Retete "portocalii" (squash, cartofi dulci, etc.)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Sa ma iei la tine si sa ma hranesti ! Multumesc Crista, am pus ochii pe cateva mancarici (pilaf, supa acrisoara, placinta - cred ca am sa incerc sub forma de tarta).

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

haide in

nu mai gasesc am lins dc -ul dar degeaba nu dau peste reteta aia insa era cam asa : faci o supa de legume cu multi morcovi sau dc ai supa gata facuta eventual concentrata in congelator o diluezi cu apa si fierbi in ea morcovi multi ( intregi sau rasi sau cuburi depinde cit timp ai ). Cind e gata strecori si mixezi morcovii adaugind supa dar nu prea multa caci mai tb sa adaugi si sucul de portocale... gusti si mai pui dupa cum sunt portocalele mai acre sau mai dulci si cum va place voua ... poti sa adaugi si putin lapte su smintina dulce sau chiar si acra ori in oala ori numai cu lingura in farfurie sau poti adauga condimente ( cuisoare de ex. care merg cu morcovul)... poti sa pui si cartof fiert ca sa ingroase mai bine supa crema ... merge si morcov cu fenicul si cu portocale


umplutura de placinta merge sa o maninci sia asa cu tacos sau cu vreo clatita / piine arabeasca , poti face si gogosele din ea pe care le treci prin ou si pesmet si le prajesti sau le coci in cuptor la foc mare

vreau sa incerc cind o sa mai cumpar dovleac reteta asta :
http://savalaura.blogspot.com/2010/01/fursecuri-cu-dovleac.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Crista, iti multumesc. Am sa ma mai gandesc la supa, deocamdata imi fac curaj sa gatesc mai mult cu morcovi si dovleac, nu stiu daca ma incumet la combinatii asa de indraznete .

Dar am sa merg pe mana ta la umplutura de placinta si a Laurei cu fursecurile (parca se duc mai usor pe gat astea dulci , sau cel putin la mine asa se intampla.)



Take joy! (poze)

Mergi la inceput