Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Ramo se poate, esti in aceeasi sitiatie cu Miki.
Daca nu-ti recomanda medicul sa-ti faci analizele de trombofilie, eu zic sa le faci oricum. E cam scump, dar merita.
Ai luat ceva tratament in timpul sarcinilor?

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Eu...inca o sarcina pierduta....

Ma tin tare pe pozitie, incerc sa fiu optimista (atat cat imi "permit") si...mai incercam...

Din pacate cauzele nu reusesc sa le identific, este a treia pierduta dupa nasterea Mayei. Analize (microbiologie, genetica, trombofilie, coagulare etc etc) - toate ok. Trompa (1 cat mai am) functionala, ca am ramas natural (cu stimulare) de fiecare data.

Asta e soarta, incerc sa iau partea pozitiva a lucrurilor si sa sper in continuare ca la un moment dat vom reusi. Deocamdata, cel putin pana in toamna, renunt la ideea de FIV pt ca nu-i vad rostul. O sa vedem atunci.
Doctorii m-au incurajat spunandu-mi ca daca am o sarcina dusa pana la termen nimic nu ma opreste sa o am si pe a doua, insa cate voi mai pierde pana atunci, nimeni nu stie...poate fi urmatoarea, pot sa mai pierd inca 10 si a 11-a sa fie ok, poate sa nu mai fie niciodata.

Tot ce am descoperit este, dupa cum stiti, MTHFR, C heterozigot. Dr. Uscatescu mi-a spus ca trebuie sa incep trat imediat ce aflu ca sunt insarcinata si e confirmat ecografic (sa nu fie extrauterina), insa se pare ca e prea tarziu...
nu stiu ce sa mai fac...

Pup mult.

Ingeras, mami de Maya
In curand vom fi 2 in 1...din nou..si va fi bine!
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Ramonela si Ingeras imi pare rau ca a tb sa treceti din nou prin asta.
Ingeras cate sapt a avut sarcina aceasta?

Fetelor sa va spun despre mine. La mine amandoua sarcinile au fost oprite din cauze hematologice, la prima nu am facut deloc tratam cu anticoagulanti pt ca nu stiut de mutatii(am facut chiuretaj). La a 2-a nu a facut fata clexan-ul , au fost mai mult fact coagulatori (prednison+mers mult prin canicula+ deshidratare+ alim bogata in vit K). Pt a 2-a sarc nu am mai facut chiuretaj deoarece sarcina a fost f mica, abia s-a vazut ceva la eco de care dr nu era f sigura ca e sarcina ori ba. Inainte de ET-ul din oct s-a vizualizat endometrul mai alb pe margine (hipoecogen) ceea ce inseamna un proces inflamator si asta cred ca mi se trage de la sarcina oprita din ev la care nu am mai facut chiuretaj. Eu am un CM f mic si cred ca nu a putut sa se elimine sarcina. Inainte de ET din oct am facut un tratam dat de o gineco din orasul meu care continea si polidin(asta nu tb sa-l fac deoarece intareste sist imunitar). Embrionasul cred ca a vrut sa se prinda in urma ET-lui dar nu l-au lasat NK crescuti (nu am luat deloc cortizon). NK i-am depistat in dec si banuiesc ca au crescut dupa sarcina neeliminata si din cauza polidinului. La PAP mi-a iesit cu proces inflamator.
In urma unor avortuiri repetate va puteti pricopsi cu NK mariti, sfatul meu este sa va faceti urmat anal imunologice:
Imunofenotipare limfocitara (limfocite B, T si NK)
- in Romania analiza se poate efectua la Institutul Victor Babes de pe Splaiul Unirii-Bucuresti si costa 260 ron, sau tot contra cost la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central Carol Davila din Bucuresti, str. Mircea Vulcanescu nr.88 sector 1
ATPO
Factor antinuclear (FAN)
Anticorpi antiADN

Ac sunt vinovati de opriri din evolutie.

Acum o sa deschid un cap nou. Rog fetele noi sa-si faca semnatura cu balariile, dc nu au balarii inca depistate sa treaca nr de sarcini oprite din ev, eu una dc nu vad semnatura nu stiu cu cine vb, ce sfaturi sa-i dau. Lista devine din ce in ce mai lunga si incomod de accesat, cine doreste totusi sa fie trecuta sa scrie datele cu rosu
Va pup si ne vedem in cap urmator.

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Va invit la un capitol nou aici

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA sa se prinda bb! DOAMNE AJUTA sa duc sarcina la termen!

MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput