Help: probleme cu baietel de 4ani
Raspunsuri - Pagina 14
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lara_c Tu stii sa citesti romaneste sau ai uitat de cand ai plecat in Italia...... |
Lara, ai raspuns, ai clarificat. Cred ca e deajuns. Propozitia asta citat de mine nu isi are rostul. Te rog si pe tine sa o lasi mai usor.
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alinutza00 spune:
lara, nu este prima data cand ne confruntam pe forum, nu am nici un chef sa caut acum insa. Mereu raspunzi dispretuitor la adresa celor ce au ales un alt stil de parenting, recte, dorm cu copiii in pat si altele in gen.
da, am gresit, am citit in graba fraza respectiva, scuze
si
daca sunt in Italia nu inseamna ca sunt vreo capsunareasa din fundul unui satuc ce nu stie a vorbi romaneste ha, nu ma asteptam insa la altceva de la tine, putem si noi sa ne laudam cu facultatile (nu la spiru haret) si job urile, dar astea s treburile mele, nu mi le expun pe forum cum faci tu
oricum, numai de bine in continuare, n am timp de asa ceva..
a, expresii gen "mai alinutzo " "spune multe" cum ar zice tanti capsunica
lara_c spune:
citat din mesajul lui alinutza00 lara, nu este prima data cand ne confruntam pe forum, nu am nici un chef sa caut acum insa. Mereu raspunzi dispretuitor la adresa celor ce au ales un alt stil de parenting, recte, dorm cu copiii in pat si altele in gen. da, am gresit, am citit in graba fraza respectiva, scuze si daca sunt in Italia nu inseamna ca sunt vreo capsunareasa din fundul unui satuc ce nu stie a vorbi romaneste ha, nu ma asteptam insa la altceva de la tine, putem si noi sa ne laudam cu facultatile (nu la spiru haret) si job urile, dar astea s treburile mele, nu mi le expun pe forum cum faci tu oricum, numai de bine in continuare, n am timp de asa ceva.. a, expresii gen "mai alinutzo " "spune multe" cum ar zice tanti capsunica alina david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007) http://community.webshots.com/user/alinutzza77 |
Pai alinuta e nick-ul tau, nu?
Alinuta - Alinuto -Alinutei.Corect gramatical.
Oricum, acum am inteles.....
Eu nu imi aduc aminte sa ma fi confruntat cu tine vreodata.Si daca ne-om fi mai intalnit pe forum, poate oi fi combatut ideile tale si nu pe tine.
Motiv pt care nu am tinut ranchiuna si nu ti-am recunoscut nick-ul.Se pare ca tu da.Ba stii si de cate ori am postat o intrebare....
Hai ca eu ma retrag.Daca mai ai ceva sa imi spui te invit pe privat.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
buflea spune:
citat din mesajul lui myrrha Mai, mi se pare ca teama asta de viitoare daune psihologice e exagerata si alimenteaza sentimentele de culpabilitate si asa mari ale mamicilor mai sensibile. |
Cam asta este si senzatia mea ... conceptul asta de AP nu este deloc gresit si cred ca orice parinte normal il aplica, ca doar nu lasam copiii sa planga aiurea sau ii tratam ca pe animale, dresandu-i din placerea de a fi noi in control.
Ce iese in evidenta insa, este dusul acestei teorii la extrem si concluzionarea ca daca nu se atinge absolutul, copilul ajunge la adolescenta cu lama pe vene ... eu nu cred absolut deloc in traume psihice cauzate de lucruri minore cum ar fi respectarea unor reguli. Pana la urma societatea in general functioneaza dupa reguli si cred ca e bine pentru toata lumea sa stie, de la stadiul de celula, ca regulile nu ne sunt pe plac intotdeauna dar trebuie respectate.
Mai cred ca e foarte bine sa ne cunoastem pe noi, sa intelegem ca genele alea se combina in atat de multe moduri incat simtim diferit (Thanks God ! ! !) - a simti diferit de altii nu inseamna ca exista o trauma si nu trebuie fugit repede in copilarie si inventate greseli de educatie.
In exemplele pe care le-am citit - a nu te simti bine cu musafiri nu vine din copilarie - sunt sigura ca si daca ai fi stat in fum de tigara si in discutiile parintilor, tot inconfortabila ai fi acum, asa esti tu si nu e nimic rau cu asta. La fel cu fata care toata viata a plans dupa parinti - ma indoiesc ca daca parintii ar fi stat zi de zi lipita de ea ar fi simtit altfel -este doar o chestie de personalitate fara legatura cu faptul ca ai dormit singura in pat.
Ce am vrut sa spun de fapt este ca cele care practica AP fara abatere, il parctica pentru ca asa vor ele, asa simt ele si NU pentru ca iese copilul mai stabil psihic ... la fel ca si cele care nu il parctica. Fiinta umana este extrem de flexibila, se adapteaza si creste cam in orice conditii. Daca conditiile sunt decente, fiinta umana se dezvolta fara traume - o trauma pshica este mult mai mult decat plansul de la 18 luni dupa suzeta.
Parerea mea este ca a te dedica 100% copilului si a uita de tine ca persoana, cu tot ceea ce inseamna asta - profesie, echilibru, viata sociala, viata sexuala, timp dedicat tie si partenerului - este obositor si frustrant pentru ca nu poti darui dragoste daca nu te simti bine in pielea ta. Sacrificiu suprem nu exista si cine incearca sa-l atinga isi rateaza viata. Asa ca cel mai bine este sa incercam sa echilibram elementele cu care traim, inclusiv a lasa copilul sa planga pentru a intelege o regula care echilibreaza pe toata lumea in casa.
Si sa nu ma contrazica nimeni ca azi le stiu pe toate si sunt psihologul de serviciu Buflea
gabitza2005 spune:
Myrrha, Buflea
Sunt de acord cu voi.
Si daca ar fi adevarata treaba cu "traumele psihologice" viitoare ar insemna ca noi toti suntem o generatie de traumatizati daca ne gandim la modul cum am fost crescuti datorita conditiilor de atunci.
Ce ma ingrijoreaza pe mine la aceste supermamici este ca nu prea povestesc si greutatile prin care trec si
alimenteaza sentimentele de culpabilitate si asa mari ale mamicilor mai sensibile |
denizel spune:
Cand sa spun si eu ca, uite, Buflea si-a expus cat se poate de echilibrat teoria, ajung la ultimele randuri: " Sacrificiu suprem nu exista si cine incearca sa-l atinga isi rateaza viata" .
M-am dezumflat ca un balon :)).
Buflea, e pierdere de vreme sa participi la o discutie doar pentru ca tu consideri ca ai ceva diferit de spus si, de fapt, atunci cand o spui, sa dovedesti ca nici macar nu ai citit parerile celorlalti :).
Si daca ar fi adevarata treaba cu "traumele psihologice" viitoare ar insemna ca noi toti suntem o generatie de traumatizati daca ne gandim la modul cum am fost crescuti datorita conditiilor de atunci. |
Gabitza2005, imi pare rau, n-ai inteles nimicuta, dar imi exprim speranta ca, poate, data viitoare o sa fie mai bine (considera ca am scris asta cu rosu ).
Traiasca pufuletii turcesti si napolitanele Joe! :))
Qamar spune:
citat din mesajul lui gabitza2005 Myrrha, Buflea Si daca ar fi adevarata treaba cu "traumele psihologice" viitoare ar insemna ca noi toti suntem o generatie de traumatizati daca ne gandim la modul cum am fost crescuti datorita conditiilor de atunci. |
si ce te face sa crezi ca nu suntem?:-))
eu ma declar putin traumatizata, ultima palma am luat-o de la maica-mea la 20 de ani
insa de cand a aparut Bia, maica-mea e cea mai AP bunica si mai nou si mama din lume
Your heart is my pińata..
ruxij spune:
Pana la urma tot la AP s-a ajuns, inevitabil. Boon, acum dc. tot s-a ajuns, ia sa incerc si eu sa inteleg ce si cum. Eu cred ca sunt asa oleaca AP, pe ici pe colo prin punctele esentiale, dar nu mi-e totusi prea clar cum functioneaza cu adevarat. Asa ca va propun un studiu de caz. O buna prietena de a mea are un eveniment important din viata ei, la sarbatorirea caruia ne invita, intr-un weekend. Copilul meu, cand aude ca trebuie sa calatorim acolo si sa ne pierdem o zi din weekendul nostru, incepe sa se planga de faptul ca el doreste sa se joace cu prietenii lui, care, daca noi nu am pleca la acea sarbatorire, ar veni la el in vizita si s-ar distra super. Eu totusi il duc la acea sarbatoare, unde se simte OK, dar unde este categoric mult mai plictisitor decat dc s-ar fi jucat cu prietenii lui. Cum ar fi procedat o mama cu adevarat AP intr-o astfel de situatie?
Laura25 spune:
Fetele, nu mai bine deschideti voi subiect separat despre idei si metode de educare sau manageriere a relatiilor cu copiii si familia in general si sa postam aici doar sfaturi si idei pt problema pisicutei?
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Sabina spune:
dar eu nu inteleg faza asta cu sacrificiile supreme etc etc...
eu una, daca nu simt ca am facut tot ce tinea de mine nu pot trai mai departe, asa sunt eu, dar nu ma gandesc la asta ca la un sacrificiu, ci pur si simplu la o modalitate de functiona, cum a fost de pilda cu alapatu, daca nu-mi iesea, as fi fost mega nenorocita toata viata, nu m-am sacrificat sa-mi iasa, ci a trebuit sa-mi iasa ca sa pot sa continui sa ma uit in oglinda.
Nu e o forma de autoflagelare, ci una de supravietuire, nu stiu cum sa zic mai clar....
Asa si cu dormit/adormitu, gestionarea furiilor....
Mie mi se pare mai simplu sa umblu la esenta fenomenului, la cauze, decat sa corectez efectele prin pedeapsa gen iti iau jucaria sau prin fermitati de genu vin e de 12 ori dupa mime si tot de 12 ori il pun in pat.
Pur si simplu nu mi se potrivesc metodele astea , nu as putea sa le aplic.
Am incercat zilele astea 2 sa nu-l culc la pranz.
ieri s-a sculat la 5.45, a dormit apoi de la 11la 11.15 dimineata, seara la 9. S-a sculat azi noapte la ora 3 si a urlat 2 ore de nu mai stiam ce sa=i facem. A fost groaznic. Lasa ca nu am dmormit niciunul, dar mie-ra groaza ca nu stiu sal calmez!
Asa ca asta e, acuma doarme de la ora 16.40.....am sa ascult de ritmul lui si gata....pana la urma se va regla, cum s-a reglat si surioara.
Nu am cum sa fiu ferma si alte din astea acuma, pt ca tulburarile de somn au survenit in urma unei traume duble pt el.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo