Sunt ingrijorata

Sunt ingrijorata | Autor: mamabear

Link direct la acest mesaj

Buna seara mamici! Sunt ingrijorata din cauza baietelului meu de 6 luni. De o luna si ceva a inceput sa aiba scaune mai dese si mai lichide, iar de vreo 3 saptamani au inceput sa apara si firisoare (unul- doua) foarte mici si abia vizibile de sange, nu in toate scaunele, ci doar in cate unul, la o zi , doua. I-am facut examen coprobacteriologic (de doua ori) si a iesit ok. De crescut a crescut foarte bine (500-600g pe luna), e vesel, a inceput sa pape si cate un pic de piure de morcov, ceea ce a mai redus numarul de scaune, dar firisoarele de sange nu au disparut. Datorita evolutiei lui foarte bune, pediatra ,care l-a consultat amanuntit, nu a gasit nici un raspuns.
A mai avut cineva probleme asemanatoare? Va rog ajutati-ma , ca simt ca ametesc de cate ori ma uit in pampers si vad acele nenorocite de firisoare de sange.

Ana-Maria mami de 4 poznasi: Ioan(5.05.2000) ,Alexandru(8.04.2002), Maria(7.04.2005) si Stefan(25.06.2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

De multe ori sangele prezent in scaun indica o alergie. De foarte multe ori alergia e la proteinele laptelui de vaca. Ce mai mananca bebe inafara de morcovi? Ce lapte bea?

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Stiam eu ca am uitat ceva. Pana la 6 luni l-am alaptat exclusiv, apoi i-am introdus cereale (nestle, pe care le-am facut cu nan, ca nu reuseam sa ma mulg), dar nu i-au placut deloc, plangea cand incercam sa-i dau, asa ca am renuntat si am trecut la piure de morcov. In rest il alaptez ca si pana acum.

Ana-Maria mami de 4 poznasi: Ioan(5.05.2000) ,Alexandru(8.04.2002), Maria(7.04.2005) si Stefan(25.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Finutul nostru a patit asa ceva. Cred ca aproape doua luni s-a chinuit cu scaune nu foarte proaste, dar nici tocmai ok, ba chiar ocazional cu firisoare de sange. Coproculturile erau ok. Stiu ca pana la urma l-au oprit in spital si i-au dat antibiotic intravenos. DUpa antibiotic s-a rezolvat, desi nu se stia clar ce avea (?). Era si la el ciudat, ca problema a survenit cat timp era alaptat exclusiv. Deci, tb investigat sa nu se agraveze. POate e totusi o infectie pe undeva.
Sanatate!

http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Deci acum nu mai mananca decat san si morcov? De cat timp? Tu mananci lactate? Ceva siropuri, picaturi sau medicamente ii dai?

Eu ti-as sugera sa ii faci o coprocitograma! E mai eficienta decat coprocultura, pt ca la coprocultura pun la cultivat anumite tulpini comune. Dar la coprocitograma se analizeaza celulele albe (leucocitele) din scaun si asa poti evidentia o infectie care poate sa nu iasa la o coprocultura obisnuita.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Are dreptate Coraly, asa ca mergi si investigheaza mai amanuntit. Poate fi si alergie la ceva. Fetita mea a facut alergie la morcov, vezi sa nu fie acelasi lucru. La ea nu s-a manifestat in scaun ci pe piele, se umpluse de bubite si pete si nu stiam de la ce. Am oprit morcovul si au disparut.

Mergi la inceput

Firisoarele de sange au aparut inainte de morcov, cand incercam cerealele si ii incepusem tratamentul cu 8 picaturi vigantol si 1 pastila calciu lactic pe zi,timp de 10 zile. Administrarea calciului ar trebui sa o reiau de azi, pentru inca 10 zile, dupa care sa trec inapoi la 2 picaturi de vigantol, dar nu stiu ce sa fac. Mai e si vaccinul de 6 luni la care ar trebui sa mergem maine, dar mi-e cam frica, nu stiu daca e bine sa-l facem acum.
Lactate mananc destul de putine, cu mult mai putine decat in primele luni de alaptat. Sper din tot sufletul sa reusim sa-i dam de capat, ca ma imbolnavesc eu de ingrijorare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

cand vei ajunge la pediatru, roaga-l sa ia in calcul si urmatoarele 3 variante:

1. o mica fisura anala

2. enterocolita bacteriana (campylobacter pylori); scaune proaste, mai moi, dese, urat mirositoare, in care apar firicele de sange pot indica o astfel de infectie; DAR ar fi trebuit ca micutul tau sa aiba si alte simptome in acest caz, respectiv pusee de febra sau cresterea rapida a temperaturii; o coprocultura ar indica daca este vorba despre o bacterie sau nu

3. hemoragie oculta; o analiza de sange si una de scaun ar trebui sa confirme sau sa infirme si aceasta ipoteza

nu ai precizat insa ce culoare au firisoarele de sange, rosu aprins sau rosu inchis (spre negru)?

cred ca, pana vei lamuri care este situatia, ar fi bine sa mai astepti putin cu vaccinul de 6 luni.

multa sanatate !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Maine cand mergi cu bebe la pediatru pentru vaccin, neaparat expune-i problema si discutati zdravan inainte. Poate stie ea mai bine unde sa mergi, unde sa te trimita. Nu cred ca e normal...
Sanatate multa

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Corina, firisoarele de sange sunt rosu aprins.
Sper din tot sufletul sa reusim sa aflam ce are , ca nu e normal ce se intampla.
Ma tot gandesc ce am mancat si nu cred ca a fost ceva deosebit, doar ca am luat sambata seara un nurofen forte, ca simteam ca imi explodeaza capul, si e singura pastila care are efect la mine. Acum, nu stiu daca si datile trecute am luat nurofen cand i-a aparut sange in scaun, dar totusi i-am dat si lui nurofen sirop, cu vreo 2 luni in urma, si nu a avut nimic. Cred ca incep sa o iau razna cautand tot felul de explicatii.
Am sa vorbesc si cu doctorul de familie, maine sau joi, cand mergem pentru vaccin (nu cred ca-l facem) si poate are ea vreo idee de diagnostic.
Multumesc mult tuturor, ca imi sunteti alaturi (stiu ca sunt alte mamici cu probleme mult mai mari si mai grave) si daca mai aveti idei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

intr-un fel e mai bine ca firisoarele de sange au culoarea rosu-aprins, deoarece indica "probleme" in partea finala a colonului, cel mai probabil fisura anala. cine stie, poate micutul tau a fost mai constipat o perioada sau a avut scaune mai tari, s-a fortat si a aparut fisura.

daca erau mai inchise la culoare, ar fi indicat hemoragii intestinale, in intestinul subtire de obicei, acestea se trateaza mai greu si induc anemie in organism, prin pierderile constante de sange.

neaparat vorbeste cu medicul si amana putin vaccinul, cel putin pana va lamuriti care este sursa acestor sangerari.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput