PATINE - de la ce varsta?
Raspunsuri - Pagina 3
Kya spune:
Eu zic asa:
1. depinde foarte mult de felul copilului de a fi (mai sportiv sau dimpotriva)
2. nu stii pana nu incerci.
De exemplu, eu pe Sanziana la iarna viitoare o voi urca pe skiuri. Va avea aproape 3 ani. Sunt convinsa ca ii va placea si se va descurca bine, pentru ca ea este o fire foarte robusta, sportiva si in continua miscare. A mers de foarte devreme, si are o dexteritate extraordinara la tot ce inseamna mers, alergat, cazarat, tarat, calarit, escaladat, etc...
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
szivarvany spune:
Eu zic sa mergeti si vedeti acolo. Probabil copilul se va distra, mai greu iti va fi tie sa-l tii.
Giulia nu se putea opri din ras primele dati, i se parea asa haios sa alunece in asemenea hal Pe role nu s-a distrat atat de bine
Risc nu este daca-l tii de mana/mijloc. Patinele trebuie sa-i vina foarte, foarte strans pe glezna, deci nu are cum sa si le rupa, stai linistita. Si poti observa usor daca sunt puse ok: nu i se balangane picioarele din glezne. Daca vezi asta, i le mai strangi. La copii mici sunt ok cele de plastic reglabile, cu 2 clape, decat cele cu siret. Parera mea. Pt ca sunt usor de reglat pe glezna.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Nicoleta spune:
Noi avem acasa (le putem aduce...) patine reglabile cu siret, cele ale lui Stefan, dar parca sunt de la 27, ceea ce inseamna ca sunt foarte mari inca. Sincer nu m-as duce sa iau cu imprumut... ca cine stie cu ne mai potcovim. Eu, sotul si Stefan avem patinele noastre. Eu as prefera unele cu siret si cu scai, ca ale lui Stefan, fiindca tin mai cald si nu sunt as de rigide (tin foarte bine piciorul, se asaza mai bine decat cele de plastic, cel putin asa e impresia mea).
Matei nu pare a fi foarte sportiv, insa este destul de curajos, se catara... alearga... se da cu saniuta . Nu urca scarile inca singur, spre exemplu. Nici nu le coboara (aici e si mai greu). De fapt de urcat singur nici nu a avut ocazia, ca nu l-am lasat...
Vom incerca, de fapt ce avem de pierdut? Numai sa ii cumpar patine micute. Va povestesc ce si cum.
szivarvany spune:
Eu nu stiu ce ar putea primi de la patinele inchiriate, ca presupun ca aveti sosetute 1+1.
Daca gasiti marime asa de mica, merita sa cumparati, aici n am gasit decat de la 27 in sus.
Sa ne spui cum a fost !
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Nicoleta spune:
Pai va avea ciorapi, sosete... si daca nu gasesc de cumparat si trebuie sa iau de la ei (desi daca au ei trebuie sa gasesc si la magazine, dar poate nu mai au...) ii voi schimba ciorapeii cand il incalt cu ghetutele. Si sper sa fie ok asa... Desi ma tem de ciuperci...
mamamirunei spune:
Eu le-am luat la fete patine reglabile cu siret(RCO, parca) si sunt foarte bune.
Am inteles ca pentru copiloi sunt bune acelea care sunt cu plastic mai mult in fata si cu sosetuta , dar mie nu mi-au placut.
Nicoleta spune:
Salut.
Am revenit. Gasisem patine marimea 25 (reglabile pana la 28), dar am preferat varianta pentru incepatorii-cei-mai-incepatori: niste sine duble, marimea 25-29 care se asaza pe incaltamintea copilului si se leaga cu niste cureluse.
Sunt tare curioasa cum va reactiona... Speram ca in vacanta sa mergem la patinoar, nu mai este mult .
Nicoleta spune:
Salut.
Am mers la patinoar si cu cel mic. A fost tare nervos inca de pe cand cobora din masina... apoi a avut cateva ture de plans cand i-am atasat sinele... a trebui sa i le dam jos. Dupa ce ne-am echipat noi i le-am pus iar si repede am intrat pe patinoarul mare. Matei a fost foarte incantat de faptul ca putea aluneca, tinut fiind mereu de unul dintre noi (mai mult sotul meu, ca eu nu am mai patinat de mult timp si oricum niciodata nu am fost experta). Apoi am vazut ca au patinoar de copii separat, am mers acolo si o ora nu am mai iesit. A mai fost nervos, dar fiindca nu vroia sa mearga intr-un anume fel (au acolo un fel de suport-pinguin pe care copiii il folosesc sa invete sa patineze). Matei vroia mai mereu sa fie dus in mare viteza de tati . Sau sa il prinda pe Stefan, cel mare (tot cu tati, fireste). La un moment dat avea pretentia sa nu.l mai atingem, sa mearga singur, dar a renuntat fiindca nu reusea sa stea in picioare. La plecare ar fi vrut sa mai stea, dar era tare obosit si i-am tot distras atentia... pana la masina.
Per total suntem multumiti, doar ca sinele respective nu sunt chiar stralucite, ii cam pica din picioare... sper sa gasim unele mai de calitate, ca pe patine cu o sina inca nu este in stare sa stea. Si vom repeta experienta!
------------------------------------------------------
... daca tineretea ar sti... si daca batranetea ar putea...
ama1357 spune:
eu am invatat la 2 ani si 9 luni... dar nu la patinoar ci pe zapada batatorita... la inceput ma tragea mama cu un fular... si apoi ma punea sa fac pasi catre ea... pe covor in casa nu m-au lasat niciodata cu patinele, sa nu tai covorul...
deci cum au zis si fetele depinde tare mult de copil... la fel ca orice chestie noua... sunt copii care reusesc mai repede, si care au nevoie de mai mult timp...
olympia spune:
Si copiii mei tot pe la la trei ani au inceput sa patineze.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina