Depresie - baietel de 7 ani

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jelimoni spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Dragele mele dragi, va multumesc ficareia pentru sustinerea, sfaturile si experintele impartasite cu mine. M-au ajutat si ma ajuta enorm! Din pacate acum nu am timp sa va raspund in parte, asa cum ar trebui (merg cu Luca la citit), vreau doar sa va spun ca ajutorul vostru a facut minuni!

Iata ce am decis pentru viitorul apropiat:
- vom face terapie in continuare
- vom schimba comportamentul si metoda de relationare in cuplu (in special in fata copilului)
- ii vom cumpara un papagal lui Luca (a fost fff incantat cand l-am intrebat daca si-ar dori un animalut!)
- am inceput deja si terapia prin arta (si aseara si in seara asta am mers la teatru cu Luca si a fost ff incantat...eu merg la o scoala de teatru si l-am introdus mai demult in lumea asta, insa in weekendul acesta mi s-a parut mult mai fascinat; cand am iesit in seara asta ma intreba deja ce piesa este maine seara)
- facem si terapie prin ras: glume si carti amuzante, charlie chaplin, stan si bran
- datorita unei foarte bune prietene pe care mi-a daruit-o forumul acesta, azi Luca s-a reintalnit cu un baietel foarte special, de varsta lui, cu care s-a inteles intotdeauna ff bine. S-au jucat tare frumos si s-au inteles extraordinar (la fel si eu am petrecut timp ff placut cu prietena mea, asa ca am impuscat doi iepuri deodata); Sper sa reusim sa facem sa se mai intalneasca baietii (si mamicile ).
- cautam un instructor bun de aikido si il dam si la sport
- deocamdata Ana mai ramane la tara 2-3 saptamani si apoi o aducem acasa.

Sper ca am scris tot .... Ah! Iar eu sunt mult mai optimista azi!

Multumesc din suflet!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

alina sunt alaturi de voi! cred ca iti este cumplit!,m-a bucurat insa ultima postare,ma rog sa treceti cat mai repede peste aceasta perioada! luca are noroc de o mamica minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristacoman spune:

Alina, si o imbratisare. Sunt sigura ca veti trece cu bine si de aceasta incercare. Sunt alaturi de tine (de voi) cu sufletul si gandul.

Cristina, mami de Antonia Izabela (29.01.2008)- 1 + An.

"Cea mai mare bucurie a vietii este nasterea unui bebelush. Abia acum incepe adevarata petrecere, iar fericirea pare infinita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Superb Alina! sunteti pe drumul cel bun. Continua sa fii optimista si pozitiva ca si azi, si ai incredere ca o sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

va imbratisez si sa o tineti tot asa!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Alina,eu abia acum am citit despre problema ta si vad ca deja sunteti pe drumul cel bun.Foarte bune sfaturile fetelor de pe forum,eu tin sa subliniez cat e de importanta miscarea organizata-sportul de orice fel-pentru copil.Fetita mea(de 7 ani si jumatate) face dans de doi ani si ceva,si vreau sa iti spun ca a ajutat-o din toate punctele de vedere,de la dezvolatarea atentiei si concentrarii si pana la socializare.Antrenamentele,spectacolele sau deplasarile cu grupul ei o atrag intr-o lume in care gandurile negre nu au ce cauta.Si ea,si colegii ei de la dans sunt copii fericiti,uneori epuizati,ca nu e usor dupa scoala si teme sa scoata antrenorul untul din tine si sa vrea perfectiune,dar mereu veseli si uniti.Imi place ca uneori ,la finalul unui antrenament sau inainte de vreun concurs,antrenorul ii pune sa se adune in jurul lui,isi dau toti mainile si striga :Echipa!"Acolo nu doar invata sa danseze,invata sa se joace,si se joaca toti,fara discriminari de vreun fel,inainte si dupa ora de dans,sa fie uniti,sa se distreze impreuna,sa lupte impreuna pentru echipa lor .Nu doar parintii intervin in educatia si psihicul unui copil,si e bine sa ii oferim un mediu nou,diferit de scoala,care sa ii ofere atat evenimente placute,care sa il ajute sa fie pozitiv,cat si prieteni,care sa il invete ca viata merita traita.Am vazut ca deja ai decis sa faca un sport.S-a apucat?Ce rezultate aveti?Ii place,si-a facut prieteni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ma bucur enorm ca ai luat aceste hotarari si deja ai inceput sa aplici pe unele dintre ele. Deja se vad rezultatele in optimismul tau si in tonusul baietelului.
Pana veti aduce fetita acasa, incearca sa afli cu exactitate daca problema baietelului este surioara sau mai degraba noii colegi sau chiar invatatoarea.
Am vazut ca fetita are 2 ani si daca pana acum el nu a dat semne ca ar avea probleme cu existenta surioarei mai mici, cred ca totusi adevarata problema trebuie cautata in clasa lui.

Eu nu as fi dus fetita nicaieri; face parte din viata voastra, iar baietelul este vital sa inteleaga ca nu se poate ca surioara lui sa dispara, chiar si pt o perioada limitata de timp, fiindca are el o problema. Fetita este si mai mica decat el. Atata timp cat baietelul nu este un pericol pt ea, nu vad de ce sa fie indepartata.
Este surioara lui si fiica voastra mai mica.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

De acord cu Allinta,fetita este surioara lui,si cred ca nu ea reprezenta adevarata problema.Indiferent cat o tineti in alta parte,ea va reveni(sper)cat mai curand si baiatul va trebui sa se adapteze iar situatiei de a nu mai fi singura voastra feblete.Poate era prea micut pentru stresul pe care il reprezinta scoala.Am inteles ca nu are/avea inca 7 ani cand a inceput clasa I.Eu tot de aceeasi parere sunt,la nivelul la cared se lucreaza la clasa fiicei mele,anul trecut ,la 7 ani neimpliniti,ea nu ar fi facut fata,desi este un copil extrem de capabil.Sa rezolvi la 6 ani ecuatii de tipul a-2-3=5 nu e tocmai cea mai placuta preocupare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Alina, am uitat sa zic, dar cred ca ai si asta trecut pe lista ta: pe langa terapia prin ras care este absolut benefica si minunata, incercati si masaj terapeutic, sau un masaj simplu al picioarelor inainte de culcare (masajul ajuta si la apropierea copil-parinte), ceaiuri de plante relaxante, terapie prin muzica si dans. Rutina somnului sa fie sfanta, sa isi faca orele suficiente de somn, stim cu totii ca deficienta somnului faciliteaza depresiile si starile de iritabilitate. Si f important: sa nu sara peste mese.
va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonab spune:

Ma bucur sa aud ca esti mai bine si ca v-ati facut un program sa va reveniti.Sunti sigura ca metodelevor da roade si Luca va fi din nou baietelul dinainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

alinus eu te pup si il imbratisez tare pe luca si pe mami lui extraordinara ! simt in vocea ta optimism si sunt sigura ca veti reusi sa treceti cu bine peste momentele acestea grele!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput