copii speculeaza ft bine!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
La 4 luni, un copilas este mult prea mic pt a constientiza cum sa smechereasca sau sa manipuleze pe cei din jur.
Bebelusul, la 4 luni, are o nevoie vitala sa simta apropierea mamei lui, sa simta ca este iubit.
Este posibil sa mai aiba colici si din acest motiv sa planga. Cel mai bun remediu este, pe langa picaturile contra colicilor, sa o tii pe burta ta, pt a i se incalzi si ei burtica. Bebelusii nu pot digera lapticul, de aceea fac gaze care le provoaca dureri de stomac.
Cand va incepe sa mearga, va fi umbra ta.
Citeste o carte despre copii. Asa iti vei putea intelege mai bine fetita.
Nimic din ce face ea acum, nu este moft. Ea are doar nevoi primare.
allinta
alex_andra spune:
Sibylle, Anca_a, sa nu va inchipuiti ca-mi las fata sa planga, doamne fereste...
Eu nu agreez parintii care-si lasa copii sa planga, doar ca sa-i "educe"....
De cate ori veneam cu ea din parc in brate, pt ca nu vroia in carucior......
Dar, in acelasi timp, sunt de parere ca ce e mult strica.
Imi rasfat fata, o iubesc si-i acord foarte multa atentie. Si nu numai eu. Si sotul si bunicii.
Dar chiar nu pot sa o tin in permanenta in brate. In primul rand nu ii face ei bine. ea alearga prin toata casa, se joaca f independent. Ce-ar fi sa o tin numai in brate si sa o privez de lucrurile astea? Pentru ca ea vrea in brate permanent, dar daca vede ca eu in loc sa o tin in brate, o stimulez cu diverse jocuri, incepe sa rada si sa se joace cu mine.
Si mai sunt de parere, desi poate o sa ma combata multa lume, ca daca faci in permanenta numai ce vrea, la 3-4-5 ani, o sa fie genul de copil care urla cand vrea ceva, care se tavaleste pe jos daca nu te executi imediat. Si cu parere de rau va spun ca nu agreez deloc astfel de situatii. Eu ii dau ce vrea, dar daca cere ceva ce stiu ca nu are voie, gasesc mereu o alternativa si nu cedez.Daca o vad ca incepe sa planga, dansam, cantam, etc. Si ii trece. Daca sunt f obosita si nu pot sa o iau in brate, stau langa ea cand se joaca, sau o pun la mine in poala si se joaca acolo...etc...
Andra.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra ea alearga prin toata casa, se joaca f independent. Ce-ar fi sa o tin numai in brate si sa o privez de lucrurile astea? Pentru ca ea vrea in brate permanent, dar daca vede ca eu in loc sa o tin in brate, o stimulez cu diverse jocuri, incepe sa rada si sa se joace cu mine. |
Eu si acum imi tin fetita in brate si o dragalesc; si are aproape 6 ani.
Probabil ca ti se pare tare obositor sa te tii atata dupa un copil, chiar daca este al tau.
Este posibil sa ai nevoie sa discuti cu un medic : cel de familie sau psiholog plus niste vitamine pt fortificare.
Dar sa fie clar ca bebele tau nu te manevreaza in niciun fel; el are doar nevoi primare : ii este sete, foame, vrea in brate pt a se simti protejat de mediul inconjurator atat de mare pt un pui atat de mic, il doare ceva si plange.
Am editat, dar nici la 11 luni un copil nu poate fi banuit de smecherie in relatia cu mama lui...
allinta
szivarvany spune:
Andra,
fi`mea are 5,5 ani si este atat de intelegatoare incat ma mir si eu. Si da, o rasfat exact atat cat pot si-mi doresc sa o rasfat si mai mult. Ea a crescut primele luni din viata in bratele mele exclusiv si este genul ala de copil independent , o rog eu sa ma lase sa o pupacesc
Chiar nu inteleg pasajul cand scrii ca ea vrea permanent in brate, dar ii oferi jucarii...
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
anca_a spune:
Alex_andra, nu zice nimeni sa o tii in brate daca nu mai poti. E ok, e limita ta si daca ti-o exprimi cu respect si blandete, copilul va invata in timp sa iti recunoasca si respecte limitele, creindu-si la randul lui propriile limite.
Ce nu e ok insa e sa nu vrei sa o tii in brate cand se “matzaie” ca sa nu o rasfeti. Asta e deja comportament care conditioneaza, manipuleaza, o face sa inteleaga ca tu o doresti doar cand e “cuminte”. Ori copiii vor sa fie acceptati asa cum sunt, sa le fie validate si sentimentele negative.
. Ce-ar fi sa o tin numai in brate si sa o privez de lucrurile astea? Pentru ca ea vrea in brate permanent, dar daca vede ca eu in loc sa o tin in brate, o stimulez cu diverse jocuri, incepe sa rada si sa se joace cu mine. |
Nu o privezi de nimic, un copil de 11 luni stie exact de ce anume are nevoie, parintii sunt cei care traiesc cu impresia gresita ca stiu ce e mai bine pentru copiii lor.
Allinta, fetita lui alex_andra are 11 luni. :)
accept92 spune:
Cred ca cei care dau exemplul copiilor lor de 3-4-5 ani pe care 'ii tin si acum in brate' cu mare drag compara doua situatii foarte diferite, probabil amintirile lor despre un nou nascut nu mai sunt asa de proaspete. Eu cred ca daca patrisuca a ajuns sa ceara sfaturis si ajutor, chiar are o problema. Problema pe care eu o inteleg, caci nu poti fizic si practic sa stai toata ziua cu copilul in brate iar un copil de 4 luni chiar asta poate sa-si doreasca...pe cand unul de 3-4-5 ani cauta un alint, il primeste si isi vede de treaba. Ori daca asta este cazul respectivului copil (adica vrea in brate non-stop - ci citez "daca ma credeti toata ziua asa mi-o petrec cu ea in brate", daca asa zice o cred) eu nu as putea sa ii spun ca ea trebuie sa se conformeze, caci stiu si eu ca trebuie sa si manance, sa se spele, sa mearga la baie, sa faca treburi prin casa (chiar si reduse la minim, doar cele care tin de copil) si poate are chiar si pretentia 'absurda' sa aiba cateva clipe pentru ea si sanatos ar fi sa nu si-o refuze. Dar nici copilul nu il poti lasa sa planga nici sa vrei, ca una este sa mananci in liniste si alta este sa mananci in timp ce-ti plange copilul.
Deci eu as zice ca merita sa cautam solutii. Asa ca intreb si eu...ai spus ca imediat cum o pui in patut plange. In acelasi timp spui ca nu o lasi sa planga niciodata. Ce sa inteleg din asta? O pui in pat, incepe sa planga si in cateva secunde e la tine in brate? Ai incercat ca atunci cand incepe sa planga sa ii vorbesti, si sa-i transmiti un mesaj sincer de genul 'mami te iubeste dar nu te poate tine in brate toata ziua, sunt aici in casa, ma duc sa pap si eu ceva...'. Adica sa-i spui copilului exact ce gandesti, ce ai pe suflet. Chiar daca nu intelege limbajul verbal, copilul poate intelege mesajul ca mami are si ea limite, ca a obosit, dar totusi din tonul ei bland si calm sa i se transmita concomitent mesajul ca este in siguranta singur in patut (sunt si multe mame care nu cred sincer treaba asta).
Daca a mancat, este schimbat, curat, nu il doare nimic, respira bine, si totusi plange nu inseamna nici ca speculeaza dar nici ca are nevoie sa-l pupacesti toata ziua. Dar are nevoie sa se simta in siguranta, iar asta este un sentiment pe care i-l poti transmite tu, prin echilibrul tau interior si cu conditia sa crezi si tu cu fermitate ca este copilul in siguranta in patutul sau. A fi tinut in brate nu este o nevoie in sine care trebuie satisfacuta. Siguranta si afectiunea sunt nevoi, dar ele pot fi satisfacute in multe alte moduri.
Alizee spune:
Eu ii raspundeam Patrisucai, dar nici la 11 luni nu poti sa crezi ca un copil atat de mic stie cum sa te manevreze. El doar vrea sa se simta iubit si ocrotit. Daca este privat de aceste doua necesitati, efectele nocive sunt pe termen lung, afectand personalitatea copilului.
Un copil poate sa traiasca intrun palat, sa aiba cele mai frumoase haine si jucarii, daca ii lipseste dragostea parintilor sai, nu va fi fericit niciodat, nici macar la maturitate.
allinta
Eseea spune:
citat din mesajul lui patrisuca cum sa fim mai convingatori in fata copilului? cand el stie cat de mult il iubim si ca ne dam peste cap sa-i facem poftele. de exemplu fetita mea de doar 4 luni nu vrea deloc sa doarma in patut, cand o asez acolo, chiar si adormita, se trezeste imediat si plange. cand o asez langa mine in pat, nu mai are nici o problema. acum e mica si nu are cum sa cada dar pe viitor...va fi o mare problema. inca ceva..nu ma pot abtine sa o iau in brate de fiecare data cand plange..ea stie ca nu o las sa planga niciodata..si daca ma credeti toata ziua asa mi-o petrec cu ea in brate. face ce vrea din mine si ma sperie gandul asta. |
eu cred ca e o gluma, ironie, subiectul asta, nu??
daca e pe bune,........trist ca poti gandi ca un copil la 4 luni stie sa "speculeze" f bine. Iar ultima fraza e deja infioratoare. :( Sincer, mi se pare f trist subiectul asta. Si mi-a lasat un gust tare amar.
Mami de fetita si de baietel
alex_andra spune:
.....motivul pentru care eu nu prea scriu pe acest forum, desi citesc foarte multe postari de pe aici este exact ceea ce faceti voi aici.
Eu scriu ceva iar voi preluati franturi si scoateti din context.....ca nu vreau sa-mi tin fata in brate,ca am comportament manipulator,etc,etc
allinta....inainte de a vorbi, citeste mai bine ce scriu....vorbeam de fata mea de 11 luni, care merge foarte bine si alearga prin casa.....asa ca nu cred ca e cazul sa-mi recomanzi nici un doctor.
In rest, ce sa zic...nu vreau sa combat pe nimeni pe aici ca n-are rost sa ne pierdem in explicatii.....
Pana la urma orice mama stie ce este cel mai bine pt copilul ei.
Asa cum stiti si voi pentru copii vostri, asa stiu si eu cel mai bine pentru fata mea.
Acesta a fost ultimul meu comentariu in acest subiect.
Andra.
ad_rianna spune:
patrisuca....ce sa-ti mai zic si eu ca fetele au punctat foarte bine pana acum...este o faza, am trecut cu toate prin asa ceva. eu cu drag ma uitam la ei in patul meu dormind...dar ma durea sufletul ca celalalt statea cumintel in patutul lui (se intampla pe rand nu la amandoi in acelasi timp ). ajunsesem si eu sa-mi fac probleme ca se invata "cu narav"...totul a trecut pe nesimtite si copilasii mei au dormit frumos in patuturile lor...acum au 5 ani si cum as vrea sa-i tin in brate...le tot povestesc cat erau de micuti si parca nu le vine sa creada. acum imi zic "mami noi te iubim de ce ne tot strangi in brate?" nu-ti refuza momente din viata lor. acum e normal sa-si doreasca apropierea ta...vei ajunge sa regreti si e atat de frumoasa perioada asta