Atentie la impozite!

Atentie la impozite! | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Stim cu totii ce foame de bani are bugetul, atat ala de stat, cat si cel local. Eram cu antenele ciulite, ma gandeam eu ca baietii astia clocesc ceva...
-bugetul local: acolo va platiti impozitul pe case si masini; au inceput sa vina situatiile fiscale, prin posta, alaturi de scrisori de la primari. Pentru prima oara, situatia nu mai apare defalcat pe numar de proprietati si/sau masini, ci o suma pentru cse/terenuri si alta pe masina (masini). Ce baga ei acolo, tu trebuie sa crezi pe cuvant. Eu nu cred pe cuvant nici fiscul, nici pe cei de la Primarie, deci m-am dus sa cer, defalcat, situatia fiscala. N-am descoperit "decat" faptul ca sora mea a devenit coproprietar la una din masinile mele, adica trebuia sa plateasca si ea la masina mea (lucru de bine, de altfel...) si faptul ca cei de acolo au omis sa aplice legea care spune ca a doua casa (a treia, etc) nu se impoziteaza cu majorare daca este mostenita, ci doar daca este cumparata. N-a stiut nimeni sa-mi explice de ce se petrec astfel lucrurile, concluzia este ca "sistemul" (programul) e de vina, ca "a bagat gresit" datele.

-circa financiara: in primavara imi vine o somatie de plata, care continea cateva impuneri la plata care nu apareau platite, datate cu 5 ani in urma, si o amenda de vreo doi ani. Iau si eu ce mai gasesc din acte, le gasesc pe toate, mai putin un impozit pe venitul global, vechi de (aproape) 5 ani. Ma duc la fisc, o tanti imi face copii dupa chitantele mele, mi le "rade" din evidenta...dar mai am una grasa, de 800 lei, care cu majorari, ajunge pe la 1500 (de, era de 5 ani...). Degeaba ma zbat, ii acuz de toate belelele, platesc pana la urma. Nu conteaza ca, poate, o platisem si pe aia...daca n-am gasit-o...si cine-i de vina ca mi le pusese la plata si pe cele platite? Nimeni! Adica, sistemul...vina mea, n-am pastrat chitantele cat timp dureaza prescriptia...
Si cand credeam si eu ca prescriptia vine dupa 5 ani, ma bulverseaza finantele de la sectorul 3 care-mi trimit o impunere neplatita dupa 7 ani! (s-o fi schimbat termenul de prescriere, sau astia sunt dobitoci cu totii?). Un impozit neplatit acum 7 ani, plus majorari anuale. Da, dar eu gasesc chitanta...si le trimit in plic urarile mele "de sanatate", pentru tot neamul.

Poate aveti ceva de invatat din asta, ca de comentat...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Mie mi-a venit de platit nu stiu ce diferente de impozit din 2003 si 2004, cu majorari evident, fara sa inteleg foarte bine de ce nu a venit nimic pana acum. Partea amuzanta este ca a venit pe numele meu de fata!Iar eu m-am maritat din 2003, iar de-abea din 2004 am inceput sa lucrez!!1
Din fericire nu era o suma foarte mare, eu sunt imobilizata la pat, sotul nu avea cum sa se duca, s-a dus tata si a platit si nu a mai stat sa faca scandal. nu au fost in stare sa explice de ce din 2003 daca eu lucrez din 2004 si de ce au trimis pe numele meu vechi.
Tot sectorul 3 !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Macar voua v-au venit "cai morti" din anii trecuti.
Sa zicem ca s-au mai modernizat, au mai schimbat ceva, au mai facut curatenie prin bazele de date...ei stiu...
Noua (tot sect.3) in decembrie ne-a venit somatie de plata pt TVA pe noiembrie, TVA pe care-l platisem bine merci si inca 2 saptamani inainte de scadenta. S-a dus sotul la ei cu dovezile, au reglat, a cerut fisa fiscala sa fie sigur ca incheie anul cu bine...totul ok.
Azi dimineata am primit din nou somatie de plata, cica pt TVA din octombrie. Bineinteles ca si ala e platit, acu iar tre sa-si faca saracu sot drum pe la ei sa se certe...
Nervi sa tot ai si chitantele de plata bine pastrate...ca altfel te-ai ras!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Rufus multumesc pentru mesaj, tocmai stateam si eu si ma uitam la cifre si nu pricepeam de unde au aparut

au schimbat programul de calcul anul acesta? ca asa am inteles din ce ai scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Noi am primi somatie de plata pentru niste datorii pe anul trecu.... am platit o parte... peste o luna alta somatie... insa diferenta ramasa (intre suma de pe prima somatie si suma platita) mult mai mica Nu prea imi vine sa cred... dupa ce platim suma de pe a doua somatie, o sa merg sa ma lamuresc daca intradevar am platit tot...

Edit: tot sectorul 3

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

au schimbat programul de calcul anul acesta? ca asa am inteles din ce ai scris

Nu stiu ce au schimbat, dar nu mai trimit detaliat impozitele...iti trimit o cifra, care le insumeaza pe toate. Mi s-a explicat ca ar trebui sa-mi dau seama despre ce e vorba, ca doar imi stiu proprietatile.
I-am spus ca nu iau de bun tot ce scriu ei...si asa mi-a dat fisa, defalcat pe fiecare impozit. Cand i-am aratat ca juma' din masina a mers la soru-mea, mi-a dat dreptate. Dar n-are ce face...

A, si inca una, de la RENEL (sau cum s-o numi...):
Fiecare bucurestean are un singur cont. Pe numele meu exista un contract la casa pe care mi-o fac (curentul il plateste constructorul) si unul la o garsoniera, unde sta o fatuca. Constructorul are de plata cateva milioane (n-a apucat sa achite, nici nu stia ca are de plata). Fatuca plateste (pe estimare) mai mult, vine luna de regularizare...dar nu-i scade din factura ei surplusul, ci merge sa acopere o parte din restanta de la cealalta adresa. Explicatia? Un program nou, care nemultumeste multa lume...dar, cine sa tina cont de nemultumirile consumatorului in Romania?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
dar, cine sa tina cont de nemultumirile consumatorului in Romania?

OPC-ul?

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
Cand i-am aratat ca juma' din masina a mers la soru-mea, mi-a dat dreptate. Dar n-are ce face...
cum adica???? trebuie sa aiba ce face; daca ea nu stie, atunci trebuie sa stie seful ei, trebuie sa existe un lc unde se pot face reclamatii, dar daca sora ta nu vrea sa plateasca pentru tine? nu vorbesc in cazul de fata, ci in general; trebuie sa fie o solutie legala, mai ales ca e vorba de bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Rufus la electrica mi se pare normal cum au procedat ca ambele contracte sunt pe numele tau si ei au recuperat prima data restanta...la mine nu au facut asa si m-au debransat ,in conditiile in care la un contract aveam platit in plus , iar la celalat,din lipsa de facturi, nu platisem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ce-ai mai rezolvat Rufus? Te-ai lamurit totusi cand se prescriu alea? Daca s-au prescris nu mai platesti. Ca ei incearca, e treaba lor. Parerea mea este sa nu platesti pana nu te lamuresti ca ce fac ei este legal.

Ce nu pricep eu este de ce iti trimit somatia dupa 5,7 ani? Ca sa se stranga penalizari " grase"? De ce nu au trimis dupa primul an?
Incredibil in ce tara traim!

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

da, asta e si problema mea! e furt pe fata!!!

Mergi la inceput