Cum inveti sa dai prioritate unuia din copii?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

curaj, se poate si vei reusi sa gasesti resursele de care ai nevoie sa faci fata la toate.
incearca sa faci doar o data cumparaturi pe saptamana, cele principale, daca se poate. alte maruntisuri le poti lua cand iesi afara, tu sau sotul.
apoi cu gatitul la fel, maxim de doua ori pe saptamana, in rest cum spuneai- improvizezi sau faci ceva rapid. curatenia la fel, o data pe saptamana una mai buna si apoi doar pe bucatele.

nu e usor cu doi copii, unul mic si altul la scoala in clasaI, dar vei reusi!

nu uita sa-i oferi si sotului un timp, ala putin si pe furate cum se spune, dar sa nu-l uiti!

ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Kariguld, suna asa bine cand o spui... Pare asa de "natural" sa urmez aceste sfaturi... si totul va fi bine asa, de la sine.
Din pacate, notiunile neprogramate care imi fac dificila viata sunt mai multe si apar cand nu ai deloc nevoie de ele.
Dar, oricum, intentionez sa fac tot ce pot sa fie bine, asa ca multumesc de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Anna, era si un articol pe dC cu slabitu la mamici, unde se spunea clar ca mai mult de 2 kile pe luna e f toxic.

O cura din asta, gen Oshawa, se face oricum, pe odihna si fara stress. Altfel, e un efort pt organism , efort care uce la dezechilibre.

Eu tot raman la parerea mea ca ar trebui sa dscuti cu sotul, sa il duca el pe cel mare la scoala dimineata si sa il si ia, astfel ca tu sa ai cateva ore numai cu cel mic dimineata, sa le mai dormi..sa faci ce vrei.
Apoi seara sa il preia el pe cel mic cateva ore timp in care tu te preocupi de cel mare.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vivighe

uhhh...tare greu...la mine diferentza dintre copii e de 2 ani si 8 luni.fetita are 3 ani si 7 luni si bebe 10 luni.Eu am avut o mare depresie dupa nasterea celui mic cand am vazut ca timpul s-a contractat subit ca nu ma mai pot ocupa de nimik ca lumea...nici de copilul mare nici de copilul mic nici de sot nici de mine.Mi-am dorit mult sa-l alaptez pe cel mic 6 luni(pe fetita doar 3) dar n-a fost sa fie....el adormea mereu cu tzatza in gura si peste o ora voia iar.Daca ma mulgeam si-i puneam in biberon reusea sa manance mai mult si avea mese la 2,5-3 ore.Alfel era foarte lenes.O saptamana cat cea mica a fost la mama a fost ok....dar apoi a fost groaznic pentru ca nu dormeam uneori nici 2 ore legat.Stateam noaptea sa spal biberoane pompe sa sterilizez...ziua sa fac mancare si pentru fetita si pentru noi ma mulgeam mereu ca lenesul dormea dus nu mai aveam timp de joaca pentru fetitza...voia sa-i citesc povesti ...sa nejucam ceva...eu nu puteam face nimik...sotul la servici....a fost groaznic.Vedeam tristetea in ochii ei,se ducea singurica sa coloreze sau sa se joace ceva...mi se rupea inima si de cel mic ca nu am destul timp sa ma ocup de el cu alaptatul cum trebuie asa ca atunci am luat o decizie care mi s-a parut cea mai buna: decat un copil alaptat si o mama nebuna la 2 copii(plangeam non-stop din cauza neputintelor mele) am zis ca mai bine il trec pe lapte praf.Asa ca din pacate Mihnea nu a supt decat 3 saptamani....nu m-au tinut nerviii mai mult.Peste 2 luni Ingrid s-a dus la gradinita si a fost mai ok.Poate ca daca ar fi sa o iau de la capat as face la fel pentru ca el era mai satul dormea mai bine noaptea si eu vo 4 ore legat...nu mai eram atat de epuizata(eu nici macar nu reuseam sa mananc o masa ca lumea pe zi...plus alaptatul....organismul se resimte)

Stiu ca pe forumul asta se promoveaza alaptatul dar 9 luni mi se pare ok.Plus ca din ce stiu eu(de la copiii cunostintelor) nici un copil mai maricel(peste 6 luni) alaptat nu doarme bine noaptea.Se trezeste de multe ori...si nu de foame ci de...dor.De indata ce sunt intarcati dorm bine merci toata noaptea.
Am indraznit sa-ti dau acest sfat pentru ca problema ta cea mai mare mi se pare a fi oboseala.Organismul tau e vlaguit de lipsa de somn, de alaptat care ti-a luat multe resurse, de dieta, de stres si griji ca nu te oupi de nimik cum trebuie.De indata ce te vei linistii putin o sa vezi lucrurile altfel.Acum doar iti dai seama ca asa cum e nu e bine, dar nu stii cum sa faci sa fie bine.Si eu incercam sa stau singura o ora doua dar in timpul asta nu ma deconectam....nu faceam decat sa analizez situatia si sa-mi dau seama ca nu e bine asa.Solutii am descoperit abia cnd m-am odihnit.Si solutia a fost sa fiu calma...sa inteleg ca sunt un om si nu un supraom...ca ziua are doar 24 de ore si sa accept ca nu sunt perfecta si ca nu le pot face pe toate ...si in nici un caz nu le pot face perfect.

Lupta mea interioara nu s-a terminat pentru ca am inceput serviciul si de aici alte frustrari.Incerc sa ma impac cu mine si sa petrec timp cu fiecare copil...sa nu ma mai ratzoiesc la Ingrid...sa nu mai am pretentii de la ea pentru ca si ea e un copilash,sa-mi dau seama ce e important pentru ea si nu ratez momentele alea.

Ai zis ca v-ati impartit treburile...poate ar trebui sa le mai impartiti o data si sa incercati sa nu mai faceti unele chestii in ultimul moment.Mie chestia asta mereu mi-a dat o senzatie de panica.Calca mai multe camasi sambata,duminica fa mancare pt cel mic si pune la congelator,luni mancare pt voi, marti cumparaturi,miercuri spalat rufe,joi curatenie,vineri iar mancare pt voi.Am dat si eu un exemplu.Adik in fiecare zi sa existe 2-3 ore in care se face O chestie...doar una.In rest faceti lectii,va jucati,baie...ce mai aveti voi in rutina voastra.Daca tu nu esti calma la lectii lasa-l pe sot,dar fi tu apoi calma cu cel mare la un joc,la o poveste...ceva placut.Un program ordonat le prieste si copiilor mai mult.

Revin

Viviana si Ingrid

Viviana, am bolduit cele ce mi s-au parut cel mai potrivite si adevarate in situatia mea.
Intr-adevar, e greu sa si alaptezi si sa te ocupi si de casa si de familie. Dar nu vad o alta solutie, vreau sa alaptez in continuare pt ca acum pot s-o fac ,desi e greu. La Adi nu am stiut cum sa imi maresc si mentin lactatia, asa ca m-am oprit la 6 luni.
Problema este ca sunt tot mai obosita si mi-e tot mai greu...
Dar, ca intotdeauna, voi gasi eu solutia. Nu concep altfel.
Doar ca acum parea atat de greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Vivighe, fimea s- a trezit noaptea si dupa intarcare, pana la 2 ani si 9 luni.....
Baiatu, alaptat 2 ani si aproape 3 luni, a aut destule nopti dormite cap coada.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Anna, era si un articol pe dC cu slabitu la mamici, unde se spunea clar ca mai mult de 2 kile pe luna e f toxic.

O cura din asta, gen Oshawa, se face oricum, pe odihna si fara stress. Altfel, e un efort pt organism , efort care uce la dezechilibre.

Eu tot raman la parerea mea ca ar trebui sa dscuti cu sotul, sa il duca el pe cel mare la scoala dimineata si sa il si ia, astfel ca tu sa ai cateva ore numai cu cel mic dimineata, sa le mai dormi..sa faci ce vrei.
Apoi seara sa il preia el pe cel mic cateva ore timp in care tu te preocupi de cel mare.

Cum mi-am alaptat copiii

Salut!
Pai sa stii ca asa se intampla cu dusul lui Adi. N-am precizat eu clar, dar la noi regula e ca daca unul din noi sta noaptea cu Calin, a2a zi dimineata celalalt il duce la scoala.
Problema cu dormitul e ca oricum Calin se trezeste la max 8 asa ca nu mai pot sta sa dorm cu el.
Dar, asa cum se va intampla si acum (ma tot bate sotul la cap ca nu ma duc odata sa ma culc?!) dupa noaptea cumplita pe care am avut-o azi-noapte, sotu l-a dus pe Adi si acum ramane cu Calin pana pe la 11 max cand ma voi trezi eu.
Cand statea el noaptea, ma ocupam eu dimineata, chiar daca mi-l aducea pe Calin la san de 2 ori pe noapte, era mai usor pt mine.

Te las sa ma duc la nani, ca deja e tarziu.

Mergi la inceput