Cum inveti sa dai prioritate unuia din copii?
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
e cura de dezintoxicare asta.
eu am vorbit cu un biolog care o recomanda, am un prieten vindecat de ciroza cu post negru si apoi oshawa....se beau si niste ceaiuri....dari mi-a zis clar, NU cand alaptezi. E valabil si pt orice cura de slabire in alaptare...nu mai mult de 2 kile pe luna pt ca odata cu kilele se elimina si multe toxine...si primu lucru ajung in lapte.
Ai fi surprinsa cate sunt in laptic......din pacate. Sigur ca e cel mai bun pt bebe, dar mancatul sanatos in alaptare se refera si la problema asta.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
kariguld spune:
curaj, se poate si vei reusi sa gasesti resursele de care ai nevoie sa faci fata la toate.
incearca sa faci doar o data cumparaturi pe saptamana, cele principale, daca se poate. alte maruntisuri le poti lua cand iesi afara, tu sau sotul.
apoi cu gatitul la fel, maxim de doua ori pe saptamana, in rest cum spuneai- improvizezi sau faci ceva rapid. curatenia la fel, o data pe saptamana una mai buna si apoi doar pe bucatele.
nu e usor cu doi copii, unul mic si altul la scoala in clasaI, dar vei reusi!
nu uita sa-i oferi si sotului un timp, ala putin si pe furate cum se spune, dar sa nu-l uiti!
ALEX, operatie pe cord!
3000 euro, 31 ianuarie!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
coraly spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui annablue
Coraly, pai eu nu tin o dieta cu infometare. Stiu si eu ca nu e cazul sa tin diete, dar asta contine cereale care sunt foarte complexe si iau si vitamine. Si pot sa mananc pe saturate, crede-ma. Ba chiar, azi m-am mirat ca nu prea am simtit nevoia sa mananc atat cat as fi crezut. Cat despre dormit, eu am o nevoie generala de somn de cand ma stiu. Iar acum, mai fac cu schimbul cu sotul, problema e ca treaba dureaza deja de prea mult timp si nici nu intrevad vreo schimbare... din pacate. Ana, Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009) "De noi depinde sa avem o viata frumoasa..." |
Nu vreau sa te superi, dar cred ca nu acorzi importanta necesara deprivarii de somn. Iti spun asta ca un om care a trecut pe acolo, si inca mai trec din cand in cand (poate ai vazut ca am si eu unul care merge la gradi si s-a trezit noaptea pana la 4 ani, plus unul de 8 luni care se trezeste de minim 4-5 ori/noapte).
Lipsa somnului afecteaza extraordinar, chiar iti schimba caracterul - esti irascibil, nervos, nu ai rabdare... somnul pierdut nu dispare in neant, se acumuleaza ca o datorie ce trebuie reconstituita. De aceea trebuie sa vrei sa schimbi acest aspect daca vrei sa va fie mai bine. Trebuie sa identifici motivul trezirilor, apoi sa incerci sa le ameliorezi, sa iti prelungesti ratia de somn zilnica prin orice mijloc. Plus o cura de minerale! Eu am gasit metoda sa dorm, ca altfel scriam si eu la fel ca tine:) : la ora 12 iau bebele in pat cu mine si asa dormim. Adica in mod sigur se mai scoala peste noapte, dar ii dau sa suga in somn, nici nu mai tin minte, si ma trezesc dimineata.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
annablue spune:
Sabina, ma sperii cu ce imi spui... am fost convinsa ca pot face asta si ca aceste cereale sunt foarte complete si imi aduc necesarul de nutrienti. Stiu ca si tu ai probleme mari, citisem am idemult povestea ta si te-am admirat extraordinar pt ce ai realizat. Acum am vazut ca ai scris si la subiectul Dulcdeticai cu postul... fir-ar!...
Coraly, eu si sotul incercam sa facem cu schimbul la bb, in sensul ca o noapte stau eu cu el, o noapte ta-su si mil aduce numai la supt daca era nevoie. Problema e ca ne ies dintii greu si cu mare durere si de aia Calin are mai mult nevoie de mine pe post de suzeta contra durerii. Si de aia ziceam ca nu dorm bine.
Ai prefecta dreptate cu importanta somnului si o stiu la fel de bine. Dar, ar trebui sa pot dormi intins mai multe saptamani ca sa rezolv acest deficit de atatea luni, ceea ce e practic imposibil.
coraly spune:
Citat: |
citat din mesajul lui annablue Sabina, ma sperii cu ce imi spui... am fost convinsa ca pot face asta si ca aceste cereale sunt foarte complete si imi aduc necesarul de nutrienti. Stiu ca si tu ai probleme mari, citisem am idemult povestea ta si te-am admirat extraordinar pt ce ai realizat. Acum am vazut ca ai scris si la subiectul Dulcdeticai cu postul... fir-ar!... Coraly, eu si sotul incercam sa facem cu schimbul la bb, in sensul ca o noapte stau eu cu el, o noapte ta-su si mil aduce numai la supt daca era nevoie. Problema e ca ne ies dintii greu si cu mare durere si de aia Calin are mai mult nevoie de mine pe post de suzeta contra durerii. Si de aia ziceam ca nu dorm bine. Ai prefecta dreptate cu importanta somnului si o stiu la fel de bine. Dar, ar trebui sa pot dormi intins mai multe saptamani ca sa rezolv acest deficit de atatea luni, ceea ce e practic imposibil. Ana, Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009) "De noi depinde sa avem o viata frumoasa..." |
Pai nu e imposibil. Ai incercat sa-i dai seara nurofen sa vezi daca se mai scoala? Il dai cu dentinox cand se trezeste? Ce face cand se trezeste? De cate ori pe noapte se trezeste?
In plus fata de asta, iti pot zice ca iti trebe o doza buna de nesimtire - legat de curatenie si alte treburi de astea casnice, si sa mai lasi din anumite obiceiuri, vezi calcatul camasii fix inainte s-o imbrace...
Alaptatul - Help Line
annablue spune:
citat din mesajul lui coraly Pai nu e imposibil. Ai incercat sa-i dai seara nurofen sa vezi daca se mai scoala? Il dai cu dentinox cand se trezeste? Ce face cand se trezeste? De cate ori pe noapte se trezeste? In plus fata de asta, iti pot zice ca iti trebe o doza buna de nesimtire - legat de curatenie si alte treburi de astea casnice, si sa mai lasi din anumite obiceiuri, vezi calcatul camasii fix inainte s-o imbrace... Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009) www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze Alaptatul - Help Line |
Nurofen ii dau dar nu in toate serile, ca ar insemna sa ii fi dat cam 4 nopti pe sapt. Dentinox nu i-am luat inca, nici nu stiu cat costa.
Calin noaptea si cand doarme in general NU se trezeste imediat... dar PLANGE IN SOMN... si se agita urat si trebuie luat in brate, pus la san, leganat, etc.
Doarme mai mult in carut in noptile cand sta ta-su cu el. Eu insist si il pun in patut pt ca vad ca doarme mai bine acolo, desi se trezeste mai des (a se citi ca se misca si incepe sa planga). Dar asta inseamna ca dorm si mult cu el in pat, insa de cand il dor rau dintii nu se simte bine cu mine in pat si se foieste, scoate si baga sanul in gura de'nspe ori si se rasuceste ca mai rau e sa dorm cu el in pat. Si oricum, s-a facut mare si nu mai incap in patul de o persoana cu tot cu el ca sa si doarma relaxat.
coraly spune:
Pai costa vreo 12 lei dentinoxul, nu e o avere. Cand plange, ii masezi gingiile cu gel, acolo unde banuiesti ca urmeaza sa iasa ceva. Si trebuie sa fii sigura ca il dor dintii, ca la fel de bine il poate durea burta. Al meu cel mare se trezea si plangea din cauza burtii. Poate ar fi bine sa elimini si aceasta cauza, sa te gandesti de cand se trezeste si plange asa mult, daca nu are legatura si cu ce mananca. Si ii poti da preventim niste picuri pentru burtica.
Alaptatul - Help Line
vivighe spune:
uhhh...tare greu...la mine diferentza dintre copii e de 2 ani si 8 luni.fetita are 3 ani si 7 luni si bebe 10 luni.Eu am avut o mare depresie dupa nasterea celui mic cand am vazut ca timpul s-a contractat subit ca nu ma mai pot ocupa de nimik ca lumea...nici de copilul mare nici de copilul mic nici de sot nici de mine.Mi-am dorit mult sa-l alaptez pe cel mic 6 luni(pe fetita doar 3) dar n-a fost sa fie....el adormea mereu cu tzatza in gura si peste o ora voia iar.Daca ma mulgeam si-i puneam in biberon reusea sa manance mai mult si avea mese la 2,5-3 ore.Alfel era foarte lenes.O saptamana cat cea mica a fost la mama a fost ok....dar apoi a fost groaznic pentru ca nu dormeam uneori nici 2 ore legat.Stateam noaptea sa spal biberoane pompe sa sterilizez...ziua sa fac mancare si pentru fetita si pentru noi ma mulgeam mereu ca lenesul dormea dus nu mai aveam timp de joaca pentru fetitza...voia sa-i citesc povesti ...sa nejucam ceva...eu nu puteam face nimik...sotul la servici....a fost groaznic.Vedeam tristetea in ochii ei,se ducea singurica sa coloreze sau sa se joace ceva...mi se rupea inima si de cel mic ca nu am destul timp sa ma ocup de el cu alaptatul cum trebuie asa ca atunci am luat o decizie care mi s-a parut cea mai buna: decat un copil alaptat si o mama nebuna la 2 copii(plangeam non-stop din cauza neputintelor mele) am zis ca mai bine il trec pe lapte praf.Asa ca din pacate Mihnea nu a supt decat 3 saptamani....nu m-au tinut nerviii mai mult.Peste 2 luni Ingrid s-a dus la gradinita si a fost mai ok.Poate ca daca ar fi sa o iau de la capat as face la fel pentru ca el era mai satul dormea mai bine noaptea si eu vo 4 ore legat...nu mai eram atat de epuizata(eu nici macar nu reuseam sa mananc o masa ca lumea pe zi...plus alaptatul....organismul se resimte)
Stiu ca pe forumul asta se promoveaza alaptatul dar 9 luni mi se pare ok.Plus ca din ce stiu eu(de la copiii cunostintelor) nici un copil mai maricel(peste 6 luni) alaptat nu doarme bine noaptea.Se trezeste de multe ori...si nu de foame ci de...dor.De indata ce sunt intarcati dorm bine merci toata noaptea.
Am indraznit sa-ti dau acest sfat pentru ca problema ta cea mai mare mi se pare a fi oboseala.Organismul tau e vlaguit de lipsa de somn, de alaptat care ti-a luat multe resurse, de dieta, de stres si griji ca nu te oupi de nimik cum trebuie.De indata ce te vei linistii putin o sa vezi lucrurile altfel.Acum doar iti dai seama ca asa cum e nu e bine, dar nu stii cum sa faci sa fie bine.Si eu incercam sa stau singura o ora doua dar in timpul asta nu ma deconectam....nu faceam decat sa analizez situatia si sa-mi dau seama ca nu e bine asa.Solutii am descoperit abia cnd m-am odihnit.Si solutia a fost sa fiu calma...sa inteleg ca sunt un om si nu un supraom...ca ziua are doar 24 de ore si sa accept ca nu sunt perfecta si ca nu le pot face pe toate ...si in nici un caz nu le pot face perfect.
Lupta mea interioara nu s-a terminat pentru ca am inceput serviciul si de aici alte frustrari.Incerc sa ma impac cu mine si sa petrec timp cu fiecare copil...sa nu ma mai ratzoiesc la Ingrid...sa nu mai am pretentii de la ea pentru ca si ea e un copilash,sa-mi dau seama ce e important pentru ea si nu ratez momentele alea.
Ai zis ca v-ati impartit treburile...poate ar trebui sa le mai impartiti o data si sa incercati sa nu mai faceti unele chestii in ultimul moment.Mie chestia asta mereu mi-a dat o senzatie de panica.Calca mai multe camasi sambata,duminica fa mancare pt cel mic si pune la congelator,luni mancare pt voi, marti cumparaturi,miercuri spalat rufe,joi curatenie,vineri iar mancare pt voi.Am dat si eu un exemplu.Adik in fiecare zi sa existe 2-3 ore in care se face O chestie...doar una.In rest faceti lectii,va jucati,baie...ce mai aveti voi in rutina voastra.Daca tu nu esti calma la lectii lasa-l pe sot,dar fi tu apoi calma cu cel mare la un joc,la o poveste...ceva placut.Un program ordonat le prieste si copiilor mai mult.
Revin
annablue spune:
citat din mesajul lui coraly Pai costa vreo 12 lei dentinoxul, nu e o avere. Cand plange, ii masezi gingiile cu gel, acolo unde banuiesti ca urmeaza sa iasa ceva. Si trebuie sa fii sigura ca il dor dintii, ca la fel de bine il poate durea burta. Al meu cel mare se trezea si plangea din cauza burtii. Poate ar fi bine sa elimini si aceasta cauza, sa te gandesti de cand se trezeste si plange asa mult, daca nu are legatura si cu ce mananca. Si ii poti da preventim niste picuri pentru burtica. Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009) www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze Alaptatul - Help Line |
Coraly, mersi de info cu Dentinox. Chiar nu stiam la ce sa ma astept de la acest produs. eu nu am mare incredere in acest tip de produse, pt ca mi se par un fel de linistire a mea mai mult decat de efect pt bb.
Cat despre chestia cu burta, chiar vroiam sa zic ca in ultimele zile am vazut ca face un pic altfel cand doarme, adica se arcuieste plangand si se rasuceste non-stop, deci asta ar putea fi de la durere de burta. Aseara i-am dat Debridat si o sa continuam sa vedem ce efect va avea. La capitolul mancare, poate ca cel mai mult il deranjeaza laptele meu, care banuiesc ca ii transmite si din gazele mele, si din alte chestii pe care am inceput sa le mananc...
annablue spune:
citat din mesajul lui Sabina e cura de dezintoxicare asta. eu am vorbit cu un biolog care o recomanda, am un prieten vindecat de ciroza cu post negru si apoi oshawa....se beau si niste ceaiuri....dari mi-a zis clar, NU cand alaptezi. E valabil si pt orice cura de slabire in alaptare...nu mai mult de 2 kile pe luna pt ca odata cu kilele se elimina si multe toxine...si primu lucru ajung in lapte. Ai fi surprinsa cate sunt in laptic......din pacate. Sigur ca e cel mai bun pt bebe, dar mancatul sanatos in alaptare se refera si la problema asta. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sabina, sa stii ca m-am lasat de cura, desi eram f pregatita si psihic si dpdv al porduselor necesare (chiar ma aporvizionasem cu ele si facusem si mai multe de mancare deja...
Dar asta e... M-ai convins cu ceea ce mi-ai spus, si deoarece stiu ca nu esti o tipa "cu capul in nori" am ales sa te cred desi in general nu am mare incredere in oamenii pe care ii cunosc doar virtual.
Sper ca esti mai bine si ca ne mai intalnim, chiar si virtual.