Trombofilia o cauza a infertilitatii - 20 -

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

neata fetelor

stiu ca voi aveti experienta in analize, mi am facut si eu profilul anti fosfolipidic si anticorpii anti-beta glicoproteina 1 IGM a iesit 28 si valoarea maxima era de 20.
ce inseamna asta?????le am facut la synevo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

mire, uite aici: http://www.synevo.ro/anticorpi-anti-beta2-glicoproteina-1-iga-igg-igm/
Din ce inteleg eu, ai putea fi suspecta de sindromul antifosfolipidic, dar ei zic sa repeti analiza la 12 saptamani fiindca la doua rezulate proaste se pune diagnosticul.
Ai pierdut o sarcina, deci s-ar lega cu rezultatul prost ce l-ai primit de la Synevo. M-am uitat in analizele mele si la mine IgM a iesit <2 RE/ml la anticorpii anti-beta2 glicoproteina 1.
Daca tin bine minte, in curand vei face FET, asa ca ma gandesc ca poate nu vei avea timp sa repeti pana atunci analiza. Parca ziceai ca oricum vei face Clexane?
Poate ar fi bine sa dai o fuga pana la un hematolog sa ceri o parere avizata.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

mire, uite aici: http://www.synevo.ro/anticorpi-anti-beta2-glicoproteina-1-iga-igg-igm/
Din ce inteleg eu, ai putea fi suspecta de sindromul antifosfolipidic, dar ei zic sa repeti analiza la 12 saptamani fiindca la doua rezulate proaste se pune diagnosticul.
Ai pierdut o sarcina, deci s-ar lega cu rezultatul prost ce l-ai primit de la Synevo. M-am uitat in analizele mele si la mine IgM a iesit <2 RE/ml la anticorpii anti-beta2 glicoproteina 1.
Daca tin bine minte, in curand vei face FET, asa ca ma gandesc ca poate nu vei avea timp sa repeti pana atunci analiza. Parca ziceai ca oricum vei face Clexane?
Poate ar fi bine sa dai o fuga pana la un hematolog sa ceri o parere avizata.

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota

maine la 1 mi am facut o programare la Avram sa vedem ea ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna fetelor,
O saptamina usoara
Mirela si eu te sfatuiesc la fel, fuguta la hematolog cu toate analizele si vezi ce iti spune
Balanta am o mica rugaminte la tine. Sunt putin off topic , sper sa nu ma certe rau MIki.. stiu ca incepi tratamentul pt fiv, si te-as ruga sa imi spui si mie ce protocol ti=au recomandat medici austrieci. Stiu ca si tu ai un amh cam micut, ca si mine de altfel, si m-ar ajuta sa stiu ce ti=au recomandat tie

Mergi la inceput

adrianaady, ti-am trimis MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikas spune:

buna la toata lumea!
va scriu un pic ingrijorata ca nu se mai gaseste clexane, am cautat la Sensiblu, Help net, Dona si se pare ca nu au de cateva luni.
Sunt in situatia in care daca raman gravi (doamne ajuta!) imi trebuie clexane din ziua in care vad II liniute pe test, si pana nasc.
Faptul ca nu se gaseste ma ingrozeste la propriu. Aveti idee de cum se poate procura? Exista si alt medicament similar, ce se poate face in locul Clexanului?
Multumesc mult de tot.

MTHFR hetero, ambele muatii, FVL hetero, tioida autiomuna, 1 sarcina oprita din evolutie 12sapt.

Mergi la inceput

mikas, din cate am inteles Clexane este similar cu Lovenox (au aceeasi substanta activa). Despre Lovenox, stiu ca se gaseste in Austria, dar imi imaginez ca e scump, ca mai toate chestiile de pe acolo.
Clexane nu se mai gaseste nici in Timisoara si pe unde am intrebat, nu au stiut sa imi spuna cand si daca vor primi.
Ca alternativa la Clexane ar fi Fraxiparine (inca se gaseste la noi), care este tot un anticoagulant, dar nu contine aceeasi substanta activa ca si Clexane, deci nu e chiar acelasi lucru.
De exemplu, cand voi incepe FIVul, cred ca voi incepe sa fac Fraxiparine in loc de Clexane, ca mi se pare destul de complicat sa alerg prin alte tari dupa Clexane/Lovenox.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Mi-au venit rezultatele mutatiilor genetice: MTHFR 1298 heterozigot si PAI-1-4G/5G homozigot.
Doctorita genetician mi-a prescris (joi ma duc la control, astea-s rezultatele primite pe mail) acid folic in primele 3 luni inainte de sarcina si 4 luni de sarcina, si aspenter 'a la long'. Nu stiu ce sa cred...voi ce ziceti?

Mergi la inceput

rocris, intentionezi sa mergi si la un hematolog? Eu personal nu cred ca geneticianul e in masura sa prescrie tratamente in probleme de trombofilie.
Plus ca la doua mutatii, dintre care una homozigota...doar Aspenter...mie imi suna cam riscant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Nici mie nu-mi suna bine. Din pacate, nu prea am optiuni de hematolog in Cluj. O sa incerc totusi sa merg la Dr. Cucuianu, care macar m-a trimis la analize.

[ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]2 sarcini oprite din evolutie la 6, respt. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]

Mergi la inceput