ale ancai74, nu vad ce rost are sa o 'bantui' peste tot pe unde scrie. La un moment dat devine hartuire ce faci tu.

Bazar pentru Robi

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Bird70- esti o norocoasa si copii tai la fel pentru ca au sansa de a avea bunicii prin preajma lor.

Revenind la subiectul din presa italiana cu obligatia parintilor de a-si da copii afara din casa la 18 ani m-i se pare o aberatie!
Nicaieri in lume nici o lege nu poate obliga un parinte sa faca asta. Si chiar daca ar exista o lege valabil aprobata ar fii facuta doar pentru a fi incalcata.
Eu una nu as putea face asta . Cand copii mei vor fii pregatiti sa plece din cuibul in care au crescut sunt liberi sa o faca si se pot intoarce oricand au nevoie si vor ei. Nu mi-a placea nici sa plece atat de departe cum am ales eu sa plec de langa familia mea din Romania.
Chestii de astea cu calcatul pe nervi , divergentele dintre generatii vin doar de la faptul ca nici cei tineri nici cei mai in varsta nu stiu unde si cand sa cedeze.

Oricum este dovedit ca tinerii au nevoie de suportul parintilor pentru a trece mai usor peste orice inceput in viata, iar parintii au nevoie de ajutorul copiilor pentru a trece mai usor orice la sfarsitul vietii.

SI acum ceva legat de titlul subiectului. DAca nu ma inseala memoria "Copiloi" era un nickname al unei forumiste DC. LA prima vedere am crezit ca subietul este legat de ea.

Mergi la inceput