job in strainatate
Persoanele (cetateni romani) care lucreaza in UE, cu acte in regula, adica platesc impozit in strainatate, au obligatia sa declare acest venit si in RO?
Multumesc anticipat pt. raspuns.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Raspunsuri
marumiha spune:
Din cite stiu eu nu este nevoie avind domiciliu in alta tara ,impzitele si toate taxele se platesc pe teritoriul statului in care locuiesti ,unde lucrezi.
Chiar sint curioasa ce spun alte persoane care se pricep la legislatie si daca e ceva nou pe la noi.
marius spune:
Nu au aceasta obligatie ba chiar ar fi de evitat deoarece asa cum spuneai fiscalizarea si retinerile privind asigurarile se fac la sursa deci in tara in care se obtin acele venituri.
Insa va trebui rezolvata si evidentierea acestor asigurari in Romania pt ca ele participa la stabilirea drepturilor la pensie de exemplu.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Gabi_K spune:
Mersi pt raspunsuri.
Deci daca persoana respectiva e cu taxele la zi afara, acasa in RO ajunge doar un contract cu Casa de Asigurari, sa fie in regula si cu asigurarea medicala, si cu pensia?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
marumiha spune:
Din cite stiu eu un contract cu casa de asigurari din RO. nu este obligatoriu si de cind tara noastra a intrat in U.E nu se mai iau in calcul ca ani de vechime acei ani pe care ii platesti in tara (sau perioada)daca tu in celasi timp lucrezi in alta tara.Este numai alegerea ta daca vrei sa dai bani la statul roman.De asta sint siguta pt.ca eu plateam o asigurare pina anul trecut in RO.si lucram in IT.unde plateam toate taxele necesare pt.ca locuind aici asta e obligatia mea.
Marius daca nu-ti cer prea mult si esti dragut te rog sa-mi spui si mie cum as putea sa renunt la asigurarea medicala din RO.pe care am facut-o din gresala ,de fapt vroiam ceva provizori pt.ca initial mi sa spus ca se poate face o cerere si nu mai platesti atunci cind decizi tu.Insa cind am facut cererea nu se stia cui sa ma adresez si unde sa depun aceasta cerere.Asta pt.ca eu platesc o asigurare medicala in it.si aici locuind nu ma intereseaza sa platesc o asig.med.si in RO.
Multumesc mult.