dauneaza sau ajuta suzeta la bebelusi?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
Eu sunt curioasa cate mamici au reusit realmente sa aiba copii care sa nu-si formeze obiceiul de a suge nimic in absenta suzetei.

fetele mele, mai, amandoua nu au supt nici deget, nici suzeta, nici nimica. au supt san sau biberon insa de foame sau de sete. mie nu mi-a facut impresia ca au folosit sanul pe post de suzeta, chiar si cand sugeau cu orele era pentru ca nu faceam eu suficient lapte fata de nevoile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

Eu sunt curioasa cate mamici au reusit realmente sa aiba copii care sa nu-si formeze obiceiul de a suge nimic in absenta suzetei.

Eu mi-am crescut copilul fara suzeta, si in afara de san nu a supt altceva. Si mai cunosc si alte mamici.

La cat de neajutorat si dependent de mama este un bebelus, banuiesc ca acesta traieste multe senzatii de teama, stres si anxietate. Insa a le trata pe cale bucala nu mi se pare ok. In timp modul acesta de a face fata stresului va fi inlocuit cu tratamente echivalente specifice adultului (mancatul, fumatul, muscatul buzelor). Chiar si adult fiind este mult mai sanatos sa te tratezi plangand decat fumand sau mancand. Din acest punct de vedere consider suzeta periculoasa. Prin felul in care se proiecteaza ea in viitor, si ce ascunde de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Suzeta nu pica pe jos ca de aia folosesti snuruletele de prins in piept suzetica!!!

cu ace de siguranta, presupun. "snuruletele" ar trebui interzise prin lege. si data viitoare cand mi te mai adresezi, as aprecia niste argumente si eventual linkuri de la siteuri specializate. ti-am dat informatia de la AAP, este exact ce spun medicii, fa ce vrei cu info asta, dar nu te mai contra pe-aici doar de dragul contrarii.

nimic

Nuuuuuuuuuu, cu acul de cusut...

Prin lege da! ca asta este foooarte important!!! Nu am cam inteles ce argument sa ti aduc, eu doar de aceste holdere vorbeam ca sa eviti suzele murdare. By de way dupa 6-7 luni tot suzeta este mai curata decat manutele copilului. Sau dupa 6-7 luni nu i o mai dam, suzeta?! cum zice AAP???

http://www.target.com/s/187-1154584-0294646?_encoding=UTF8&search-alias=tgt-index&keywords=pacifiers%20holders&searchSize=30&ref=sr_bx_1_1&searchView=grid5&searchNodeID=1038576&searchPage=1&searchRank=target104545

p.s. Eu una imi cresc copiii cum simt, nu dau doi bani pe AAP si nici nu intreb pe forum ce si cum. CUM SIMT. Atat!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Mamagiuliei , am zis sa nu le zic holdere si nu am avut idee cum sa le zic in romaneste. Si sunt snurulete din astea dragute rau de tot.

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinadana

Mamagiuliei , am zis sa nu le zic holdere si nu am avut idee cum sa le zic in romaneste. Si sunt snurulete din astea dragute rau de tot.

corina mama Ralucai

Si noi am avut (nu era asa sic la vremea aia ca nu gasisem roz decat alb) si tare folositor a fost snuruletul de plasitc (chiar nu stiu cum sa-l denumesc corect in limba romana )

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

aici produsele noi

*BAZAR - MARE - BAZAR*
*INVITATIE PT.MAMICI DE FETITE DE 2-5 ANI*
*HAIDETI SA-I AJUTAM
PE BOGDAN SI surioara lui - ISABELLE -
SA AJUNGA LA MEDICI PE 28 IANUARIE !

Mergi la inceput

Si tot frumoasa este chiar daca ati folosit suzeta!!! americanii astia i au gasit un nume tare potrivit pacifier. Chiar ca...

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Corina,
eu am fortat suzetareala Verisoara mea dulce si-a supt degetul peste 12 ani, nici nu vreau sa povestesc cate neplaceri a avut (noi am crescut impreuna ca doua surori) si acest lucru m-a marcat si am decis ca mai bine nu. In 2004 era greut de gasit, cel putin la noi, unul cu forma ortodontica si silicon, insa asta a fost si indicatia pediatrei si al doctoritei mele iubite - medic stomatolog - sunt doua doamne doctor pentru care am un respect etern

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

aici produsele noi

*BAZAR - MARE - BAZAR*
*INVITATIE PT.MAMICI DE FETITE DE 2-5 ANI*
*HAIDETI SA-I AJUTAM
PE BOGDAN SI surioara lui - ISABELLE -
SA AJUNGA LA MEDICI PE 28 IANUARIE !

Mergi la inceput

Pai de asta zic, fiecare stie cel mai bine ce are de facut ptr propiul copil si cum copiii sunt atat de diferiti de ce i am pune pe toti in aceeasi oala?!

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Bine, m-ati convins, se pare ca sunt si copii care in lipsa suzetei nu se apuca de supt degetul.

Dar realitatea este ca multi copii chiar sug degetul - si asta nu pentru ca noi, mamele, le facem ceva nepotrivit sau incercam sa le tratam probelmele "pe cale bucala".
Ci pentru ca ei, copilasii, descopera singuri - intai manutza, apoi prefera un singur degetel...

Cred ca acei copii care vor neaparat sa suga ceva o vor face, indiferent daca parintii le ofera sau nu ceva de supt. Am cunoscut un bb care sugea coltul paturicii - iar cand s-au prins parintii si au pus paturica deoparte a fost asa mare scandalul... incat i-au dat-o inapoi. La urmatorul copil au folosit suzeta. Si eu voi face la fel - numai sa o accepte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiabualola spune:

Si eu aveam prejudecata asta - suzeta e data doar de mamicile care nu au chef de copil, sa il linisteasca si gata... pana a inceput fetita mea sa aiba colici si sa fie maraita si plangacioasa. Atunci m-am gandit sa incerc si cu suzeta, caci o tineam non stop in brate si tot plangea. Erau zile stateam si 20 de ore cu ea in brate, venea sotul acasa sa ma inlocuiasca. Cand am luat suzeta, am observat ca nu o vrea dupa ce a mancat, o scuipa. Cam dupa 2 ore de la masa, daca este agitata si plange, o ia, o scuipa, apoi se chinuie sa ajunga din nou la ea, i-o dau iar. Cand i-a suzeta in gura, incepe sa elimine gazele, la inceput am crezut ca e coincidenta, dar nu. Si astfel se linisteste, adoarme si apoi scuipa suzeta. Foarte rar doarme cu ea in gura. La inceput sotul nu a fost de acord cu suzeta, ma trimitea sa ii fac biberon ca "ii e foame, de aia plange". Ii faceam biberon, manca 50-60 de ml, vomita jumate si plangea, strica si masa urmatoare, mai rau o dereglam. Acum cauta suzeta sa i-o dea, cand vede ca nu se potoleste din plans.

Si daca nu ii dau suzeta, ea isi baga pumnii in gura... Suzetele (are 3) i le pun in fiecare zi in aparatul de dezinfectat si le schimb mereu, sa fie curate. Manuta se umple de saliva, sau lapte, apoi ea si-o scoate, si-o baga dupa 30 de minute la loc, cu bacteriile crescute intre timp pe manuta. Si nici nu poti sa o urmaresti daca a bagat mana in gura, sa fugi cu ea la baie, la spalat si tot asa.

Suzeta nu tine loc de afectiune si daca un copil este linistit si nu are motive sa ii fie dat suzeta, atunci ferice de mama. Dar nu toti copiii sunt la fel, fiecare caz trebuie tratat in parte. Acum las copilul sa planga la nesfarsit, ca e lipsa de ingrijire faptul ca ii dau suzeta!!

Si cand e mai mare, ii explici ca nu se mai poate, ii spui ca i-ai dat-o altcuiva, gasesti o metoda. Mama mea s-a prefacut ca mi-o arunca de pe fereastra de la dormitor in Dunare, ca era peste drum de noi. Si eu stiam ca e apa mare acolo si ca nu o mai pot lua... Cateva zile m-am uitat pe fereastra dupa ea si vorbeam cu apa, sa imi aduca suzeta inapoi. Dar mi-a trecut, si nu am luat degetul in schimb, nu mi s-au deformat dintii, nici carii nu am facut (si pe vremea aia nu erau suzete ca acum).

E usor sa iti dai cu parerea privitor la anumite chestii din cresterea copiilor si te raportezi la experienta ta... Dar daca iti plange copilul cate 20 de ore, fara sa doarma, va spun eu ca ii suflati si in fund, numai sa se potoleasca! Si nu e vorba de deranjul care ti-l provoaca, oboseala sau lipsa de somn, ci sa stai sa vezi cum se chinuie ( ca de fericire nu plange nici unul) si apoi sa mai auzi si ca : din lipsa de preocupare ii dai suzeta!

Mergi la inceput