Despre educatie si dresaj
Raspunsuri - Pagina 13
Chuny spune:
Beren, si noi stam fiecare cu cate un copil si citim, dar nu lungim la nesfarsit aceasta rutina. Pe cea mica am obisnuit-o sa adoarma in 2 moduri: sau la san atunci cand se poate, sau in patutz singura: "citim" impreuna intai, apoi eu plec si ea ramane linistita, nu plange niciodata cand plec. Bun, dar probabil si pt ca stie ca noaptea e a noastra :-))
beren spune:
Multumesc, inseamna ca nu eram departe de adevar si nici nu e atat de speciala situatia cum credeam. Toate metodele converg
. Succes in continuare.
buli spune:
Sybille, pai noi discutam mai mereu cu el, ii cerem opinia in legatura cu anumite reactii si il intrebam ce ii place si ce nu ii place la noi. la modul cel mai serios.
il consideram egalul nostru in toate privintele, si ii cerem parerea in aproape orice minus alea care tin de bani si organizari din astea plicticoase de oameni mari.
mie mi se pare normal asa, consider ca sintem egali, eu virsta inaintata n-am considerat-o niciodata un argument in nici un fel de relatie.
acu ... o fi bine, o fi rau - vom vedea pe parcurs ce iese din el.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Chuny spune:
Cred ca metoda voastra e cea mai sigura pt a creste un copil echilibrat si care are incredere in el. Sper sa am ocazia sa ajung si eu la performanta asta cu cea mica si, de ce nu, chiar si cu V. ( desi cu el STIU ca va fi mai greu)
conchita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buli conchita, supertare faza cu sariturile - cred ca asta e cea mai buna strategie - sa iti inghiti spaima. insa tb clar sa ii spui ca sint si pericole. nu vreau sa te sperii si sa intru in detalii, dar eu eram asa cind eram mica si ... a fost interesant. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
nu sunt inconstienta. stie de pericole, ca le tot povestim si demonstram si intelege si asculta.
nu cred ca am povestit vreodata cum m-a bagat sonia la apa mare vara trecuta. in piscina, da, dar eu am teroare de apa adanca daca n-am tubul de oxigen la mine si costumul de scafandru. m-a scapat de teroare, ea pe mine! dandu-mi drumul la mana ca ea vrea sa inoate si in cealalata parte a bazinului, eu tinandu-o la apa mica. m-am dus dupa ea, ce sa fac?? de fapt, nici nu mi-am dat seama ce fac, sa spui drept. cand am ajuns la capatul celalalt, am tras un dansul ploii de adoratie. :-))
UnPacatos spune:
Happiness, cred ca noi avem cam acelasi stil de a ne educa copii si sunt convins ca este bine ce facem pentru copii.
happiness spune:
Conchita,imi place foarte tare ce povestesti.
Eu nu aveam si nici acum nu am atat de multa rabdare cu fiica-mea,si nu cred ca as fi putut pune in aplicare nici macar o parte din ceea ce spui tu.Si eu ii tot repet ce e voie si ce nu,ce e periculos si ce nu,dar nici cicaleala nu le place copiilor.Ai un mod minunat de a te purta cu fetita ta,te admir pentru asta.Si chiar nu te-ai enervat niciodata pe ea?Never ever?Ca eu incerc dar nu prea imi iese sa fiu mereu dulce si blanda.
Sibylle,"drama" era la un Bine luat pentru ca incurcase stanga cu dreapta,la una din fisele din prima luna de scoala.Eram extrem de stresata ,cu multe pe cap,atat la scoala cat si acasa,plus emotiile de clasa I,si asa a fost,am exagerat si acum regret ca am facut-o.La primele note de -FB ma suparam pentru ca gresea aiurea,chestii stiute deja care acasa erau perfecte.Acum nu ma mai deranjeaza ca e -FB in loc de FB,a luat chiar si o semnatura(care cred ca e un fel de -B,nu stiu exact..)si desi nu mi-a cazut bine nici nu am pedepsit-o,tot asa cum nici pentru FB pe linie la medii nu am rasplatit-o.Am tot spus si aici si dincolo ca nu aplic frecvent rasplata,nu e o regula,s-a intamplat doar o data intr-un semestru.Nu i-am pus conditii-sa ia doar FB si nici nu i-am promis premii daca face si drege.Doar ca normal ca ma bucur ca ia FB,tu nu te-ai bucura?
Si da,incercam sa ne bucuram de viata pur si simplu,sa apreciem lucrurile marunte,sa vorbim si despre altceva decat scoala.Prima data o intreb cum i-a mers la scoala,cum a fost ziua ei,si abia apoi ce note a luat.Incerc sa elimin macar o parte din presiune,dar e foarte greu.
Buli,desi am invatat foarte bine, nu am avut 10 pe linie si nici ei nu ii impun asa ceva.Oricum mi-a zis ca pentru ea pe primul loc e dansul si abia apoi scoala,si nu am avut replica sa o contrazic.Deocamdata se descurca foarte bine in ambele parti,si se organizeaza cu temele in asa fel incat sa mearga si la dans.In gimnaziu ,daca va mai dori sa faca dans, cred ca ii va fi si foarte complicat sa ia doar note foarte mari.Nu pot spune ca as accepta linistita ca ea-un copil foarte bun -sa ia note mai mici doar pentru ca e neatenta si vreau eu sa nu fie stresata.Si nici nu pot spune ca am atins performanta de a nu mai dori note mari.Cred ca orice parinte vrea asa ceva,nu am auzit pe nimeni sa sustina ca se bucura ca are copilul I sau S...
conchita spune:
| citat din mesajul lui happiness Conchita,imi place foarte tare ce povestesti. Eu nu aveam si nici acum nu am atat de multa rabdare cu fiica-mea,si nu cred ca as fi putut pune in aplicare nici macar o parte din ceea ce spui tu.Si eu ii tot repet ce e voie si ce nu,ce e periculos si ce nu,dar nici cicaleala nu le place copiilor.Ai un mod minunat de a te purta cu fetita ta,te admir pentru asta.Si chiar nu te-ai enervat niciodata pe ea?Never ever?Ca eu incerc dar nu prea imi iese sa fiu mereu dulce si blanda. |
multumesc. si eu sunt foarte convinsa ca tu esti o mama extraordinara pentru fetita ta, ca o iubesti total si-i vrei numai binele. diferenta intre noi doua sta in temperament si personalitate, cu astea nu ai ce sa dezbati. suntem ce suntem, trebuie sa ne acceptam ca atare. si tu ai dreptul la fericire, nu?
bineinteles ca m-am enervat. in sinea mea. si-am luat time out la greu. de-aia si primesc acum time out de la sonia, ca am invatat-o cu narav - cand ma supara ceva, e vina mea, clar, tre sa iau o pauza. :-))
dar nu, nu am tipat, nu am lovit-o, nu am insultat-o niciodata, cum mai aud si pe-aici "stupid child!" de mi se face rau fizic. faptele sunt reprobabile, nu copiii. iar ei invata. daca ne-ar zice noua un mascul feroce zi de zi ce frumoase si minunate si destepte si blande suntem, creca in vreo luna-doua am incepe si noi sa credem, ne-am imbujora in obraji si ne-ar creste iq-ul instant. glumesc, dar respectul de sine se formeaza din pruncie in relatia cu parintii, ei pun temelia. odata distrus, e distrus pe vecie, eu asa cred. terapiile ajuta la comportament doar...
am invatat o chestie din tehnicile de actorie, o s-o dezvolt altadata, am scris prea mult oricum. iarasi. :-))
conchita spune:
| citat din mesajul lui happiness Cred ca orice parinte vrea asa ceva,nu am auzit pe nimeni sa sustina ca se bucura ca are copilul I sau S... |
depinde. daca ai un copil perfectionist care se teme de esecuri ca de gaia, un nesatisfacator din cand in cand l-ar mai aduce cu picioarele pe pamant nitel. daca parintele e perfectionist, poate ar fi un moment propice de sarbatorit ca suntem in viata, ne iubim, suntem sanatosi, plus ca si maine e o zi. destinatia e importanta, ok, dar si drumul - te imbolnavesti de nervi urcand muntele sau esti voios si fredonezi cu bucurie, chiar daca ti se mai gaineata cate-un vulturas in cap? caderile sunt prilejuri de reevaluari si progres. sa stai mereu pe culme cam inseamna stagnare, nu crezi? :-))
buli spune:
happiness,
intre a cere direct sau indirect numai FB si a te bucura pentru I sau S sint muulte variante intermediare.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

- cred ca asta e cea mai buna strategie - sa iti inghiti spaima.