LAPTE UHT SAU PROASPAT DE VACA???

LAPTE UHT SAU PROASPAT DE VACA??? | Autor: tynutza

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor ...UN sfat din partea voastra?CAND AS PUTEA SCHIMBA LAPTELE PRAF CU CEL LIKID(UHT sau de vaca)???voi cum ati facut???
va pupam Cristina mamica de 2 bombonici SARAH&INGRID

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Fetita mea, nascuta prematura, care nu a fost alaptata niciodata, are aproape 2 ani si ii dau tot lapte praf. Pediatrul mi-a zis ca, daca imi permit, pana la 5 ani sa-i dau lapte praf care are mult mai multe calitati decat laptele de vaca, e prelucrat si adaptat special pt nevoile de crestere ale copilului. Ei, chiar pana la 5 ani nu cred ca voi ajunge dar deocamdata nu am de gand sa schimb laptele praf (dealtfel, de curiozitate, am incercat sa-i dau UHT si nu i-a placut iar lapte proaspat de vaca de care sa fiu sigura ca-i sanatoasa nu am cum face rost asa ca...)
Off topic: salut cu bucurie o locatara a oraselului minunat Novara pe care l-am vizitat si in care locuieste o ff buna prietena a mea!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

In general dupa varsta de 1 an ii poti da,insa personal nu recomand.Laptele praf e scump,intr-adevar,dar e imbunatatit conform nevoilor de crestere a copiilor si mult mai bun decat UHT sau laptele de vaca.
Noua,din cauza problemelor de sanatate, ni s-a recomandat lapte praf pana la 3-4 ani..
Din ce-am citit pe forum,mamicile cam la 2 ani incep sa dea lapte normal copiilor,mai mult UHT.Cel de vaca,de la tarani e cam periculos pt ca nu stii daca sursa e sigura,conditiile de igiena sunt ok,sanatatea animalelor,etc etc.

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tynutza spune:

deviat de la subiect...DA! e un oras super de care si yo sunt indragostita!e singurul loc in italia unde m/am simtit acasa....si de asta am ramas aci!
merci de sfat
va pup dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Aici daca copilul nu are vreo problema de santate de la 1 an se incepe trecerea pe laptele de vaca. Sincer aici nu am auzit pe nimeni sa dea atat de mult timp formula la copii decat in cazuri de alergii, intoleranta sau probleme de genul. Am locuit in Chicago si acum suntem in Kansas City, deci am schimbat pediatrul si nici unul nu au pomenit sa tin formula mai mult de 1 an. Eu cred ca si asta cu formula pana la 5 ani e un trend si reclama multa pt firmele producatoare(parere personala)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaalex spune:

Tot eu
Aici se indica clar ca toate produsele, inclusiv laptele tr sa fie pasteurizate, deci cade laptele direct de la sursa (care oricum il poti obtine numai de la ferme). Noi in curand ne mutam in Romania si ma gandesc ca o sa caut un brand de lapte pasturizat de pe piata si care sa fie bio. Daca stiti cumva care este m-ar interesa informatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

[quote]citat din mesajul lui oanaalex

Tot eu
Aici se indica clar ca toate produsele, inclusiv laptele tr sa fie pasteurizate, deci cade laptele direct de la sursa (care oricum il poti obtine numai de la ferme). Noi in curand ne mutam in Romania si ma gandesc ca o sa caut un brand de lapte pasturizat de pe piata si care sa fie bio. Daca stiti cumva care este m-ar interesa informatia

Oana mamica fericita de Mara Ioana(05.14.2009) si Alex(05.08.2006)
http://picasaweb.google.com/oanaalex21

oana, se recomanda uht sau doar pasteurizat ? din cite stiu, laptele uht pierde din vitamine...in ro cred ca exista lapte dorna bio da nu stiu daca-i uht sau proaspat (doar pasteurizat)
tynutza, si in germania se recomanda introducerea laptelui de vaca dupa 1 an (dar nu inainte, din cauza proteinei de dim mare, se metabolizeaza greu); in ro exista cultul laptelui praf, nu cred ca vei primi multe raspunsuri pro vaca din tara, dar vezi ca exista un subiect aici pe forum in acest sens, fa o cautare daca te imtereseaza

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Clar LAPTE PROASPAT DE VACA dar numai dupa varsta de un an sub forma de lapte inlocuitor de formula.
Pana atunci, orice alt lactat iti recomand sa-l prepari tu in casa - nu e greu deloc - si sa ii dai: iaurt simplu sau cu fructe zdrobite, branzica de vaci cu Calciu.
Stiu ca tot apare problema faptului ca laptele de vaca e greu sa fie verificat daca nu e pasteurizat, dar eu am gasit metoda celui de ferma care ne bucura mult. Nu se compara ca si gust si modul in care se "proceseaza" in iaurt sau branza fata de cel pasteurizat de la magazin. Asa ca, o fi cel de-al doilea mai sigur, dar eu aleg cel ADEVARAT!
Pt sursa sigura iti recomand FERMA ANIMALELOR (gasesti info pe www.ferma animalelor.ro) si sa stii ca nici nu e scump. Poti lua in ce cantitati doresti si poti vedea cu ochii tai cum se mulg vacile (sunt mulse automat, nu manual).
Noi adultii si fratele mai mare bem deja de mai multa vreme din asta si e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si noi tot de la aceeasi ferma luam lapte. E foarte bun si conditiile de igiena corespunzatoare.
I-am alaptat pana la 9, respectiv 10 luni. Apoi, celui mare i-am dat praf pana la 1,2 ani si dupa, UHT, ca nu descoperisem ferma (de fapt nu cred ca vindeau la vremea aia). Cel mic, la fel, praf pana la 1,5 luni si dupa, de la ferma.
Il prefer celui din magazine. UHT-ul mi se pare o apa chioara, fara gust.
Am mai auzit de recomandari de lapte praf pana pe la 2 ani, dar nu pana la 4-5.
Asta cu ferma, insa nu e valabila pt. tine Tynuta, caci vad ca stai in Italia, dar poate ai si acolo o sursa.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Tot citind forumurile despre copii, am observat ca doar in Romania se recomanda lapte praf formula pana la cel putin 3 ani. Ceea ce mi se pare cel putin dubios....de ce in majoritatea tarilor civilizate se recomanda clar introducerea laptelui de vaca de la 1 an si la noi nu? N-am reusit sa gasesc raspuns la aceatsa intrebare...poate voi aveti vreo idee...chiar ma intriga...

Eu i-am dat pana pe la 2 ani si un pic lapte praf forumula, dupa care am trecut pe Lapte UHT Milli de 1,5% grasime, pe care l-a acceptat foarte-foarte bine!

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Si eu am dat fetelor lapte praf pana la 1an,dupa care le-am datlapte de vaca.Si cand spun lapte de vaca,ma refer strict la cel muls direct de la animal,este drept sub rezerva ca aveam de unde sa-l luam si sa avem toata increderea in produs.Si mie mi-au baut si inca-mi mai beau destul de mult lapte.Cea mare pana sa mearga la gradi imi bea si peste 1l lapte,iar cea mica era si este undeva la peste jumatate de litru pe zi.
Nu am avut vrobleme,trecerea am facut-o treptat inlocuind cam cate 30-40 ml lapte formula cu lapte de vaca si neavand nici o problema.

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput