Bebelusii vostri citesc??

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

eu zic ca din cand in cand poti sa o tii acasa, cate o zi, doua, va mai diatrati si voi ca fetele daca tot esti intre joburi.

Da oricum, trebuie prelucrati copiii sa nu lase pe nimeni ca asa zisa autoritate sa ii agreseze verbal, ce sa mai zicem fizic.

Tocmai aici este hiba : eu o invat continuu ca niciun adult nu are voie sa se poarte urat cu ea...dar ea sa nu fie obraznica, ci sa imi spuna mie. Totusi, ea raspunde si obraznic si imi spune si mie. Nu vrea deloc sa nu mai fie obraznica. Spune ca asa merita educatoarele cele rele.

In momentul asta sta acasa, fiind racita. Si ii place tare mult, nu mai vrea sa mearga la gradinita; acasa nu urla nimeni la ea ca lovit de streche.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Mi se pare super ok sa le raspunda, nu inteleg, de ce sa se lase calcata in picioare????

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:

Mi se pare super ok sa le raspunda, nu inteleg, de ce sa se lase calcata in picioare????

Privind in viitor, la anii de scoala, un comportament razvratit, atrage note proaste si va fi rau vazuta de profesori. Eu asta vreau sa evit. Pt binele ei.
Astazi, am tot discutat cu ea si i-am promis ca, in masura in care nu va mai fi obraznica cu educatoarele, va primi si jucariile pe care si le doreste.
In concluzie, daca o educatoare se va purta urat cu ea sau va tipa la ea, va fi cuminte si nu va raspunde obraznic, dar imi va spune mie si eu voi discuta cu ele.
Chestia e ca asta ii repet de cand a inceput gradinita, numai ca nu ma gandisem sa apelez la acest santaj cu jucariile.
Sper sa functioneze. Eu voi fi consecventa.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Hai mai allinta, tu sigur asta vrei? Sa-i cumperi smerenia si umilinta cu niste jucarii?
Fetita ta e mai desteapta de atat. De-aia nici nu se lasa calcata in picioare si le raspunde vrajitoarelor cu aceeasi moneda.

Mergi la inceput

Eu raspundeam tuturor profesorilor si invatatoarei si eram premianta 1.
Nu are nicio legatura. I-am zis dirigintelui in clasa a 8-a ca nu ma pot supara pe el ca gandeste cum gandeste, ca el nu e decat o victima asistemului

Allinta, parerea mea e ca vei inabusi personalitatea copilului....las-o sa se descurce, sa nu fie o resemnata si o mototoala!!

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Hai mai allinta, tu sigur asta vrei? Sa-i cumperi smerenia si umilinta cu niste jucarii?
Fetita ta e mai desteapta de atat. De-aia nici nu se lasa calcata in picioare si le raspunde vrajitoarelor cu aceeasi moneda.

Daca ea nu va mai fi obraznica, iar ele vor avea acelasi comportament, voi pune problema altfel. Momentan, mi se tot da la cap ca e obraznica.
Un copil trebuie sa inteleaga ca nu va rezolva problemele create de un educator/ invatator / profesor de unul singur, ci ajutat de parinti.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pai in cele n ore de scoala/gradinita parintele nu e langa el

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

pai in cele n ore de scoala/gradinita parintele nu e langa el

dar dupa orele de gradinita/scoala, va fi si va putea discuta cu impricinatul la un alt nivel; nu la cel dintre profesor/elev, ci la cel dintre adult/adult.

allinta

Mergi la inceput

Citat:
Allinta, parerea mea e ca vei inabusi personalitatea copilului....las-o sa se descurce, sa nu fie o resemnata si o mototoala!!

Nu ii voi innabusi personalitatea absolut deloc. Eu ii repet continuu ca nimeni nu are voie sa se poarte urat cu ea, dar o fetita de nici 6 ani nu are cum sa castige razboiul cu niste adulte acrite de copii.
Dar eu ca adult si ca mama a ei, voi reusi. Nu ii cer copilului meu decat sa colaboreze la "doborarea inamicului" prin abordarea unei tactici diplomate; adica ea va fi cuminte, dar educatoarele se vor comporta la fel. Astfel, discutia cu ele va fi la alt mod.

allinta

Mergi la inceput

allinta, imi pare rau, esti pe o pista incorecta din pacate.
Copilul tau NU este obraznic. Fetita ta reactioneaza normal la un comportament abuziv.
Eu in locul tau as face un scandal monstru ca mi se abuzeaza copilul prin tipete.
o educatoare nu are voie sa tipe la copii si punct, orice ar face copiii.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput