masa la ora fixa ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Copilul meu mananca cand ii este foame. Ea sufera daca nu ii dau sa manance cand ii este foame ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Copilul meu, decand era micut, cand il alaptam manca la ore fixe (sau ma rog..cu marja de roare de 30 min)
Mi s-a spus sa-l alaptez la cerere, asa vroiam sa fac, dar el cerea din doua in doua ore cand era in primele 3 luni. Mai repede nu vroia si cateodata dormea exact intre mese.
Cum a crescut, si-a rarita la 3 ore lapticul dupa ce difersificat alimentatia tot asa dupa orar manca.
In jur de 7-8 luni manca din 4 in 4 ore si nu era chip sa-i dau mai repede ca nu se atingea de nimic. Stiu ca o sa vi se para ca exagerez, dar asa a fost el mereu. Singur si-a facut programul si eu m-am adaptata si am incecat sa-l respect ca altfel..era jale. Inclusiv cu somnul era program. Dormea dupafiecare masa, asta pana pe la 11 luni (daaa, a dormit mult mereu...). Acum e mai mare, are 1,3 ani, dar tot la ore fixe mananca. Asa a fost el mereu si mie mi-a convenit intotdeauna ca puteam sa facem orice program cu el. Stiam cand doarme, cand mananca..deci ne puteam face planuri de plimbari, vizite, etc...
Deci in concluzie, copiii stiu eu ce stiu. Sunt unora care le place programul fix, altora...nu! Nu e nici o tragedie..important este sa fie sanatosi si sa se simta bine cu programul care-l au.
Nu am fixat niciodata sau impus ore fixe de masa, l-am lasat pe el sa vad cum prefera. Bineinteles ca daca vezi ca puiul nu stie sa se opreasca din mancat (cunosc cazuri unde copiii ar manca oricat si oricum si oriunde si la orice ora..asa nu!) incerci un program cu el, sau daca vezi ca nu papa la nici o masa..normal ca-i raresti timpul intre mese.
Copilul meu cand a trecut de la 5 la 4 mese mi-a dat un semnal: nu mai manca la niciuna din mese. nu apuca sa i se faca foame asa repede. Mnca mai mult la o masa si avea mai putine la numar, respectiv 4 in loc de5 cum ar fii trebuit. M-am adaptat si asa am papat cateva luni. Acum a revenit iar la 5 mese..Deci, ne adaptam la cerintele copilului (in limite normale bineinteles) nu impunem!
Va pup

Mergi la inceput