BIOGENESIS FERTILITY CENTER(11)
Raspunsuri - Pagina 5
Dana_bebe spune:
Mai, mai, mai ... stresul nu face bine deloc.
Uite ca sa te linistesti iti raspund. Dar trebuie sa promiti ca nu mai esti stesata dupa, bine?
In lotul nostru o parte din feta a avut Pregnyl in ziua 10 si o parte in ziua 11. Eu am fost in cele cu Pregnyl in ziua 11 ca au crescut un pic mai greu foliculii - erau defapt foarte neuniformii unii f mari, unii medii si unii mici.
Hai relaxeaza-te si sigur va fi bine! Poti? Este fffffffffff important sa ai un moral bun, sa fi convinsa ca vei reusi!
Daca nu poti sa te relaxezi si mai ai intrebari sunt aici sa mai raspund la ce ma mai pricep! 
education spune:
Pai io am 11 si m-am mirat k la pysypisi au fost 9- (asta presupunand k odata ce faci ultimul puregon si monopur se termina si stimularea).
Promit sa nu intru in panik dar totusi....
ce marime ar trebui sa aiba foliculii la punctie ? La mine in ziua a 8-a cel mai mare era de 16*14... si mi s-a micsorat doza de puregon de la 250 la 200. Maine va fi ziua a 10-a - sa vad ce foliculi voi avea....
education spune:
Ovar dr 7 foliculi: 15*14;11*10;16*14;14*14;15*13;12*9;11*11;
Ovar st 5 foliculi: 11*10;11*10;13*13;12*10;10*9.
Cam cat ar trebui sa fie in ultima zi de stimulare? Ce efect are pregnyl-ul si ce se intampla in cele doua zile in care se face doar pregnyl?
Fetelor dak stiti sa raspundeti la aceste intrebari va rog spuneti-mi si mie.
catalina2307 spune:
education - degeaba ne postezi noua dimeniunile foliculilor. Noi nu suntem medici, doar unii isi imagineaza ca fivul se face dupa ghid practic si ca detin secretul absolut. 11 zile de stimulare sunt ok, foliculii sunt relativ uniformi, medicatia este tinuta sub control, esti monitorizata ecografic, nu cauta raspunsuri pe net pt ca nu o sa le gasesti. Lasa-ti medicul sa isi faca treaba si lasa parerile neavizate in ceea ce priveste chestii sensibile.Pe forum gasesti o parere, sprijin, suport, spirit de echipa, se impartasesc experiente , dar nu are nimeni competenta de a te ghida.
Cel putin eu nu stiu pe nimeni prin zona.
Pregnylul(HCG) matureaza ovocitele si declanseaza ovulatia in interval de 32 - 40 de ore de la administrare. In cazul fivului se foloseste pt maturare.
catalina2307 spune:
PS - eu in ultima zi de stimulare ajung la 24-26.
Alta persoana la 18-19. Altcineva la 20-22. Crede-ma....nu te ajuta cu nimic informatia asta. Tu esti tu .
Dana_bebe spune:
Eu zic ca e f. bine la tine fiindca nu sunt diferente foarte mari intre ei (spre exemplu eu aveam unii de peste 22x22 si altii e 9x9 - deci cei mari s-au pierdut nu au ajuns la punctie) la tine sunt cam acelesi dimensiuni - asa ca esti perfecta!
O sa mai cresca cativa milimetrii pana la Pregnyl iar Pregnylul ii va ajuta sa se matureze sa se faca grasani si frumosi, sa fie tocmai buni de facut puiuti draguti si puterinici si dornici sa se prinda de mama lor.
In zilele de dupa Pregnyl creste si estradiolul forte mult.
NU te mai gandi la cat trebuie sa fie ovocitele in ultima zi - nu suntem toti la fel - trebuie sa fie ovocitele mature la punctie si atat, bine?
Alte sfaturi:
Sa bei multa apa asa 2-3 litrii pe zi, sa mananci oua, carne, proteine bune calitativ si sa fi calma, vesela si convinsa ca vei fi graviduta foarte curand. Din secunda incare se face ET esti oficial gravi asa ca ma astept sa te rasfete toata lumea, sa te inveseleasca - daca ai putea macar 3-4 zile sa stai cumintica acasa -nu stana de piatra pe canapea asa cuminte, mai te plimbi la baie, la bucatarie, nu te apuci de ridicat sacul de cartofi ... sau mai stiu eu ce. Eu am stat mai mult ca au fost sarbatorile asa ca nu m-a cliniti nimeni. Oricum statul in fund nu e prea indicat am inteles ca si mersul cu masina produce vibratii care noi nu le simtim dar ei le simt bine de tot asa ca daca poti evita.
Eu am mai aplicat ceva invatat de la Castelana, m-am gandit ca nu are ce sa strice - nu mi-am dat cu parfum si cu deo multa vreme - nici acum nu-mi dau decat cand ies pentru mers la doctor. Ce sa zic e asa de usor de facut incat am aplicat-o si eu.
Inainte sa mergi la ET sa faci un dus - sa te clatesti bine, bine de sapun, gel de dus 10-15 minute.
Cica embrionutii ar fi foarte sensibili la mirosuri. Acum ... numai ei stiu si din pacate nu au gurita inca sa spuna ce vor.
Iar pe masa la ET sa fi pregatita sa te relaxezi complet, oricum Maria va fi acolo cu tine te va tine de manuta, ca sa poate d-ul doctor sa-i puna unde trebuie fara sa simti nimic. Daca te incordezi ii este si lui mai greu, dureaza si mai mult deci numeni nu e fericit.
Daca nu iei deja poti incepe sa iei acid folic si ELEVIT ca sa ai tot ce le trebuie sa se dezvolte bine dupa ce se prind.
Mai bine acum?
Dana_bebe spune:
Scuze ca a durat dar am facut o injectie (complicat) apoi am scris cam multicel
.
Sper ca am mai lamurit cate ceva.