Parinti divortati - acte la trecerea granitei?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

in europa este suficienta hotarirea definitiva.
pentru america si canada, intr-adevar mai trebuie si declaratia notariala.
cel mai bine da un mai la ambasada tarii respective in romania si ti se raspnde in citeva zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Alba_ca_zapada, si eu cred ca solicitarea aceasta a fost o exagerare.

Regulile politiei romane sunt clare si aceleasi, indiferent unde iesi, si eu am calatorit catre tari non-EU cu fiica mea si am avut exact aceleasi cerinte pe care le-am mai scris.

Poate i-a fost necesara declaratia tatalui pentru viza catre Canada - nu stiu in ce conditii se acorda si ce acte sunt necesare acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanamatei spune:

va multumesc foarte mutl pentru raspuns.vad ca e un subiect de interes.M-am mai linistit cu gandul ca nu trebuei sa cer toata ziua acte de la ex pentru calatorii in Europa, dar totusi...eu vreau sa calatoresc in SUA cel mai curand.Trebuie sa contactez ambasada Romaniei in SUA..si daca aflu ceva va anunt.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanamatei

va multumesc foarte mutl pentru raspuns.vad ca e un subiect de interes.M-am mai linistit cu gandul ca nu trebuei sa cer toata ziua acte de la ex pentru calatorii in Europa, dar totusi...eu vreau sa calatoresc in SUA cel mai curand.Trebuie sa contactez ambasada Romaniei in SUA..si daca aflu ceva va anunt.Multumesc

ioana, n-am citit tot subiectul, scuze daca s-a mai spus, dar pentru USA iti va trebui o scrisoare de la tata. Si pentru Canada la fel. Indiferent ca te lasa din Romania sa iesi, la granita cu US vei fi intrebata. Eu am fost, in conditiile in care eu cetatean canadian, copilul cetatean canadian. Si daca n-aveam scrisoarea aia tot imi faceau circ.

Nu cred ca nu ti-ar da drumul in tara, dar cred ca ar fi cu cintec, probabil vor incerca sa contacteze tatal etc. Suna la ambasada US si intreaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Stiam ca trebuie neaparat declaratie la notar facuta de tata,in care sa specifice ca este de acord cu iesirea copilului din tara( indiferent ce destinatie are ) Asta mi se pare cat se poate de normal in conditiile in care hotararea judecatoreasca este de a avea dreptul sa vada copilul o data pe luna ( poate mai des ) Sant cazuri cand copiii sant scosi din tara in ideea de a se stabili in alta parte, cei de la granita trebuie sa vada acordul celuilalt parinte.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Stiam ca trebuie neaparat declaratie la notar facuta de tata,in care sa specifice ca este de acord cu iesirea copilului din tara( indiferent ce destinatie are ) Asta mi se pare cat se poate de normal in conditiile in care hotararea judecatoreasca este de a avea dreptul sa vada copilul o data pe luna ( poate mai des ) Sant cazuri cand copiii sant scosi din tara in ideea de a se stabili in alta parte, cei de la granita trebuie sa vada acordul celuilalt parinte.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Ce stiai tu a fost valabil cu mai mult ani in urma. Din fericire acest lucru s-a schimbat. Sigur ca iti trebuie declaratia tatalui cand doresti sa te stabilesti cu copilul in alta tara, si sunt de acord cu tine la acest lucru, dar totusi ca sa mergi sa vizitezi, sa faci concedii etc - nu vad de ce trebuie o astfel de declaratie.

De exemplu eu am de facut asemenea declaratii pentru tatal fetei mele (pentru ca copilul imi este incredintat mie si nu lui) - este o mare bataie de cap, bani si timp pierdut. Mai ales ca nu este acceptata o declaratie generala, ci trebuie la fiecare deplasare de intocmit o astfel de declaratie. e o tampenie, dupa parerea mea, persoanele ar trebui sa circule liber in Europa, cum, un copil daca este insotit de un parinte nu este in siguranta? Normal ca se intoarce inapoi, ca daca ar ramane prin alte tari, ar avea nevoie de declaratia celuilalt parinte la isncrierea in scoala, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Adina aici nu te intreaba nimeni de declaratia de acord a celuilat parinte la inscrierea la scoala, la medicul de familie sau mai stiu eu ce. Iti zic sigur pentru ca fratele meu a adus-o pe fiica lui la el definitiv, intelegandu-se doar verbal cu mama, ea ii este incredintata mamei insa s-au inteles verbal sa nu mai cheltuie bani pentru reincredintare. Aici nepoata mea este inscrisa peste tot, scoala, doctor, biblioteca, etc si niciodata nu s-a cerut acordul mamei. Se merge pe buna credinta.

In rest sunt de acord cu tine, mi se pare o aberatie acea declaratie pentru Europa, doar suntem toti cetateni europeni, aici nu-mi cere nimeni acordul sotului sa ies doar eu cu fiica lui din tara.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Ah, deci nici la stabilire definitiva nu ai nevoie in UK? Parca era un subiect al lui Elle_seb - dar ea intreba pentru Canada si probabil ca la Canada si SUA e diferit.

Da, in Europa nu vad la ce sa-ti foloseasca o asemenea declaratie. Pana la urma ca pleci cu copilul la Iasi sau la Londra tot aia e pentru celalalt parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

La stabilire definitiva mie mi-a trebuit la ambasada copie dupa declaratia tatalui insa asta era in 2005 si era in vederea obtinerii vizei de dependent. Acum pentru a te stabili aici nu mai este nevoie de viza, deci nepoata mea doar s-a suit in avion si a venit. Cum ziceam intelegerea a fost de comun acord cu mama ei, autoritatile nu sunt interesate de acordul mamei decat probabil daca ar alerta mama interpolul ca i-a disparut copilul.

La Canada si USA e diferit pentru ca inca trebuie viza.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput