apostolii, de ce ei si nu altii?
Raspunsuri - Pagina 8
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Hai ca pe asta abia acuma am vazut-o... Asadar, apostolii au murit pentru ei?? Pentru ei??? Ca sa verifice cumva daca Il intalnesc pe Isus dupa ce-si dau duhul rastigniti cu capul in jos? Asta ai inteles tu din sacrificiul apostolilor???? |
asta ai inteles tu din limba mea romana, ca "au murit in virtutea certitudinilor lor (AKA CREDINTA)" egal cu "au murit pentru ei"?! aolica...nu progresam deloc in comunicarea noastra.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Referinta: Timothy 2:11 - 2:14 11 Let the woman learn in silence with all subjection. 12 But I suffer not a woman to teach, nor to usurp authority over the man, but to be in silence. 13 For Adam was first formed, then Eve. 14 And Adam was not deceived, but the woman being deceived was in the transgression. Acum, strict vorbind, nu spune despre predicat in biserica, dar daca macar un barbat este prezent, se aplica 12 de mai sus, si rezulta ca femeia nu poate predica. Si nu sunt de acord. Asta e tot ce am spus. |
Suna oribil versetele alea.
Asta e ceea ce aveau nevoie sa auda oamenii atunci.
Asta vor sa auda si acum.
Nici eu nu-s de acord!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
conchita spune:
citat din mesajul lui denizel
Suna oribil versetele alea. Asta e ceea ce aveau nevoie sa auda oamenii atunci. Asta vor sa auda si acum. Nici eu nu-s de acord!! |
vaaaai, denizel, il lezezi pe Timothy??? e inacceptabil.
cand am zis eu ca de-aia e iubit Pavel, ca e ca noi toti, ne identificam lui...pai Pavel nu face nimic diferit fata de Timothy, dar ce zice Timotei nu ne convine, deci o bagam pe-aia ca a spus multimilor ce doreau sa auda. chestie cu ccc care am o problema: cum sa se supuna niste "sfinti" (via denizel) mai degraba multimii? adica au schimbat cu buna stiinta mesajul lui Iisus?? pai asta e mai mare blasfemie decat aia a mea cu intelectul limitat.
dar daca asta e cuvantului lui Dumnezeu? nu va supuneti? sunteti in dezacord? ie grele astea cu certitudinile, pana la urma, nu-i asa?
denizel spune:
pe ce te bazezi? Iisus s-a dus sa-i invete pe sfinti ca el e Fiul? nu te inteleg. daca erau sfinti, cum de n-au stiut ca el e Fiul din prima clipa si de ce n-au actionat ca atare? numai Petru s-a prins, dar mai la final asa. si Iuda era un sfant inainte sa-l vanda? hai, explica, am rabdare sa ascult. |
Conchita, tu chiar nu sesizezi nici o diferenta intre inainte si dupa rastignire???
E frustrant sa tot facem praf in jurul apostolilor (aia, sfintii aia de dupa rastignire, aia care au murit pentru ca noi sa nu credem acuma ca Isus a fost un mit) si, sa le punem in carca toate defectele ucenicilor (aia care evident cautau Ceva, gasisera pe Cineva, dar nu prea intelegeau pe deplin ce vrea Cineva-ul ala).
Hai sa-i separam odata, te rog frumos!!!
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
citat din mesajul lui conchita vaaaai, denizel, il lezezi pe Timothy??? e inacceptabil. nimic |
Nu-l lezez pe Timotei (ca nu el a scris epistola), ci il plnag pe Pavel ca a ajuns in situatia de a scrie asa ceva .
dar daca asta e cuvantului lui Dumnezeu? nu va supuneti? sunteti in dezacord? ie grele astea cu certitudinile, pana la urma, nu-i asa? |
Repet pentru a catralioana oara ca Biblia nu e fax trimis de Dumnezeu lui Pavel, care a facut fwd si i l-a trimis si lui Timotei, ca sa se bucure si el, saracu'.
denizel spune:
adica au schimbat cu buna stiinta mesajul lui Iisus |
Asta si inchid, ca mi-ai scos peri albi .
Mesajul lui Isus NU e: puneti sefi femei sau puneti sefi barbati!
La fel cum, mesajul lui Dumnezeu NU e: ochi pentru ochi si dinte pentru dinte!
Mesajul lui Isus e: iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti.
Iar mesajul lui Dumnezeu e: te iubesc atat de mult incat ti-l trimit pe Isus.
Nelamuriri? :))
beren spune:
citat din mesajul lui conchita dar daca asta e cuvantului lui Dumnezeu? nu va supuneti? sunteti in dezacord? |
Bineinteles ca tot ce e scris in aceste texte este doar "cuvantul" lui cutare si cutare - precum Paul din Tarsus, fost Saul etc. Nu exista cu certitudine decat textul, pe care il citeste si interpreteaza fiecare cum vrea. De ex. ca istorie; sau literatura; sau altceva ... Presupunerile trebuie acceptate de toate partile inainte de a deveni parte din discutie.
conchita spune:
citat din mesajul lui beren Presupunerile trebuie acceptate de toate partile inainte de a deveni parte din discutie. |
bine macar ca am lamurit ca-s presupuneri. dar daca le accept pe cele legate de Timotei, e clar ca si celelalte presupuneri legate de Pavel cad ca si cartile de joc dispuse intr-un castel fragil. nu putem aplica dublul standard daca vrem o discutie de substanta si coerenta.
conchita spune:
citat din mesajul lui denizel Conchita, tu chiar nu sesizezi nici o diferenta intre inainte si dupa rastignire??? |
te intreb acelasi lucru de cateva pagini incoace. si cand iti citesc intrebarea asta, am senzatia ca am intrat la filmul gresit, am incurcat usile pe undeva sau a schimbat cineva rola. eu vorbesc despre ucenicii inainte de. cred ca repet asta pentru a cincea oara. nu despre sfintii tai de dupa. tu zici ca erau sfinti si inainte. te-am rugat sa te explici. daca n-au primit fax de la Dumnezeu, e clar ca nu ai nici un drept, dar niciunul, sa te enervezi pe-aici ca lezez eu una-alta. tu singura recunosti ca natura umana e raspunzatoare pentru texte, subtexte si alte scriu si tai si schimb din ce mi s-a dictat.
"Nelamuriri??" - hm, ar merge un time out aici, rugamintile repetate nu functioneaza, vad...ma duc sa , pana nu incepe din nou furtuna. aia de ieri mi-a scos un copacel din radacina.
makydenis spune:
citat din mesajul lui conchita
pe ce te bazezi? Iisus s-a dus sa-i invete pe sfinti ca el e Fiul? nu te inteleg. daca erau sfinti, cum de n-au stiut ca el e Fiul din prima clipa si de ce n-au actionat ca atare? numai Petru s-a prins, dar mai la final asa. si Iuda era un sfant inainte sa-l vanda? hai, explica, am rabdare sa ascult. |
Nu cred ca se aminteste undeva ca Iuda ar fi sfant, cel putin eu nu am auzit!
[/quote]ba noi am transformat multe. din frica de adevar si din frica fata de semenii nostri. ucenicii au fost la fel ca noi, mai atenti la lume decat la El. noi ridicam caramizi peste caramizi, le numim biserici si credem ca zidurile astea o sa ne tina pacatele la poarta, uitand ca pacatul e in noi si ca-l ducem inauntru. cand adevarata Biserica, cea lasata espre de Iisus in vorbe clare si limpezi catre Petru, e credinta noastra, in inima noastra. si ca oriunde ne-am duce, chiar si-n deshert, am cladi cate-o biserica in urma pasilor nostri. daca nu ne-ar fi atat de tare frica. asta cred eu, lezatoarea de memorii.
[/quote]
Biserica cladire nici pe departe nu indeplineste rolul descris de tine, cel putin pentru mine. Este nevoie de cladire
1.ca simbol al sansei unei intalniri om-Dumnnezeu;
2."unde doi sau trei se aduna in numele meu, acolo sunt si eu in mijlocul lor" - sunt cuvintele lui Isus. Si pentru asta s-au construit biserici!